Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pemfigus hastasıyım ve sol gözüm görmüyor, hastane %40 rapor verir mi?

aezd1974

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Sol gözüm protez, bu hafta da tehlikeli bir cilt hastalığı olan Pemfigus teşhisi kondu. Yeni özürlü tablosunda pemfigus'un hafif derecesinde bile 10 puan var. Sol gözden 32 puanım zaten var. Sağlık kuruluna girsem, göz+pemfigus (32+10) şeklinde 42 puan olur mu? % 40 alırsam vergi indirimden emekli olabiliyorum.

bildiğim kadarıyla hesaplama da %40ın altına düşüyor ama yinede seni yanıltmak istemem. saçma sapan bir balthazar diye birşey var herkesin kafası karmakarışık doktorlar bile zorlanıyor

Hesaplama balthazard formülü ile yapıldığı için rapor oranınız % 39'da kalır. Raporunuzun % 40 olabilmesi için % 32 üstüne en az % 12 oran almanız gerekiyor. Gözünüzü kaybetme sebebiniz nedir?

bacıbey;

heyete giren göz doktoru bir arkadaşımdan "protez kullanman ve gözünün tamamen alınmasıda puan getirir bu puan %10 olur" diye bir bilgi aldım ama emin olamadım. ben 8-9 yaşlarında doktorların diğer gözüde kaybetme tehlikesi nedeniyle olan tavsiye nedeniyle gözümü aldılar onun yerine 9 yaşından beri protez kullanıyorum. bu durumda yien % 32'de mi kalacak rapor oranı bilginiz var mıdır? ayrıca görme alanı testinden herhangi bir pıuan gelmez mi? cumartesi günü dünya göz hastanesine gittim göz tansiyonu şüphesi teşhisi koydu bunu muyane sırasında doktora söylememin faydası olur mu?

Ayazefe;

Protez göz için özür oranı % 32'dir. Göz tansiyonu içinde oran verilir, ama yüzdesini bilemem.. Göz tansiyonunu söyleyin mutlaka, oran verilmesi gerekiyor. Sizin gözünüz neden alındı?

5 yaşında cam şişeleri kırarken cam sıçrayıp göz bebeğini kesti 9 yaşında da mikrop kapıp şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye gittiğimizde alınmış ama ben sadece anlatılanları biliyorum.

görme alanı testine puan vermiyorlar mı? sonucunda tek gözle tam bir görme sağlayamıyorum.

Oran alabilmeniz için mutlaka bir takım testler yapılacak tabii ki. Görme alanı testinin sonucuna göre oran verilir. % 12 bile alsanız yeter. Raporu alınca sonucu bizimle paylaşın lütfen..

Bacıbey;

Yaklaşık 20 yıl oldu. Gözüm bir darbe sonucu yırtıldı ve tamamen alındı. Daha önce sadece gözden iki kere kurula girdim, ikisinde de % 32 aldım.

Oranda bir değişiklik yok, bugün de verilecek oran % 32'den fazla olmaz. Deri hastalığınızdan alınacak oran % 12 altında olmamalı. Sonucu bizimle paylaşın lütfen..

Yeni açıklanan özürlü cetvelinde, hafif şiddette pemfigus için % 10, orta şiddet için de % 20 oran belirtiliyor. Teşhis şifahen söylendi, biyopsi sonucunu yarın alacağım. O yüzden şiddet oranını bende bilmiyorum. Şiddet oranına göre müracaat edeceğim. Doktor, 6 ay bir sene kadar bir tedavi sürecinin olacağını söyledi. Hafif şiddet olduğu kesin ama

birşey daha sormak istiyorum,

ben maliyeye başvurup yönlendirme aldım. diyelimki %40tan az bir rapor geldi ama heyete çıkmasam bile maliyeye gider mi raporum? yada maliye beni raporu almaya zorlayabilir mi?

tek göz, pemfigus vulgaris ve osteopeni puan ne olabilir?

Arkadaşlar selam. Pemfigus vulgaris tanısıyla hastaneye yattım. 12 gündür kortizon tedavisi görüyorum. Hastalık hafif seyrediyor. Hafif olduğu için 10 puanı var. Gözden de 32 puanım var. Baltazarla %39'a ediyor. Ancak hastanedeki tetkiklerde kemik için osteopeni tanısı da (ayrıca femurda ostreopoz izlenmiştir diyor) kondu. Buradan da puan gelir mi sizce? 2 puan daha gelse %40'a tamamlanıyor. Özürlü cetvelinde sadece kırılma durumları için puan belirtmiş. Bilgisi olan var mı?

sonuclar nasil cikti.pemfigus heyet raporlarini merak ettim..

İktiyozis 10 veriyorlar onuda sen hocaya hatirlatcan da filan diger turlu umurlarinda degil

Üst Alt