Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı aracın 3. derece yakınlarının kullanımı için yapılması gerekenler

nightmare

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Daha önceden engellilere ait araçların bir başkası tarafından kullanılması yasaktı. Ancak 17 Nisan 2015 tarihinde 29329 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile bu yasak kalkmış. Ben de bununla ilgili yeni işlem yaptırdım, buna dair yaptığım işlemleri adım adım size anlatıp bilgilendirmek isterim.

Bununla ilgili öncelikle TSE – Araç Proje Müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir.

Araç Proje faaliyetleri, Araç Proje Onay Grup Başkanlığı'na bağlı Ankara Araç Proje Müdürlüğü, İstanbul Araç Proje Müdürlüğü, Bursa Araç Proje Müdürlüğü, Kocaeli Araç Proje Müdürlüğü ve diğer illerde de Bölge Müdürlükleri veya Temsilcilikler üzerinden yürütülmektedir.

İlgili birimlerin telefon numaralarına aşağıda ki adresten ulaşabilirsiniz.
https://www.tse.org.tr/tr/icerikdetay/888/7510/arac-proje-faaliyeti-yapilan-tse-birimleri.aspx

KDV dahil 360 TL proje ve hizmet bedeli alınmaktadır.

Ben İstanbul Altunizade TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğü’ne gittim.
https://www.google.com.tr/maps/@41....L7Q_cxXR5jcHXIWK-PlA!2e0!7i13312!8i6656?hl=tr

Haluk Türksoy sokağının başında solda kalan binadır. Haluk Türksoy sokağından girip sokak sonundan sağa döndüğünüzde İSPARK bulunmaktadır. Bina eski yapı olup Tekerlekli sandalye erişimine uygun değildir. Asansör var fakat bina girişinde ve daire girişinde 7-8 basamaklı bir merdiven kullanılması gerekiyor.

Öncelikle ruhsat, ehliyet ve kimliğinizle başvurunuzu yapıyorsunuz, yaklaşık yarım saat işlemler yapıldıktan sonra yetkili biri ile aracınızın yanına gitmeniz gerekiyor. Araçta ki tertibat inceleniyor ve buna uygun başkası kullanabileceğine dair rapor oluşturuluyor. Aldığınız bu raporu Trafik Tescil Müdürlüğüne götürüp ruhsata işletiyorsunuz. Ruhsat için 81 TL, dışarıda EK-1 formu doldurtmak için 20 TL gibi bir meblağ ödedim.

Sonrasında ruhsatınız aşağıda ki bilgi yazacak şekilde değiştiriliyor.

“ÖZEL TERTİBATLI ENGELLİ ARACI. 3.DRC YE KADAR KAN VE SIHRI BAĞI OLANLAR KULLANABİLİR”

Bu işlemler bittikten sonra kasko şirketinize ruhsatı değiştirdiğinize dair bilgi verilip kaskonuza bu klozun eklenmesi gerekiyor, aksi halde sizden başkası kaza yapacak olursa teminat ödemesi yapılmıyormuş. Ben bu klozu da ekledim, bunla ilgili de 13 TL ödedim.

360 TL TSE proje ve hizmet bedeli
81 TL Ruhsat değişimi
20 TL Ek-1 formu
13 TL Kasko
Toplamda; 474 TL

Kolay gelsin ;)

Hocam açıklama için teşekkür ettim. Akrabalarınız kullanırken tertibatı çıkartıyorlarmı. Yoksa o Halde mi kullanıyorlar.

Rica ederim. Benim aracim otomatik vites ve sol ayak icin gaz pedali tertibati var. Tertibati cikarmadan sadece pedali geri dogru cektigimde normal kullanima uygun hale geliyor. O yuzden cikarmiyorum. Normal kullanimi engelleyen bir durum yoksa tertibatin cikarilmasina gerek yoktur diye dusunuyorum.

Böyle bir saçmalık olmaz. Geçen yıl Kasım 2015 civarı TSE görevlisine 3. derece akrabanın kullanabilmesi gerekir dediğim halde kanunun öyle olmadığını söyleyip sadece eşimin kullanabileceğin göre rapor verdive ruhsatıma da böyle işlendi. Şimdi ise yukardaki mesaja göre böyle bir sınırlama yok. Yüzlerce lira para harcadık bir de...

Merhaba,

Bilgilendirme icin teşekkürler. Bende Şubat ayında aldığım araçla ilgili bu işlemi yaptırdım. Ancak, kasko ile ilgili bir bilgi verilmedi. Kasko bu açığı 13 TL ile mi kapattı? Kasko firmanız nedir? Bilgi verir misiniz? nightmare

Kederli
Aslında TSE'nin verdiği raporda bununla ilgili bir yazı yoktu. [FONT=sans-serif]3.DRC YE KADAR KAN VE SIHRI BAĞI OLANLAR KULLANABİLİR yazısını trafik tescil müdürlüğünde yazdılar.
Oguzcanckaya Merhaba,
Beni de trafik tescil müdürlüğünde ki memur uyardı bununla ilgili çok sıkıntı yaşayan olmuş.
Evet 13 TL ile bu klozu ekledi. Fakat siz için yapılacak risk değerlendirmesinde farklı bir rakam çıkabilir.
Benim kasko E[/FONT]
ureko Sigorta'da.[FONT=sans-serif]

[/FONT]

Güzel bir detay verilmiş. Bende senin yazından hemen sonra kaskoyu aradım ve bilgilendirmesini yaptım. Ruhsat Görüntüsü istediler, işlemde şuan haber verecekler.

:confused:arkadaşlar ben aşağıda yazdığım yazıyı 03,08,2016 tarihinde yazmıştım bu forumda.fakat nightmare arkadşın yazdıklarının bir kısmı aşağıda belirttiğim gibi oldu.yani ruhsata bişey yazmadılar tse den aldığım belgeyi sisteme girdi ordaki memur başka bişey yok:confused:
:confused:.

arkadaşlar merhaba bugün aranıza yeni katıldım.ankarada ikamet ediyorum
geçen hafta sıfır aldığım tertibatlı aracımın eş ve 3.dereceye kadar akrabalarında kullanabilmesi için cuma günü TSE ye gittim. durumu arzettim forumu doldurup yaklaşık 3 saat sonunda forumu alabildim, tabi 359 tl karşılığında.
tabi bu üç saat içinde bir byn geldi araca ve tertibata baktı gaz pedalını sola da aldırmıştım istediğim zaman pedalin altına ayağı koyup yukarı kaldırınca tertibat yaylı sistem sayesinde yukarı kalkıp kayboluyor güzel bir sistem durmuş usta yapmıştı 850 tl karşılığınde neyse konu dağıldı byn bindi araca baktı tertibata olay bitti.

dün de sincan emniyeti trafik işlerine başvurdum yaşlaşık 2 saatde orda bulundum çok can sıkıcı bekleyişin sonunda sıra bana geldi.ruhsat ve tse raporunu verdim 3 dk sonra bayan memur tamam dedi.ruhsata bişeyler yazmıyacakmısınız dedim, hayır sisteme işledim ruhsata gerek yok dedi, ilgili mevzuatta kimler yazılı ise onları kapsyor dedi.
bukadarmı yani bittimi dedim evet dedi.

yani burda yazılanlarda şumu yazılacak bumu yazılacak,kaç kişi yazdıracağız, kimleri yazdıracağız gibi sorular ortadan kalktı.

bu arada ruhsatımda sadece ENGELLİ TERTİBATLI yazıyor başka bişey felan yazmıyor.galiba bu sistem yeni yeni oturuyor arkadaşlar

bide şu 359 tl yi boşu boşuna vermesek iyi olur diye düşünüyorum hem para hemde zaman kaybı.sizlerle burda bu konuyu paylaşmak istedim inşaallah biraz aydınlata bilmişimdir.hepinize saygılar selamlar.

eymenalp, sanırım işleyiş bölgelere hatta trafik tescil müdürlüklerine göre değişiyor.

TSE'de ki memur hala çoğu trafik tescil müdürlüğünün bu durumdan haberi olmadığını, herhangi bir işlem yapmadan vatandaşı geri gönderdiği ya da bizi aradıkları oluyor, dedi. Biz de ilgili resmi gazetede yayınlandı açıp bakmalarını söylüyoruz dedi.

Aracınızda kasko var mı? Varsa bu detayı kaskonuza da bildirin. Konuyu acan arkadaş sayesinde bende uyandım. Ben sadece ruhsata işletip bittigini sanıyordum. 2.- 3. kişinin kullanımdan doğacak kazalarda kaskonun teminat sağlayabilmesi için kaskoya bildirmek gerekiyormuş.

Oguzcanckaya arkadaşım koskoyu yaptırdığım kişi ile görüştüm oda aksa sigortayı arayıp görüşmeleri sonucu eger tse den o belgeyi alıp sisteme işlettiyseniz hiç bir sorun olmayacağını bana bildirdiler.

Tekrar hayırlı olsun. Allah Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Senin bildiriminden sonra talepte bulundum. Ancak şuana kadar herhangi bir rakamdan bahsedilmedi.

nightmare bilgilendirme için çok teşekkürler.

Dediğin gibi eymenalp, henüz her şey yeni oturmaya başlıyor. Aslında oturma da denemez, herkes kendi bildiğini okuyor demek daha doğru! Bindik bi kıyamete... :)

nightmare

İyi geceler öncelikle bu 13tl dediğiniz kasko nedir acaba çok merak ettim bende yakında sıfır araç alıcam da

Ceylinfatih44 Ruhsata işlenen “ÖZEL TERTİBATLI ENGELLİ ARACI. 3.DRC YE KADAR KAN VE SIHRI BAĞI OLANLAR KULLANABİLİR” bilgisinin kasko şirketine bildirilmesi ve mevcut poliçeme eklenmesi için ödenen ek ücrettir 13 TL. Yoksa kasko 13 lira değil, sadece bu bilginin eklenmesi 13 lira. Bu araçla benden başkasının kaza yapması durumumda kasko tarafında bir problem yaşamamak için yapılan bir işlemdir.

Ücret istenmesi çok saçma. Ayrıca bu kadar çok işlem yapılması da saçma. Şimdi benim eşimde ben gibi engelli mesela ortak kullanıyoruz aracımızı eşim kullanırken kaza yapsa kasko ödemeyecekmi. Engelliyi cezalandırıyorlarmı ÖTV ödemiyor diye hiç anlamıyorum.

Arkadaşlar merhaba, yeni aracımı aldım. Ruhsatta araç sahibinden başkası kullanamaz yazıyor. Sanırım yakınlarımın kullanabilmesi için TSE ye gidecek ve oradan uygunluk belgesi alıcam ve aldığım bu belgeyi trafik tescil büro amirliğine götürecem. Merak ettiklerim;

1) Yakınlarımın kullanabilmesi için TSE uygunluk belgesi için bir ücret ödeniyor sanırım. Bu ücreti nereye ödeyeceğiz. TSE ye mi yok sa bankaya mı yatırcaz.
2) Ordan aldığımız uygunluk belgesini ruhsata işletmek için trafik tescil büro amirliğine gitmemiz gerekiyor. Bunun için randevu alınacak mı? yoksa gittiğimizde direk işlem yaparlar mı?
3) Sanırım trafik tescil içinde bir mebla ödememiz gerekiyor? Bunu hangi bankaya yatıracaz ya da trafik tescil büro amirliğinden mi yatırıcaz.
4) Bir de ben 3. derece yakınlar değil de, 2. derece yakınlarımın kullanmasını istiyorum. Bu standart mıdır yoksa istek üzerine 2. derece yakınları kullanabilir ibaresi ekleyebilirler mi?

şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba, yeni aracımı aldım. Ruhsatta araç sahibinden başkası kullanamaz yazıyor. Sanırım yakınlarımın kullanabilmesi için TSE ye gidecek ve oradan uygunluk belgesi alıcam ve aldığım bu belgeyi trafik tescil büro amirliğine götürecem. Merak ettiklerim;

1) Yakınlarımın kullanabilmesi için TSE uygunluk belgesi için bir ücret ödeniyor sanırım. Bu ücreti nereye ödeyeceğiz. TSE ye mi yok sa bankaya mı yatırcaz.
2) Ordan aldığımız uygunluk belgesini ruhsata işletmek için trafik tescil büro amirliğine gitmemiz gerekiyor. Bunun için randevu alınacak mı? yoksa gittiğimizde direk işlem yaparlar mı?
3) Sanırım trafik tescil içinde bir mebla ödememiz gerekiyor? Bunu hangi bankaya yatıracaz ya da trafik tescil büro amirliğinden mi yatırıcaz.
4) Bir de ben 3. derece yakınlar değil de, 2. derece yakınlarımın kullanmasını istiyorum. Bu standart mıdır yoksa istek üzerine 2. derece yakınları kullanabilir ibaresi ekleyebilirler mi?

şimdiden teşekkür ederim.

skaradeniz
Cevaplar
1- TSE'ye ödeyeceksin yanlız nakit almıyorlar Kart ile ödeme yapman gerekiyor.
2- Ben direk gidip vermiştim, randevu alabilirsen senin için daha rahat olur
3- Ruhsat değişim ücreti olarak Trafiğe vermiştim direk
3- 3. dereceye kadar herkes kullanabilir 1. ve 2. derece akrabalar zaten buna dahil.

Cidden bilgi kirliliği var :)29 eylül 2016 tarihinde bana da emniyette bir görevli tertibatli araçları araç sahibinden başkası kullanamaz yoksa ceza yersin demişti, herşey ne çabuk değişiyor :)

Üst Alt