Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımlarında raporda nasıl ibareler bulunmalı?

seçkinz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli raporumuz var ve raporumuzda %94 ve ENGELLI RAPORU+ÖZÜRLÜ KARTI+ENGELLI HAKLARINDAN YARARLANMA YAZIYOR. Rapor geçerlilik sürekli ve ağır özürlü yazıyor. Bu raporla ÖTV siz araç alabilirmiyiz? Bilgilendiren Arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2013 senesinde yetkili hastane listesinde gözüküyor esenyurt devlet hastanesi ama 2014 senesinde yok,hastane çalışanlarıyla sözlü görüşmemde yetkilerinin olduğunu listede yazılım hatası bulunduğunu ılerı surduler.aklıma takılan diğer soru ise yetkisi olmayan bir devlet hastanesi bu raporu verebilirmi?

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Bülent bey.....

Esenyurt devlet hastanesinde böyle bir karışıklık oluyor evet. Bu konuda maliye'ye bir dilekçe verip "bu hastaneden alınan rapor geçerli midir" diye Özelge talep etmek lazım: ÖZELGE TALEP FORMU

Bülent bey aracı satın aldık,bütün işlemlerimizin tam sonuna geldik Ümraniye nakil vasıtalar onay vermedi sebebi ise son güncellenen listede esenyurt devlet hastanesinin gözükmediği,hastaneden yazı alıp getirin dediler,hastaneyle görüştüm yetkilerinin olduğunu yazılım hatası var gözden kaçırmışlar yazarken dediler,il sağlık müdürlüğüyle görüştüm telefonla onlarda esenyurt devlet hastanesinin yetkisi var dedi.2013 listesinde var 2014 te yok birde size bir sorum olacak yetkisi olmayan bir devlet hastanesi rapor verebilirmi doktor heyeti olurmu? yazılarınızı takip ediyorum ve bana çok mantıkı geliyor yazdıklarınız insanları aydınlatıyorsunuz bunun ıçın herkes adına ben size teşekkür ederım.

Yetkisi olmayan bir hastane rapor veremez tabii ki. O heyeti toplamak için yetkili olması şart. Ki zaten öyledirler...

Bana en hızlı sonuca gitmem için neyi önerirsiniz. bu konuyu sağlık bakanlığıylamı görüşeyim yoksa vergi dairesiylemi?

Bence vergi dairesinden bir üst yazı alıp sağlık bakanlığı'na gidin...

Bülent bey Verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim,ben bugun problemi çözdüm,ilk başta yazı aldım Esenyurt devlet hastanesinden,raporu vermeye yetkimiz vardır diye,daha sonra vergi dairesine götürdüm kabul edildi ve onay aldım,başımdan geçen süreç Bu, problemin sebebi şu sağlık bakanlığı Esenyurt devlet hastanesini güncellendiği listeye yazmayı unutmuş!

Teşekkür ederim,daha Güzeli sizin olur inşallah

öncelikle herkese merhabalar,bundan 1 ay önce annemi kaybetmenın uzuntusu içersindeyim,annemin engelli raporu ile bir araç satın aldık,haliyle ruhsat annemin adına çıktı ve 5 yıl satılamaz şartı konularak yaklaşık 4 aydan beri araç kullanıyorduk,bundan sonraki işlermlerin ne olacağını bilmiyorum araba çok muhım değil ama cezası yada bir şeyi olurmu bildirim yapacakmıyım hiç bir şey bilmiyorum,bilgisi olan arkadaşlar bana yol gosterebılırmı

Babamın %78'i gözden olmak üzere toplama %94 oranlı bir raporu var. Burada ÖTV muafiyetine dair hiçbir ibare bulunmamaktadır. 2022 sayılı kanundan faydalanabilir notu vardır. ÖTV'siz araç almamız için bu ibare yeterli mi? Ayrıca raporu alalı bir yıl oldu, raporun süresi 2 yıl. Bu ileride sorun teşkil eder mi?

luceyn
%90 ve üzeri raporlarda ötv için her hangi bir ibare olmasına gerek yoktur.
Raporunuzun süresinin bitimine 6 ay kalana kadar ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

Ufukalp
Babam göz nakli için sıra bekliyor. Ve inşallah gözü görmeye başlar. Raporu yenilemezsek, ÖTV'nin Maliye tarafından talep edilmesi gibi bir durum olabilir mi? Araç firmaları bu konu hakkında yeterli bilgi vermiyor. Ayrıca , ilginiz için teşekkür ederim.

İnşaallah babanız sağlığına kavuşuır.
Rapor süresinin bitimine 6 ay kalana kadar araç aldığınız takdirde hiç bir şey olmaz.
Maliyenin araç alanlardan kimler iyileşti gibi bir araştırma uygulaması yoktur, aracı aldığınız tarihteki durumunuz önemlidir.

luceyn

Şu ayrıntıyı da ekleyeyim: Araç alınan tarihte o güne dek aldığınız en son tarihli raporu kullanmanız şart. Daha doğrusu, araç almaya temal olan raporun tarihinden sonraki bir tarhite araç almanıza mani ibare/oran bulunan başka bir rapor almışsanız, eski tarihli raporunuzla araç alamazsınız. Velev ki aldınız, maliye tarafından fark edildiğinde yasal faziyle birlikte tüm avantajlar geri alınır.

Üst Alt