Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli %39 raporum var. Araç alabilir miyim?

yanlız hüso

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar başlıkta da belirttigim üzere bir raporum var bu oranla ötv ödemeden arac alabilirmiyim bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ..teşekkürler

H sınıfı sürücü belgenizde varsa elbette alabilirsiniz,

cok teşekkür ederim .bayi bana %39 oran yeterli değil %90 ve üaeri olursa alabilirsiniz dedi. bir de h sınıfı ehliyet illaki şart sanırım doğrumu

% 90 ve üzeri olmuş olsaydı ehliyet şartınız olmadan raporla doğrudan adınıza ÖTV indirimli araç alabilirdiniz, ancak sizin bu durumunuz itibari ile H sınıfı sürücü belgesi ne yazık ki şart, H sınıfı sürücü belgeniz olmazsa bu iş olmaz

verdiginiz bilgiler icin cok teşekkür ederim .son bir sorum olacak size kusura bakmayın ne olur ;

benim raporumda aynen şunlar yazıyor şöför koltugu yükseltilerek ve aynalar aayarlanarak özel tertibatlı arac kullanabilir ibaresi var şimdi ben h sınıfı ehliyet alsam ve de bayiye gitsem ötv ödemeden arac alabilirim yani değilmi

Hayır almazsın vermiyorlar bazı cins araba satıcıları ve iş bilmez Vergi memurları var %40 ortopedik özür ve H sınıfı ehliyet istiyorlar Cins ve iş bilmez adam çok maalesef yıl 2013 sürekli özürlü raporum var hemde ortopedik bana bile yeni rapor al dediler hafta gireceğim bakalım benim sol kalça çığı femuar başı yokluğu zeminde 7 cm kısalık ve gözlerimde görme tembelliği var bakalım kaç verecekler

bende farklı hastanelerde aldığım 3-4 raporum var sol kalça çığı femuar başı yokluğu zeminde 7 cm kısalık ve gözlerimde görme tembelliği var Sizce heyetten kaç kalırım

bende başbakanlık özürlü kimlik kartı tc kimlik kartımda %40 oranında özürlüdür ibaresi var Sizce heyetten kaç kalırım

Hüseyin bey , alaçagınız araca gerekli tertibatlar takılıp projelendikten sonra ötv muaf aracı alabilirsiniz.

hüseyin kardeşim cok teşekkür ederim inşallah sorun cıkartmazlar pekala aracı kardeşim kullanmasında bir sakınca olurmu sizce ve de sürec ne kadar sürer yarın aracı almak icin başvuru yapsam

% 39 ile engelli sayılmadığınız için ne yazık ki ötv muafiyetinden yararlanarak araç alamazsınız. :(

cesar39;

eğer ki aracı kendiniz kullanacak iseniz / otv indirimin de rapor oranının % 1 olması yeterlidir. % 40 şartı aranmamaktadır. otv istisnası olabilmesi için de ortopedık engelli olması gerekir.. tekrarlıyorum aracı kendı kullanıcak ortopedık engelli olacak ve görüntü olsun diye de % 1 bile olsa rapor oranı yazıcak raporda..

cesar bey iş başvurusu yaptıgım da aldıgım raporum %86
arac almak icin ise heyet den % 39 verdilar ama şu ibare yazıyordu ve de özel tertibatlı arac kullanabilir ve h sınıfı alabilir yazıyor yeni kanuna göre sanırım alınabilir deniliyor ama tedirginim işte ne yapmalıyım sizce

benim doguştan her iki kalca cıkıklıgı ve gövde iskelet bozuklugu ve de sağ ayak kısalıgı var yinede vermezler ise kader deriz ne yapalım

Otv indirimlk alabilmen icin sag alt ekstremitenin kisaligi raporda belirtilmesi gerekir, eger ki belirtilmis ise, otv li alabilirsin, ama herseyden once ehliyetini al, bide þu var ki, ozel tertibatli araç lari, engelliden baska hic kimse kullanamaz, sadece seninle ayni engeli olan kisi kullanabilir, ailenden saðlam kisiler kati suretle kullanamazlar..

can cok teşekkür ederim verdigin cvplar icin
sanırım bizim işimiz olmayacak
hayırlısı bakalım

sayın hüseyin projenin noterden tastik edilmesi gerekiyormu

yanlız hüso;

ÖTV den muaf araç alabilmek için rapor oranınız en az % 40 olmalıdır ve ayrıca budurum engelinizin şekline de bağlıdır. Sizin engeliniz nasıl acaba?

Selamlar

arkadaşlar merhaba raporumu nihayet aldım ama hayal kırıklıgı yaşıyorum

raporumda yazanlar ,her iki kalcada artroz.hafif % 18 kifoz artışı 70 derece ankiloz % 20
tablo 3-4 göre tüm vuvut fonksiyon kayıp oranı.
boy kısalıgı nedeni ile pedalları yükseltilmiş sürücü koltugu ve aynaların ayarı yapılmış özel tertibatlı arac kullanması uygundur H sınıfı ehliyet alabilir. oran % 36

sizden ögrenmek istedigim H sınıfı ehliyet aldıktan sonra ötv ödemeden ehliyet alabilirmiyim bilgilerinize ihtiyacım var saygılarımla

ali bey bilgilendirmenizi rica ediyorum

İşgüzar memurlar ve satıcıya denk gelmediğiniz sürece sorun yok: yönetmeliklerde en az %40 olacak diye bir ibre yok. İsterseniz sizde bakın...

En az %90 olacak isterkendi kullanır ister kendisi kullanamıyorsa ailesinden seçeceği kişiler kullanır.

%39 rapor almışsınız; sistem söyle işleyecek;

Önce H sınıfı ehliyetinize bakacaklar (bu ehliyet olmazsa olmaz)
Sonra sakatlığınıza bakacaklar; her sakata verilmiyor; kriterler belli: Uygun iseniz ikinci aşamaya geçecekler;

İkinci aşamada nasıl bir tertibat olması gerektiği için raporunuza bakacaklar: O tertibata uygun proje çizdirilip uygulama yaptırılacak.
Ondan sonrası resimlerie birlikte ÖTv muafşyet beklenecek; ,
Onay alırsanız MTV maufiyeti de talep edeceksiniz.( Bayiilere uyarırsanız hem ötv hem mtv maufiyeti hallederler)

%39 rqaporuna gelince memurlar en az %90 mı değil mi diye bakıyorlar değil ise ehliyetm ve engel durumunuza bakıyorlar dolayısıyla %5 olsa bile ÖTV.siz araç alabilirsiniz. Bunun için her engelli alamaz, çünkü ÖTV muafiyetinden faydalanabilmek kriterlere uygun engel durumunuzun olması gerekiyor.

Kriterlere uygun engel durumu: Özel tertibat gerektiren sağ ve/veya sol bacak engelliği, sağ kol engelliği (sol kola işlem yapılmıyor uyarayım) yada boy kısalığına sahip olmak. Yada bunlardan en az biri varsa uygun kritertesiniz.

Otomatik vitese gelince; bu durumda da kriter yine değişiyor:

Mr. NO ' nunda dediği gibi, raporunuz hem H sınıfı ehliyet almaya uygundur, Öncelikle araba almayı bir kenara bırakıp ehliyetinizi alın, ondan sonra aynı raporla (aslı sizde kalsın yada noterden onaylattırın) bayiye gidin, ve raporunuzu oncelıkle malıyeye gostertın cunkı onaylanmama ıhtımalıde vardır. (ben o hataya düştüm, arabada anlaştık kredı onayı geldi evraklar imzalandı malıye raporu onaylamamıstı) once malıyeden otv ındırım onayını mutlaka alın, ondan sonra araba pazarlıgına ve satış evraklarına veya tertibatına başlayın.

Hüseyin kardeş öncelikle aldığın rapor hayırlı olsun mu desem bilemiyorum ama malesef bu raporla Türkiye'den ÖTV den muaf araç alamazsın. Çünkü en az % 40 olmak zorunda. Ancak yurt dışından gelen aracı alma hakkın var.

Ali Yüce kardeş, %40 olduğuna nerden emin oldunuz? Öyle bir dayanak var mı? varsa gösterir misin bir zahmet olmasa?

Raporda oranın hiç bir önemi yok. % 10 da olsa fark etmez, % 90 da olsa fark etmez. Önemli olan tek şey uygun ibaredir

Üst Alt