Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelge isteyerek H sınıfı ehliyeti değiştirmeden yeni araç alan var mı?

dyt

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetlerin dönüştürülmesi için 2020 yılının sonuna kadar süre mevcut. yeni araç alımlarında yeni ehliyet isteyen bayiiler de mevcut. fakat bunu maliyeye mi sorup söylüyorlar. kendileri mi söylüyor belli değil. ülkemizde hala %40 özür oranınız olmazsa araç alamazsınız diyen bayiilerin olduğu düşünüldüğünde insan arada kalıyor. MALİYE den bununla ilgili özelge isteyen arkadaşımız var mı. ÖTV kanununda hala H sınıfı ehliyet olması gerekiyor diye yazarken neye göre yeni ehliyet istiyorlar anlamadım.

Maliyenin (Engelliler için vergi rehberi 2016 )İndir kaynak göster.
H sınıfının 2020 ye kadar geçerli olduğunu yazıyor.

2020 yılına kadar H sınıfı ehliyetinizi kullanabilirsiniz , bu doğru. Ben yeni araç işlemlerini yaptırmadım ama okuduğum kadarı ile ehliyet ve ruhsatınıza engel kodları yazıyor (hangi engel için araç verildiğine dair). tadilat bu kodlara göre yapılıyor ve ruhsatta bu kodlar yazıyor vs. Yeni ehliyetin gerekliliği kafamı karıştırdı ama zaten yeni araç için tüm aşamaları yapacaksın bari arada ehliyeti de al, mecburi değilse bile.

Son düzenleme:
Maliye degilde trafik tescil ve TSE problem cikartiyor diye biliyorum H ehliyet okunca

Üst Alt