Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç ibareli rapor işime yarayacak mı?

Blue Night

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

2008 yılında almış olduğum aracım yaklaşık 2 ay sonra mayıs ayı gibi 5 yılını dolduruyor ve kısmetse yeni bir araç alacağım bu aracı alırken kullandığım raporun aslı galeride kayboldu bulamadılar vs.. uzun hikaye gırmıyeyım bu konuya hiç geçtiğimiz gün hazır fırsat bulmuş iken sağlık kurulundan tekrardan rapor aldım malum yenileyeceğiz ya son ana bırakmamak için dün de gittim raporu teslim ettiler yalnız başlıkta da belirttiğim gibi raporun kullanım alanı bölümünde ' Vergi İndirimi İçin, Özel Tertibatlı Araç Kullanması Uygundur ' yazması kafamı karıştırdı bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirlerse çok sevinirim ..

Şimden Teşekkürler herkese

Sakatlığınız nedir? Bir hareket kısıtlılığınız var mı? Rapordaki oran kaç?

Cem bey raporunuzda yazılan doğrudur. özel tertibatlı araç alabilirsiniz. Hiç bir problem yaşamadan alırsınız.

çok teşekkür hocam, hayır daha önceki aracımda aldığım raporda buna benzer bişeydi tam hatırlamıyorum ne yazdıgını ondan danışmak ıstedı malum bu konuda çok farklı uygulamalar yapılıyor galerıler desen ayrı bı konu kımsenın hıcbır seyden haberı yok :) neyse

tesekkurler ...

araç için alınan raporda oran önemli değildir ...tertibatlı araç kullanması uygundur yazması yeterlidir ...ayrıca bu kez raporunuzu aracı onaylattığınız vergi dairesinde dosyanıza koymalarını sağlatın tekrar rapor almanız gerekmiyor ...aynı şeyi bende yaşadım vergi dairesindeki şef bana aynı uyarıda bulundu ...

Cem arkadaşım aynı sorun benimde başıma geldi, ben sağ ayaktan engelliyim, Ehliyet raporumda ise "özel donanımlı elle kumandalı araç kullanmasına O.B.K.V” yazıyor. Ben bu raporumla araç bayisine müraacat ettim şimdilik her hangi bir sorun çıkmadı. Bu nedenle rahat ol her hangi bir sornu çıkmaz.

Üst Alt