Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelge isteyerek H sınıfı ehliyeti değiştirmeden yeni araç alan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dyt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dyt

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetlerin dönüştürülmesi için 2020 yılının sonuna kadar süre mevcut. yeni araç alımlarında yeni ehliyet isteyen bayiiler de mevcut. fakat bunu maliyeye mi sorup söylüyorlar. kendileri mi söylüyor belli değil. ülkemizde hala %40 özür oranınız olmazsa araç alamazsınız diyen bayiilerin olduğu düşünüldüğünde insan arada kalıyor. MALİYE den bununla ilgili özelge isteyen arkadaşımız var mı. ÖTV kanununda hala H sınıfı ehliyet olması gerekiyor diye yazarken neye göre yeni ehliyet istiyorlar anlamadım.

Maliyenin (Engelliler için vergi rehberi 2016 )İndir kaynak göster.
H sınıfının 2020 ye kadar geçerli olduğunu yazıyor.

2020 yılına kadar H sınıfı ehliyetinizi kullanabilirsiniz , bu doğru. Ben yeni araç işlemlerini yaptırmadım ama okuduğum kadarı ile ehliyet ve ruhsatınıza engel kodları yazıyor (hangi engel için araç verildiğine dair). tadilat bu kodlara göre yapılıyor ve ruhsatta bu kodlar yazıyor vs. Yeni ehliyetin gerekliliği kafamı karıştırdı ama zaten yeni araç için tüm aşamaları yapacaksın bari arada ehliyeti de al, mecburi değilse bile.

Son düzenleme:
Maliye degilde trafik tescil ve TSE problem cikartiyor diye biliyorum H ehliyet okunca

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt