Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
biz bir iş yerinde haftalık 50 saat calışıyoruz yani 1 hafta 2 gun tatil 1 hafta 1 gun tatil olarak bizim calışma saatlerimiz normalmi %70 %80 engelli calışan arkadaslar var önerileriniz
Bence engelli çalışanlar normal çalışanlardan 1-2 saat kadar az çalışmalı. çünkü işe gidiş-gelişlerde kalabalığa denk gelmemeli. Ayrıca engelli kişilerin normal kişilerden daha fazla boş zamana ve istirahate ihtiyacı vardır. Avrupa ülkelerinde bu böyledir. Bu konuda da bir toplu çalışma gibi bir kampanya yapılırsa bu tür sorunlar en üst makamlara kadar ulaşır ve devlet büyüklerinin de buna hayır diyeceğini zannetmiyorum.
Engellilere özel çalışma saati yok biliyorum ben.Bizim şirkette de engelli engelsiz herkes 45 saat çalışıyor.Her iş yerinin çalışma saatleri farklıdır.Artı memurlar daha az çalışır.
normali 45 saat, üzerinde olursa mesai olur. (işveren prosedürlerine göre mesai verilir ya da verilmez.)
engelli az çalışmalı kısmına hiç katılmıyorum, en az herkes kadar çalışmalı ve üretken olmalıyız. (Hatta önyargıları yıkmak için performansımızın diğerlerinin üzerinde olması gerekiyor, maalesef durum böyle...
Yapmayınız arkadaşlar böyle düşünerek toplumdan kendinizi soyutluyorsunuz.Bazı engelli arkdaşlar toplumda dışlandıklarını söylüyorlar,acaba neden dışlanıyor bunu hiç düşündünüz mü?öncelikle sizin normal insandan farkınızın olmadığını topluma göstermeniz ve kabullendirmeniz lazım.bu şekilde düşünürseniz tabiki dışlanırsınız,kendinizi neden normal insanlardan farklı olduğunuzu göstermeye çalışırsınız onu anlamış değilim...
Tamam haklamız varsa onları aramakta özgürüz tabiki ama engelli söyle olmalı,engelli böyle olmalı kısmına katılmıyorum.
sultancım senin benim gibi bir iş sahibi olanlar şanslı azınlıklarız.
Kafası zehir gibi olup da sırf görüntüsü nedeniyle iş verilmeyen arkadaşlar var, bariz dışlanıyorlar işte. En zoru da spastiklerin durumu..IQ ları senden benden yüksek ama delidirler diye işe alınmıyorlar...
Devlet Memurları Kanununda memurların haftalık çalışma süresi haftada 40 Saat olarak belirlenmiştir. Ayrıca torba yasa ile Kamuda çalışan özürlülerin çalışma saatlerinin düzenlenmesi konusunda Valiliklere ayrıca yetki verilmiştir. 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında çalışanların ise yine aynı kanunun 63. maddesinde belirtildiği üzere haftalık çalışma süreleri en fazla 45 saattir.
Selde'cığım bende işe girerken çok sıkıntılar çektim,çok iş yerine gittim yüzüme çok kapılar kapandı,ama ben ne yaptım,sabrettin yılmadım habire gittim çabaladım ve netice de bu azmimden dolayı ben kazandım.Bu biraz da kader kısmet meselesi canım ya,insanın kaderi güzel olsun yeter ki,kendisi değil
engellilerin çalışma süreleri hemen hemen değişmez özelbirdurumu yoksave amirinin insiyatifine kalmış yani idare etmesine açıkcaıs.fakat yeni yasada engelli çalıştıran kişi engellinin çalışacağı yeri ona göre düzenlenmesi gerekmektedir.
o zaman neden engeliye daha düşük maaş verilirde normal işçiye onun üstünde görürler onlar yapmıyormu zaten ayırmı yada terfi edilebiliyormusun çalıştıgın yerde belkide hayır o zaman bu ayırımcılıgı kim koyuyor yani anlayacanız sadece hakkı olanı istiyorr herkess tabbiki de çalışacaksınn ama hakkınıda alacaksın normal çalışanla ayırımcılık yapılmayacakk ama sen engelisin çalışmaya mecbursun gibi mesala özel şirketler için diyorum zaten özürlü memur olan halinden memnundur ama sor bakalım memur olmayıpta özel sektörde çalışan kaç arkadışımız hor görülüp eziliyor bu taraftan neden bakmıyorsunuz olaya.
Sn.asi presn,
Burası mesai saaitiyle ilgili açılan bir konu başlığıdır;ben sadece bu konuya ilişkin bir cevap yazdım,maaşla ilgili değil...Maaşı az vermeleri zaten başlı başına bir sorun.O soruyu da siz başlık olarak oluşturunuz da orada konuşalım olur mu?
deveye sormuş lar boynun neden eğri diye gerisinizi sizler iyi bilirsiniz özürlü olmak kusurulu olmak gibi bişe avrupada olsan kıralsın burda yaşaya bildiğine şükret
arkadaşlar engelli olarak bi iş yerine gidildiğinde size sorarlar haftada kac gün die bana mesela sormuşlardı 3 gün gel 2 gün gelme diye ama benim durumum daha iyi oldugundan kabul etmedim bildiğim kadarı ile engellileri mesaiye kalmaları yasaktır. bizim genel mud. cıkıs saati 18,00 bende sube olarak 18,00 de işi bıakıyorum
Engelli arkadaşlarımızın bazıları da tuhaf istekleri var bence.ya güzel kamu işi bulmuşsun kıymetini bil.izinlerin var.en ufak saglık sorunun var ise rapor alıyorsun.ama mesai saatleri de gelince herkes gibi sende o saate uyacaksın.hem kamuda o kadar da zor iş yok.özel sektör de çalışmak daha çok zor zo zor.engellimizi basit konulara kullanmayalım..........
Kendinizi ezdirmeyecek kadar, normal şartlarda, günlük 8 veya bilemedin 10 saat çalışmalıs, ayrıca Özürlü personel iş bulmuşsa normal süre olarak 8-10 saat çalışsın.
Bazen şikayetler duyardım.Engelli arkadaşa sen git evde yat ben sgk nı ödeyeyim sen çalışıyormuş gibi görün demişlerdi de arkadaş bayagı üzülmüştü...Beriki masa başındayım akşama kadar boş oturuyorum.Adam yerine koyup iş vermiyorlar diye dert yanıyordu.Öteki arkadaş engeli ağır olmadığı halde %95 oranında rapor alıp tez elden emekli olmanın yolunu araştırıyordu.
Beş parmağın biri bir değil elbetteki lakin şurada biraz durup empati kursak,çalışmak isteyen insan işverenin makul şartlarını kabul edip çalışır istisnalar hariç tabiki...Kendinizi ezdirmeyin ama hakkınızı alın derim ben.