Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv'siz araç sahibiyken satıp yeni ötv'siz araç alınması..?

Mmtoruc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Babam görme engelli ve 8.2012 tarihinde 0 km araç satın aldık ötv indirimi ile. Bu aracı satmak ve yeni ötv indirimli araç almak istiyorum. Bu konuyu çok araştırdım fakat net bir bilgi elde edemedim. Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için

ÖTV'sini ödemeden engelliye satacaksanız, yenisini kesinkes alamazsınız 5 yıl dolmadan. Ama ötv'sini ödeyerek satacağım diyorsanız bu durumda Maliye'nin tutumu önemli. Çünkü yeniden alınacağına dair karar olsa dahi uygulanmıyordu.
Son durum nedir, yakın zamanda deneyim yaşamış arkadaşlar varsa onların bilgileri doğrultusunda da hareket edebilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...racimi-sattim-tekrar-arac-alabilir-miyim.html

KKELEBEKK;

Ötvsini ödeyerek yeni araç alıcağım, başka bir engelliye devretmiyeceğim aracı. Şuanda vergi dairesinin danışma hattını aradım ve cevap verilmesini bekliyorum konuyla ilgili. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemekteyim bu site üzerinden. Size de çok teşekkür ederim kısmet hanım

Bu konu hakkında burda çok tartışma oldu bunların sonunda hiç kesin bir sonuç çıkmadı kesin olmayan ama ağır basan sonuç o tv odeseniz dahi 5 yıl beklemeniz lazim

Mahkemeye başvuru sonucunda da mı bi şey elde edilemedi?

araç trafike çıkış tarihi gün ay yılı 5 yıl doldurmadan 5 yıl içerisinde satamazsın

Ötv'sini ödeyip satabilirim yanlışın var. Ben bunu sormuyorum ayrıca tekrardan ötvsiz araç alabilirmiyim? Alamazsamda eger yargı yoluna başvurup bi şansım olabilir mi? Daha önceden bunu yapan deneyen var mı

Bülent Bey ; Benim ötv indirimli araçım var. Sorum şu : İkinci el bir araç daha alabilirmiyim.

Üst Alt