Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakada engelli işareti oluyor mu?

Halukgorgulu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ötv indiriminden yararlanarak araç alsak. Plakasında engelli ibaresi mutlaka olmak zorunda mı. ??

Artık plakada engelli ablemi konmuyor.Trafik müdürlüklerinden engelli ablemi kard alıyorsun Engelli park yerlerinde aracın camına takarak kullanabilirsin.Sadece park yerrinde takılıyor.

İstesen de koyamıyorsun. Artık engelli işaretli plaka uygulaması yok.

Bu bence de yanlış bir uygulama oldu. Adamlar uyduruk bir kart koyup engelli yerine park ediyorlar. Bu konuda yaptırım olmadıkça bu iş çözülemez.

ben araç aldım ve öyle bi ibare yok plakamda şart değil yani

Aracı yeni çıkarttığınız raporla mı aldınız yoksa mevcut raporunuz mu vardı. Engeliniz nedir? Süreci anlatabilir misiniz biraz

ben araç aldım ve öyle bi ibare yok plakamda şart değil yani Halukgorgulu

raporu yeni çıkarttım çıktığında bayiye götürdüm kontrol edildi doğruluğu banka tarafından v.s

Tşk edrim. Peki herhangi bi sorun çıkarmaya kalkıştılar mı. ? Rapor oranı kaç acaba.

bankada sorun oldu araç kredisi çekecektim bende ihtiyaç kredisi çektim sorunu ortadan kaldırdım :)

Örnğin maliye yada araç bayisi sorun çıkardı mı. Rapor tazelemek lazım dediler mi. Bu gibi sorunlar oldu mu.

aracı kendiniz kullanacaksanız 40 yeterli oluyor eğer aileden de birilerinin kullanmasını istiyosanız %90 olması gerekiyor diye biliyorum araç için rapor çıkarttım ben %90 verildi Halukgorgulu

maliyeden herhangi bir sorun çıkmadı, araç bayisi bankada olduğunu söyledi sorunun kendilerince bi sorun çıkarmadı Halukgorgulu

engeliniz nedir? raporda nasıl bir ibare yazıyor. İl sağlık kurulunda ehliyet için hangi kodlar verildi.Bununla alakalı bilgi verirseniz sevinirim.( gül rengi)

ortapedik raporda araç için herhangi bişey yazmıyor şuan arabayı ben kullanmıyorum ehliyet almadım araç benim üzerime ama babam kullanıyor skaradeniz

Yani raporunuzda yazan ibare nedir onu soruyorum. BiR DE ENGELİNİZ SAĞ VEYA SOL ÜST EKSREMİTEMİ YOKSA SAĞ VEYA SOL ALT EKSREMİTE Mİ? Israrla soruyorum çünkü benim de sağ elim ve kolum engelli ve 2015 yılında almış oldugum raporumda h sınıfı + ötv indirimi yazıyor ama indirimli araç alamıyorum. onun için soruyorum.

Senin %90 engel olarak aile bireyi almış. Bildiğim kadarıyla ortopedik engel %1 bile olsa geçiyor ve rapordaki özel tertibat yazısı olursa aracı senden başkasıkullanamıyor eğer otomatik yazıyorsa kullanır aracı sende tüm otomatik araçları kullanırsın. Bnm ehliyet yeni müfredata uygun şekilde 4 gün önce elime ulaştı H sınıfı kalktığı için. B sınıfı ç kodları 104 10.02 yani otomatik vites araç kullanabilir şeklinde aynı şey raporda da var. Ve engel %30. Ayrıca bazı yerde sıkıntı çıkarıyorlarmış o yüzden sıkıntı çıktı mı dedim.

Nasıl alamıyorsun anlamadım skaradeniz

Benim sağ kolum engelli oldugum için ayrıntılı bir şekilde özel tertibatlı diye yazması gerekiyormuş. Ama çok saçma... Öbür arkadas % 90 üstü almış demek ki. Ben yüzde 90 altı sandım. Benim de ehliyet için aldıgım il sağlık kurulu raporunda kodlar 10.02 ve 40.11 verdi. Napıcam bilmiyorum.Senin engelin nedir kardes

Sol bacak tibia engeli benimki. Senin kide şu an ortopedik engel. Ve yüzdesi önemli değil. Sadece %90 engel ötv indirimi değil tamamen muaf ötvden ve aile yakını alıyor. Senin sıkıntı olan şey ise raporda h sınıfı ehliyet alır ve özel terbiatlı yada otomatik vites araç kullanabilir yazısı. O yüzden sıkıntı çıkmış sanırım.

Üst Alt