Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı otomatik vitesli araç raporum var..?

afitap

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba benim raporum sürekli ve yazılan yazı ötv indirimi için h-sınıfı sürücü olur.otomatik vitesli, elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanır yazıyor. ben bu rapora göre sadece otomatik vites arac alabilir miyim. ayrıca rapor tarihinden itibaren 1yıl demişsiniz bu raporla istediğim zaman alamaz mıyım?

ayrıca H ehliyeti alırsam illa ötv indirimli almıs oldugum aracımı kullanabilriim. eski arabam oto vites h ehliyet alıp kullanmaya devam edebilir miyim_?

Hangi uzvunuzda hareket kısıtlılığı var?

Evet, sürücü belgesi için kullanılacak rapor 1 yılı geçmemeli.

Bülent Bey merhaba, okadar karışık sormuşum ki simdi farkettim:) kusura bakmayın.. bende iki kalcada protez var. Anladığım kadarıyla bu raporla bir yıl için de H ehliyeti almalıyım. Ama kendi aracımı kullanmaya devam edebilirim degil mi?

Raporda "elden kumandalı özel donanım" dediği için siz ancak bu tür bir aracı kullanabilecek H sınıfı sürücü belgesi ve ötv-mtv istisnalı araç alabilirsiniz.

Eğer halen B sınıfı ehliyetiniz varsa ve bunu yukarıda andığınız raporla H'ye dönüştürürseniz, bu durumda üzerinde elle kumandalı özel donanım bulunmayan hiç bir aracı kullanamaz olursunuz.

Merhaba. Anlamadigim raporda oto vites arac ibareside var. Demek istediginiz arac otomatik olsa dahi elden tertibatli olmak zorunda? Bu raporla otv den ve mtvden faydalanmak icin sadece otomatik olmasi mumkun olmuyormu.

Sadece sol ayaktan olursa mümkün oluyor, sizin her iki kalça olduğu için mümkün görünmüyor. Ama raporda sadece sol ayaktan kısıtlandığı yazarsa olabilir. Raporda her iki alt ekstremite derse donanımda olmak zorunda...

Merhaba,

% 44 raporu var normalde otomatik vites araç kullanıyorum.. raporunun faydasını görmek için h ehliyeti ile araç alacağım fakat raporda özel tertibatlı elden kumandalı otomatik vites kullanabilir diyor.. sanırım bu şekilde olan raporda mecbur tertibatlı yapılma zorunlulugu var benim sorum şu raporda düzeltme yaptırabilir miyim ? Yani sadece otomatik vites araç kullanabilir yazdiramazmiyim ? Ortopedik sorunum her iki kalça da protez var.. konu hakkinda yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler

afitap

Düzeltme yapılmaz, ama başka bir hastaneden o bağlamda bir rapor almayı deneyebilirsiniz.

Üst Alt