Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden alınan ehliyet raporu geçerli olur mu?

idrs

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ilk defa ehliyet alacak kişi özel hastaneden otomatik vitesli rapor alsa geçerli mi? Alan arkadaşlar varsa süreci anlatabilir mi?

idrs

Evet, uzman hekim imzası olduktan sonra özel ya da devlet hastanesi fark etmez.

ehliyet için geçerli olur... ama ötv indirimi için geçerli olmaz bilginiz olsun...

bilgilendirme için çok teşekkürler arkadaşlar

Ehliyet için geçerli olur.Ama ne işine yarayacak otomatik vites araç kullanır raporu?Araç almak istiyorsan,yetkili kamu hastanesinden engelli durum bildirir engelli raporu almalısın.Raporda özel tertibatlı araç kullanır yazılmalı daha sonra engelli ehliyeti başvurusu yapmalısın.
Aile hekim sevk eder.Özel yada kamu hastanesi sana kalmış.
Raporunda özel tertibat yazılmadıysa hiç engelli ehliyeti alma normal ehliyet al derim.

Ç ç e lebi sğlıktan alabilirsin :D

Metehan41
bu konuda illaki patlamak istiyorsan balon patlat rahatlarsın
ben sol alt extremden poli sekeliyim yıllar önce tam teşekküllü kamu hastanelerinden onaylı bir sürü rapor, başbalkanlık engelli kartı, vergi indirim vs var zaten fakat okuduklarımdan anladığım bir ehliyet için kamu hastanelerinden bir heyet raporu çıkarabilmek ezraille cebelleşmek gibi birşey araç alımında illaki kamu hastaneleri raporu gerek o kadarını biliyorum. şuan bunlarla uğraşmak yerine özel hastanede sıraya girmeden günlerce sıra çilesi çekmek istemeyişimden soruyorum.
burada bilgini paşlaşmak zoruna gidiyorsa cevap vermezsin.

Lone
arkadaşım bu çelebi dediklerin bu güne kadar yaralı parmağa işdiği görülmemiş
kelin ilacı olsa başına sürer :)

idrs

Evet, uzman hekim imzası olduktan sonra özel ya da devlet hastanesi fark etmez.

bunu neye göre söylüyorsunuz hukuki dayanağı nedir?Ben gittim illa da devlet onayı lazım dendi yani raporu alsan bile devlet hastanesi onaylamadığı sürece bir işe yaramaz dendi bana

hasim66

Arkadaşım seni yanlış bilgilendirmişler.Ehliyet raporu için Aile hekimi,Uzman doktor,İlsağlık kurulu,Emniyet.

Aile hekimine bir resimle gideceksin,Aile doktoru engeline göre uzman doktotora yönlendirecek.Aile hekiminin vermiş olduğu resimli raporu yönlendirmiş olduğu uzman doktorlara kaşelerini damgalıyarak rahıtsızlığını ve nasıl araç kulanman gerektiğini yazacak.Doldurulmuş raporu il sağlık kuruluna müracat edeceksin.Senden telefon numaralarını alıp belirledikleri bir gün seni arayıp haber vericekler heyete gireceksin.Heyette nasıl araç kullanır kodları raporuna yazacaklar.Raporunu ogün veriyorlar.Raporunla emniyete müracat edip kodlara göre ehliyetini hazırlığorlar.

Burda dikkat edilecek durum Uzman doktorda özel veya devlet hastanesi fark etmez.Aile hekiminin hazırladığı resimli raporla her ikisinede gidilebilir.

hasim66

sürücü yönetmeliği:

"Sürücü adaylarının ve sürücülerin sahip olmaları gereken sağlık şartlarına ve muayenelerine ilişkin genel esaslar
MADDE 4 - (1) Sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri; Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır ve sağlık raporu düzenlenir. "

Bu maddeden 2 alam çıkıyor
her il ve ilçe devlet hastahanesi bu raporu uzman doktor ile verebiliyor
veya
son cümleldeki sağlık raporu düzenlenir cümlesi ile ilişkili olarak sağlık raporu düzenleme yetkisi sadece belli hastahanelerde var

bu konuda tam bir muallaktayız anlaşılan
örneğin ben aile hekimime gidip bu raporu alabilirmiyim veya ardahanın bir ilçesindeki devlet hastahanesinden ?

Engellektuel

Muallakta olan bir durum yok. Çok net bir madde. Sürücü belgesi için rapor veren tüm sağlık kuruluşlarındaki uzman doktorlardan rapor için imza alabilirsiniz. Bu da neredeyse tüm sağlık kuruluşları demek...

Metehan41
arkadaşım bozuk plak gibi hala aynı noktada takıldığına göre sıkıntın büyük

Sayın Bülent bey
Sağlık Bakanlığının sürücü sağlık raporu hakkındaki genelgesine rağmen başvurduğum 3 özel sağlık kuruluşuda engelliler için sürücü raporu vermediler. dedim ehliyet değişiyor sağlam adama nasıl sağlamdır raporu veriyorsanız banada işitme engelli diye rapor verin gerisi İl sağlık Müdürlüğü ve emniyeti ilgilendiriyor.sağlık kuruluşları genelgeyi okumuyormu yada okuyup anlamıyormu derdimizi anlatamıyoruz..Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 06.01.2016 tarih ve Sayı : 97577848/476.01 Konu : Sürücü Sağlık Raporu Kod Tablosu- Beyan Formu bu yazıda herşey açıksa yazıyor ama sağlık kurumları anlamamazlıktan geliyor.
iyi günler dilerim

özel hastaneler yetkili ama Sağlık Bakanlığının yazısını okuyup anlamıyorlar

Bu konuda güncel deneyimleri paylaşırsanız herkes için çok iyi olur....

Ehliyet raporumu yıllar önce özel hastaneden almıştım otomatik araç kullanır şeklindeydi yeterki gideceğiniz yerde hastalıgınızla ilgili dr olsun yeter bir sorun çıkmıyor devlet hastahanesinde beklemek eziyet

Üst Alt