Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanım ibareli raporla araç alımı ve ehliyet değişimi..?

Bervan

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar yeni raporumu aldim üst exstremiterler fonksiyonel L1 vertabre kırığı sonra pareparezi + iki taraklı düşük ayak iki taraflı afo çift kol desteği ile mobilize özel tertibatlı otomatik vites araç kulanabilir ortopedik özur oranı 60 ve 40 yazilmiş ayrica iki yil rapor gecerlilik suresi yazılmış arkadaşlar bu raporla otv indirimli arac ve ehliyetimi değistirebilirmiyim

Büyük ihtimalle alırsınız ama ehliyet için tekrardan sağlık ocağından hastaneye sevk ordan sağlık müdürlüğüne gidilecek

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten öyle sevk aldım h sınıfı ehliyetim var zaten bu raporla ehliyetimide değiştirecem

Slm arkadaşlar ötv indimli raporumda üst exstremiter paraplezi iki taraflı düşük ayak ve afo kulaniyur özel tertibatlı ve otomatik vites arac kulanabilir yaziyur ama maliye bu raporu kabul etmiyur alt exstremite yazması lazim diyur ne yapmam lazım

ötvden yararlanmak ehliyete hangi kodlar olmali ki ötvden yararlanalım

Bervan

Vergi dairesindeki memurun işgüzarlığı. Ben olsam müdüre çıkar tanının zaten alt ekstremiteye işaret ettiğinin açık olduğunu belirtir, raporun kabulünde ısrar ederdim. Eğer kabul edilmezse, o zaman o raporda imzası olan ortopediste gidip kaşeli-imzalı bir yazı alır, rapora ekler, o şekilde kabulü yolunu arardım.

Alt ve üst ekstremitede aynı anda kısıtlılık olduğunda özel donanımlı araç şart koşulur

Bülent bey cevabınız için teşekürler ben aynen dediğiniz gibi cıktım müdüre müdürde beni tekrar o memura gönderdi o memurda raporumun fotokopisini cekip dilekce göndereceğini söyledi cevap bekliyurum bu işgüzar memuru arac bayileri bunu rüşvet alıştırmışlar daha önce araç aldığımı raporuda kabul etmedi

Ehliyet raporumdaki yazı üst ekstremite iki taraflı düşük ayak otomatik vites ve özel tertibatlı araç kulanabilir
kodlamar.
10.02 otomatik vites
78 iki tekerlekli araç kulanamaz
102ambulans ve ticari resmi arac kulanamaz
20.06 elle calıştırılan fren
35.05 direksiyun ve hız ile frenleme mekanizmaların tek elle kontrolü
32.01 tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
103.05 beş yılda bir kontrol
01.01 gözlük

ötv raporumda ise üst ekstremite iki taraflı dük ayak paraparezi otomatik vites özel tertibatlı araç kulanabilir yaziyur
bunlarla maliye arac alamasın diyur ne yapmam lazım

Sebep söylemiyur sebebini söyle diyurum bin dereden su getiriyur mevzuatı gösteriyurum yine yok bu adamı araç bayileri alıştırmışlar rüşvete onda şu an dilekceyi bekliyurum güya kendisi göndermiş daha öncede ötv indirimli arac almistim

Bervan

o nasıl iş kardeşim. sebebi neymiş herşey uygun gibi görünüyor araç alımı için

Abi diyurum ya alıştırmışlar rüşvete memur işgüzarlık yapiyur müdürede cıktım haleder diyur ikisi demek beraber bu işi yapiyurlar bekliyurum hafta başı yine gidecem olmasa valiye cıkacam onların rüşvet aldığı kaanet yuksek araştırdım onları gelişmeleri yazacam

[FONT=sans-serif]02/07/2013 tarihinde G.antep şahinbey araştırma ve uygulama hastanesinde bilateral üst ekstremite proksimal kasgücü 5/5. duyu doğal. bilateral alt ekstremite proksimal kasgücü 5/5. duyu doğal.EHA[/FONT]aktif[FONT=sans-serif] tam. bilateral el bileği supinasyon 60 derece, dirsek fleksiyon kontraktürü 20 derece.[/FONT]hafif[FONT=sans-serif] yürüyüş bozukluğu %20. bilateral[/FONT]hafif[FONT=sans-serif] üst esktremite bozukluğu %20. [/FONT]
[FONT=sans-serif]yürüyüş bozukluğu. Myotonia congenita teşhisiyle ; H sınıfı Ehliyet alabilir/ özel tertibat araç için/ otomatik vitesli araç için ibareli sürekli %36 oranında özürlülük oranında rapor aldım.bu raporla ş.urfa deftarlığına başvurduğumda gözle görünür bir özür olmadığı için özel tertibatlı otomatik vitesli engelli arabası alamassın dediler.araca nasıl bir tertibat taksam araç alırım?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.[/FONT]

O zaman raporunu ankara gelirler dairesine göndersinler alıp almayacağın ozaman brlu olur benim raporumda gönderilmiş su an sonucu bekliyurum

Arkadaslar bugun il saglik mudurlugune gittim ehliyet degisim muracati icin. Sadece surucu saglik raporunu istedi. Engelli saglik raporumu almadi gerek yok dedi memur. Sizce normal mi bu durum. Persembe 3te gel dedi bana heyet icin. Surucu saglik raporumda otomatik vites uygun yaziyor tani yaziyor. Sadece buna bakip kod mu verecekler.

Bervan-Raporu Ş.urfa maliyesi mi gönderecek, yoksa ben göndersem olur mu?

Maliyeye gidiniz gelirler vergi dairesine soyleyiniz onlar gönderirler rapor fotokopisini alip yazi ile gönderirler

Benim ötv raporumu maliye ankaraya göndermiş ötv raporum kabul olmasa ne yapabilirim çunku daha öncede ötv siz arac almıştım rapor oranım 76 oranında üst ekstremite iki taraflı düşük ayak cift kanedyenle mobilize ve otomatik tertibatlı araç kulanabilir yazıyur ankara gelirler idaresi kabul edermi ötv indirimi arac almak için

Ya bizi resmen surunduruyorlar. Marttan beri bu islerle ugrasiyorum ve aksilil aksilik ustune. Pazartesi il sagliga raporumu verdik. Cins bi kadina denk geldim hatta engelli saglik raporumu bile almadi gerek yok dedi. Neyin var die soruo dudak bukuo sanki doktor gerizekali. Neyse dediki bana seni en son alirlar kurula saddce ortopedi oldugu icin sen persembe gunu 3de gel dedi. Dedimki tam 3 de mi geleyim evet dedi kendinden emin rahat. Hatta dedimki 3u bes gecse on gecse sorun olur mu olmaz dedi. Iyi dedm bende. Bugun isden izin aldm apar topar 2.55de gittim il sagliga. Bide ne goreyim kurul 2.53 de bitmis. Kafayi yiyecektim sinirden. Kadini buldum hala kem kum. Bide numarmi almisti sözde. Neymis efendim normalde 5e kdr suruomuda bgn bole olmsda aramayi unutmusda. Bukdr sorumsuzluk olmaz ya kendi isi degl ya. Ama gorevi nedir farkinda degil. Yapilabilck bisey yok benim kurul 15 hazirana kaldi. Ha bu arada engelli saglik raporumuda verdim busefer aldi. Bole bir sacma prosedur sacma isler. Anlam veremiyorum. Kadinin sorumsuzlugu cok bilmisligi benim 1 ayimi aldi. Ya de ki bana kurul 2 de basliyor 2 de gel. Kafasina gore 3 dedi ve ben 5dakika erken gelmeme ramen kurula giremedim

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Slm daha önce ötvsiz aldığım aracın beş yılı dolduğundan dolayı yeni arac almak istedim ve yeniden ötv icin aldığım raporu maliye kabul etmedi ankara gelirler vergi dairesine gönderdi eğer red onayi gelirse ne yapmaliyim raporumda üst ekstremiter iki taraflı düşuk ayak ve afo iki kanedyenle mobilize özel tertibatlı ve otomatik vites kulabilir yeni kodlu ehliyetimide aldım red sonuc gelse ne yapmaliyim özelikle oturan boğada cevap bekliyurum lütfen

Lütfen cevap

Slm oturan boğa yazdığım tüm yazıları toplayip bir tarafa atiyursunuz aylarca yazdığım yazılara cevap vermiyursunuz ama sonucta sizin sayanizde bilgi aldığımız bir engeli sitesi var lütfen yazdığımız yazilara elinizde geldiği sürece cevap verseniz minetar olur ama toplayip bir başlıkta topluyursunuz cevap alamiyuruz ama bu site biz engeliler için bir bilgi bankasıdır

Bilgi edinme ihtiyacınıza saygı duyuyorum ama oturanboğa bu forumdaki bütün üyelerle ilgilenmeye kalksa kendisine ailesine ayıracak zamanı kalmaz. Benzer mesajları tek başlıkta toplamasını mantıklı buluyorum. Farklı fikirleri görüp değerlendirme açısından oldukça faydalı.

perseküsyon

Ewt haklısın herkesle ilgilenemez onun bilincindeyim oturan boğayı yakında görmüş ve cayını içmiş biriyim süper bir insan başlıkları tek başlıkta toplamak ise bence iyi değil tabiki onun taktiri bu benim görüşüm nedeni ise bazi mesajlar hemen cevap bulamiyur formdaki arkadaßlarında cevap verebilmesi için

Bervan

Neden tereddüt yaşadı vergi dairesi? Hele de ehliyetle desteklenmişse engelli raporu, daha ne olsun! Bence Ankara'dan olumlu görüş gelecektir.

Not: Mesajları birleştirmekteki amaç kişinin sürecini tüm ayrıntılarıyla aynı başlık altında toplamak. Bu bazen konuyu açan kişinin aleyhine olabiliyor, ama konuyu takip eden ya da yıllar sonra dahi konuya rastalayan kişiler için birleştirmek çok kolaylaştırıcı oluyor. İdare... :)

İnşaalah olumlu cevap gelir burda sonucu yazarım ayrıca cevabın için teşekürler;)

2 ay önce yenilediğim engelli raporumu %56 ortapedik İlsaglık kurulu "tertibatlı araç kullana bilir" yazmadığı için kabul etmedi. Sürücü belgesi raporunda "tertibatlı araç kullana bilir" yazmasına rağmen sil baştan başladık hayırlısı bakalım.

İl sağlık kurulu tertibatli arac veya otomatik kulanabilir yazmaz il sağlık kodlamaları yazar örnek 10.02 otomatik vites kodudur ben il sağlık kurulu sürucu olur olmaz diye kodlamaları yazar ehliyet için aldığım raporda kodlamaları yazdı her halde dediğin rapor ötv içindi

İl sağlık kurulu kodlu raporu düzenlerken Engelli raporunu istiyor. Bu raporda "tertibatlı araç kullanır - kullanmasına gerek yoktur" ibaresi olmayan raporu kabul etmiyor. Sağlık bakanlığını aradım uygulama doğru dediler.
Sürücü raporunda kodlama yapılacak olan rapora yazmış ortopedi doktoru, bu engeller nedendir dediğimde, bize gelen tebliği bu bunun dışına çıkamayız dediler.

Olabilir ama bende engeli raporu istemediler benim engeli raporumda otomatik vites ve tertibatlı kulanabilir yaziyur ehliyet raporumdada özel tertibatlı ve otomatik vites yaziyurda ona görede il sağlık kodlamaları yazdı

Üst Alt