Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanır raporum var. Otomatik vites araç kullanamaz mıyım?

jeotermal

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum
ortepedi doktoru özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazan heyet raporu
aldıktan sonra h ehliyeti alıyoruz ondan sonra bayiye gidilip sıfır araç alıyoruz
ve ondan sonra özel tertibat taktırmadan araç kullanabilirmiyiz
neden diye soracak olursanız benim sol kalçamda protez var sol ayağımla debriyaja
çok kullanırsam ağrı yapıyor sadece otomatik vites araç alırsam benim sorunum
ortadan kalkacak o yüzden özel tertibatları taktırmak istemiyorum
bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

başka herhangi bir engelin yoksa, 'otomatik vitesli araba kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir ' ibareli rapor almanız gerekiyor.

kazazede kardeş özel tertibatlı ibaresi raporda yazmazsa ötv den yararlanabilirmiyiz

jeotermal;

Maalesef yararlanamıyorsun, çok akıllıca(!) hazırlanmış devlet yasaları ötv muafiyeti konusunda, bireyin engelli olmasına göre değil aracın tertibatına göre karar veriyor... (Sol ayak engelliler istisna)

Zaten gerçekten engellinin indirimli araç almasından rahatsız insanlar kural koymaya devam ettikçe bu yasalar adam akıllı düzelmez... Bir çok doktor rapor verirken bile karşısındakini rencide edecek düzeyde memnuniyetsizliğini belli ederek işi zorlaştırıyor...

Üst Alt