Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç almak için özel tertibat taktırmak zorunda mıyım?

abukcuoglu

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim doğuştan her iki ayağımda kalça çıkığı var ben 20 yıldır b sınıf ehliyetle araç kullanıyorum ötv den faydalanmak için hastaneden yeni rapor aldım rapor açılamasında h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir yazısı var .Bayinin bir tanesine sıfır araç almak için gittim bana araca özel tertibat takılması gerekiyor yoksa ötv indiriminden faydalanamayacağımı söyledi bu konudaki yasal mevzuat böylemi bilgilerinizi ricaediyorum

Bayi doğru söylemiş, bu şekildeki raporla alamazsınız. Sizin raporunuzda yazması gereken h sınıf ehliyet alabilir özel donanımlı araç kullanır.

otomatik vites araç tertibatı olarak geçmiyormu.? birde tertibat takılırsa bana tamamen birbirinden bağımsız çalıştığını ister kullan ister kullanma araçta bulunsun yeter dediler.bu aracı oğlum da kullanabilirmi?

h sınıfı ehliyet alabilir (evet) ötv'den faydalanabilir (evet) otomatik vitesli araç kullanabilir (evet) yazması gerek sanırım bi arkadaşım sol bacak ampute aynı şekilde yazan bi rapor aldı diye biliyorum yanlış değilse yani otomatik vites yazınca tertibat olarakda sayılıyor gibi birşey sanırım

Otomatik vites benim gibi sadece sol alt ekstirimitede sakatlığı olanlar için özel donanım geçer. Sizin her iki alt ekstirimitede sıkıntınız olduğu için illaki özel donanıma gereksiniminiz var. Başka yolu yok.

Üst Alt