Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç almak için raporda tüm engelli haklarından yararlanır yazması yeterli mi

tahir_peker

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben yüzde 48 ortopedik engelliyim.ötv indirimli araç alabilir miyim.ayrıca ötv indiri sadece sıfır araclarda mı gecerli.?ayrıca raporda 2022 sayılı yasa+tüm engelli haklarından yararlanması yazıyor.bu yeterli mi

H sınıfı ehliyetiniz varsa evet alabilirsiniz, ÖTV sadece sıfır araçlarda geçerlidir

h sınıfı ehliyetim yok abi.nasıl alabilirim yardımcı olur msun lütfen

Elinizdeki rapor yeterli olmaz, çünkü raporunuzda araç ve ehliyete dair ibare bulunmalı. Sol ayağınızdansa 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır', diğer ortopedik engellerdense 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi bulunması gerekiyor. (Sol koldan engeli olanlar yurtiçinden araç alamazlar, yurtdışından getirtebilirler.)
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alacağınız bu ibarelerin bulunduğu raporla sürücü kurslarına kayıt yaptırıp, H sınıfı ehliyetinizi alırsınız.(B sınıfı varsa şimdi bunuda çevirtebilirsiniz H sınıfına) Raporunuz sürekli olsa dahi rapor tarihinden 1 yıl içerisinde ehliyet işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor, bu süreyi geçirirseniz sizden yeniden rapor isterler... Ehliyetinizi aldıktan sonrada araç alımı için işlemleri yaparsınız...

otv indirimli arac almak icin tekrar rapor almam mi gerekiyor.Bunun sonucunda rapor oranimda dusme olur mu

kalcaalrımda protez var ayrıca ankilozan spondolit hastayıyım kardesim

benim yüzde 48 raporum var ama otv indirimli arac için yeterli degilmis sanırım .yeni rapor cıkarmam gerekiyormus .yeni alacagım raporda bi düsm olursa eski raporu etkiler mi

Alacağınız yeni rapor, eski raporunuza istinaden kullanmakta olduğunuz haklara zarar vermez. Ama yine de bu bir risk tabii! Tüm raporların kayıt altına lınması ve devlet kurumlarının bu raporlar üzerinden değerlendirme yapması gibi bir uygulamaya geçilecek deniyor. Öyle olursa yeni rapordaki oranın yeni haklar elde etmek konusunda sorun çıkartma olasılığı var. Ayrıca diyelim ki emeklilik veya vergi indirimi söz konusu oldu; bu durumda kurumlar yeni oranı görüp "durun şu adamı kontrol muayenesine çağırayım" deme olasılığı da var. Yani, olur olmaz bilemem, ama teorik olarak bu risk mevcut diye tedirgin oluyorum artık.

Üst Alt