Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlüler İçin Araba İndirim Fiyatı Hesaplama KDV ödenmeyecek...

--erhan--

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
Engelli[FONT=Lucida Grande] vatandaşlarımız için Hükümetin [/FONT]ÖTV indirimi[FONT=Lucida Grande] yapacağı açıklanmıştı. Bu karardan yararlanan engelli vatandaşlarımız sıfır arabalarını aldılar. Artık Engelli vatandaşlarımız [/FONT]sıfır araba[FONT=Lucida Grande] alırken ÖTV yanında KDV ‘de ödemeyecekler. [/FONT]Engelliler Otomobil alırken KDV ve ÖTV Ödemeyecekler[FONT=Lucida Grande]. Bu durumdan yararlanmak için % 90 ‘ın üzerinde özürlü raporu olması şartı aranıyor. Kısaca anlatacak olursak % 90 ‘ın üzerinde özürü bulunan vatandaşlarımız [/FONT]sıfır otombil alırken ÖTV ve MTV ödemeyecek[FONT=Lucida Grande]ler. Bu otomobilleri engelli kişileri yakınlarıda kullanabilecekler. Bir[/FONT] engelli vatandaşımız otomobil alırken[FONT=Lucida Grande] % 18 oranındaki KDV ‘yi ödememek için mahkemeye başvurmuş ve mahkemeyi kazanmıştır. Mahkemenin kararı tüm engellei vatandaşlarımız için emsal teşkil edeceğinden bundan sonra [/FONT]sıfır otomobil alırken engelli vatandaşlarımız KDV ödemeyecekler[FONT=Lucida Grande] ve önceden almış olanlar ise Mahkeme kararını emsal göstererek ödedikleri KDV tutarını mahkeme yoluyla geri alabilecekler...[/FONT]

konu tekrar hortladı sanırım erhan nedir bu yazının kaynağı açıklaması ?

erhan sen bu konuyu iyi araştırdınmı.bununla ilgili daha önce çıkan yazıları okumadın galiba..

kaynağı sallama,
herhalde geçmiş bir haber okudu , bunu yeni zannediyor arkadaş

Konunun geçerliliği varmıdır eskıdende duymustum bunu ama bır sonuc cıkmamıstı kaynak neresıdır hocam söylebilirmisiniz?

Evde canı sıkılmış, kopyalarken buraya yapıştırmış

otv bıle yanlış 37+18:45 matematıge bak super zeka maşllah sıte edıtoru sacma sapan bı sıte:p

%90 ve üzeri engelliler Bırak Arabaya Binmeyi Otobüse Binemeyecek Durumda Olan İnsanlardanda Mevcut Nasıl Bi Zihniyet Bu Anlam Veremiyorum

Ben gecen görüştüm...wolsvogen passat cc için, ötv indirimi uygulanıyor.fakat kdv yi sordugumda kdv yi ödediğimizi daha sonrasında mahkemeye başvuru yapmamız gerektiğini söylediler ama suana kadar alabılen olmadıgını da belirttiler .....enteresan !

Danıştay KDV ödenecek dedi. Danıştayda davası görülenlerden biri Anayasa Mahkemesi ya da AİHM'e götürsün. Ordan KDV ödenemez diye bir karar çıkarsa düzenleme yaparak KDV yi kaldırırlar. Ancak Anayasa Mahkemesi kararları geriye dönük uygulanamayacağından bundan sonra araç alanlar KDV ödemez hiç değilse.

Çalık durumu çok güzel özetlemişsin Teşekkürler....

Üst Alt