Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç için alacağım raporu H sınıfı ehliyet almak için kullanabilir miyim?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
mrb.

ÖTV indiriminden faydalanmak için rapor başvurusunda bulunacağım fakat benim şu anda B ehliyetim mevcut olup bunun H çevrilmesi yönünde tekrar ikinci bir rapor almama gerek varmıdır?

tşk

yetkili hastaneler'den alınacak doğru ibareye sahip bir raporla hem H sınıfı ehliyet hem de vergi istisnalı araç alabilirsiniz. Hastaneden iki nüsha olarak da alabilirsiniz raporu, notere gidip çoğalttırabilirsiniz de. Noter tasdikli nüsha asıl gibi işlem görür.

(doğru ibare) derken biraz açabilirmisin.?

hastaneye gittiğimde hangi konuda rapor istiyorsun dediklerinde ben ne diyeceğim ?

üstadım bende skolyozun dışında sol kalçada protez var..kalça protezi kullanıyorum bu nedenle H ehliyet almam gerekmekte.
su andada B ehliyetim mevcut ..öğrenmek istediğim sağlık kurulundan rapor talebinde iki farklı nedenden dolayı bulunabilirmiyim.?
yani ben hem H ehliyet almak için hemde ÖTV indiriminden faydalanmak için talep ediyorummu diyeceğim ?

syg.

Aynı gün içinde sanırım anlattığınz ikisi içinde heyete grebilirsiniz.Bu konuda mevzuat çabuk değişebiliyor.Eğerki aynı gün olmazsa bile bir gün aralıkla iki raporuda alabilirsiniz.

bayseyyah;
üstadım bende skolyozun dışında sol kalçada protez var..kalça protezi kullanıyorum bu nedenle H ehliyet almam gerekmekte.
su andada B ehliyetim mevcut ..öğrenmek istediğim sağlık kurulundan rapor talebinde iki farklı nedenden dolayı bulunabilirmiyim.?
yani ben hem H ehliyet almak için hemde ÖTV indiriminden faydalanmak için talep ediyorummu diyeceğim ?

syg.

evet tek raporda Hsınıfı ehliyet alabilir, özel tertibatlı veya otomatik vites araba kullanabilir yazarsa iki işinide halledebilirsin
zaten raporun aslını hiç bir yere vermiceksin, tasdikli suretleriyle iş yapacaksın.

Sağlık raporlarının geçerlilik tarihi kaç aydır?

ÖTV ve H ehliyet ile ilgili alacağım sağlık kurulu raporunun geçerlilik tarihi kaç ay veya yıldır ?

tşk.

Üst Alt