Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz tertibatlı araç alımı için izlenecek yol nedir?

cagliemre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar KAS HASTASIYIM

4 mayıs çarşamba günü il sağlık müdürlüğünde girdiğim kontrolde heyet bana otomatik vites.tertibatlı araç ve yılda bir kez kontrolü uygundur ibareleri sınırlama kodları verilmiştir. ÖTV için eski raporlarıma itiraz ettim ve sevk işlemine başlandı 15 gün sonra ankara dışkapı etlik hastanesine kurula girmek için polikinlikleri gezeceğim.Kas hastasıyım müsküler distrofi yürüyebiliyorum ve araba kullanabiliyorum ama şimdi önemli olan ötvsiz araç alacağım ve tertibatlı olacak (kendim manuel kullanıyorum ve tertibata gerek duymuyorum ama olsun ferraride koldan gazlı şeklimiz olur ;) )

sizden ricam şimdi ne yapacağım.
1-tertibat için nereye başvuracağım ?
2-tertibatı kime çizdireceğim,nezaman çizdirmem gerek ve kime yaptıracağım masrafları nelerdir?
3-ehliyetimi aldığımda mı araç tertibatı için başvurabilirim (şuan raporum onaylandı ama ehliyet için biraz beklemem gerek maddi durumdan)
4-Arabayı aldım tertibatı hallettim ruhsata işletmek için trafik şubeye mi gideceğim ?
5-bunları gecikmeli olarak ne zamana kadar yapabilirim raporların süresi nedir?yani ehliyeti aldım ama araç için bekleyeceğim param olunca alacağım yada uygun bir araç olunca
6-ehliyetimi önce alayım arabayımı tertibatımı ?;)

yardımcı olmanız dileğiyle.forumda araştırdım bu konu hakkında bulamadım eğer konu açıldı ise beni yönlendirirmsiniz?

teşekkürler

cagliemre

1- Genelde aracı aldığınız zaman bir yere yönlendirirler. Yaşadığınız yerde illa ki vardır birileri.

2- Donanımı yapacak firma bu konuda yardımcı olur

3- Önce ehliyet, sonra araç/donanım

4- Evet.

5- Ehliyet için raporu aldıktan sonra 6 ay içinde işleme koymalısınız. Araç alımında ise kural: en son raporu kullanmanız gerek.

6- Ehliyet

Bülent Bey ben de bir soru soracağım. 40-11(direksiyon topuzu) ehliyet kodu yazarsa ehliyette tse onayı gerekiyor mu?

arkadaşlar bende ötv siz araç almak için sağlık kuruluna başvurcem her iki kolumda da hareket kısıtlığı var yani her iki kolumda omuz hizasından sonra yukarıya kaldıramıyorum eğer kurul bana otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi verir ise ehliyet içinde başvurdum bu raporumuda götürmem gerekiyor daha sonra diyelim il sağlık müdürlüğüde otomatik vitesli araç kullanabilir dedi oranım 90 altında olduğu için benden başkası eşim bu aracuı kullanabilirmi 2015 engelli araçlarını kimlerin kullanacağı hakkında değişiklik oldu diye yazılarvar ama hepsi 90 üstü için bilgisi olan varmı

merhabalar, benimde %56 kalp rahatsızlığından raporum var ve B sınıfı ehliyetim var, sanırım benim için olanlara bu düzenleme yaramıyor öylemi, teşekkürler

orsensin
Bence hayır. Yeter ki sürüş anında direksiyonda bulunsun.

hilal72
Özel donanım şartı olmadan araç kullanabileceğinize karar verilirse zaten araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız. Böyle olursa kullanıma dair bir kısıtlama da getirilemez...

more34
Araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.

Sağ ayağımda ve elimde palio sekeli rahatsızlığım var H SINIFIEHLİYET aldım ordada özel tertibatı araç ( otomatik vites) yazıyor raporda da aynı bu şekilde geçmektedir herhangi bir kod yoktur ama ÖTV indirimi kısmı işaretli gözükmektedir tertibat yaptırmadan sadece otomatik vites alarak ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim teşekkür ederim

Üst Alt