Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü sağlık kurulu raporumda resim olmadığı için yararlanamıyorum!

algaNihat

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Düzenleme Usul ve Esasları hakkında belirtilen, ''15 yaşından büyük özürlülere düzenlenecek olan özürlü sağlık kurulu raporlarında, özürlünün fotoğrafının bulunması zorunludur.'' deniyor.

Bu ifadeye göre Engelli haklarından yararlanamayacağım anlaşılıyor.

Elimde iki rapor rapor var ilki ''Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesin'den'' Maluliyet Cetveline göre alınmış %46 ikin'cisi SGK'nın sevkiyle ''Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesin'den'' alınmış %67 olan üzerinde resimimin olmadığı sağlık kurulu raporu !

Engeli haklarından yararlanmak istiyorum ama kabul görmüyor 4 aydır elim kolum bağlı, arkadaşlar kafam çok karışık konu hakkında öneri ve tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var şimdiden teşekkürler:confused:

Merhaba,

15 yaşından büyüksünüz sanırım :confused:
Bu durumda foto olmalı neden olmamış anlamadım ne için almıştınız? :confused:

Hangi raporu en son aldınız?
Eğer % 46 olan rapor son aldığınız raporsa onu kullanarak engelli haklarından yararlanabilirsiniz.
Foto olmayan rapor son raporsa ve üzerinden 6 ay geçtiyse yeni rapor çıkarabilirsiniz.
6 ay geçmediyse itiraz edebilirsiniz.

Plumeria Hanım, Maluliyet Cetveline göre alınmış olduğum % 46 oranlı ilk rapordur, Engelli emekliliğe'de bu raporla başvuru yapmıştım.

SGK benden tanıları ve teşisleri ÖZÜRLÜ YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE GÖRE belirtildiği yeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istemişti'' ona istinaden ikinci raporu ''KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Farabi Hastanesinden 'den'' 3 ayrı hastalıktan ayrı ayrı %70+ % 40+% 20 oran almıştım.Tarih: 03.06.2015.

SGK yülksek sağlık kurulu raporlarımı Baltazarla %67 orana bağlayarak emekliliğimi onayladı Allaha şükür 5 aydır maaşımı alıyorum.
Tek sorun Engelli haklarından yararlanabilecğim bir raporum olsun ama yok malesef.! :(

Üst Alt