Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımı ile ilgili belirsizlik..?

ottobock

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
az önce il sağlık müdürlüğünde (ankara) heyete girdim ve raporumu aldım fakat buraya ekleyemedin nasıl ekleneceği konusunda bilgisi olan varsa raporumuda eklerim
ben sağ diz altı amputasyonlusuyum 1998 yılından beri araç kullanıyorum bu muafiyetli 2. arabam kısmet olursa 3. sünü alacağım
önceden özel tertibatlı araç kullanır ibareli rapor almak için yetkili hastanelerden birine gidip sağlık kuruluna müracaatta bulunuyorduk orası ilgili bölümlere sevk edip özel tertibatlı araç kullanır raporu veriyordu
01.01.2016 tarihi itibariyle ya yönetmelik değişmiş yada ehliyet değiştirmek için çıkarılan yönetmelikle özel tertibatlı araç kullanır raporu yönetmeliğini birbirine karıştırıyorlar.
geçen hafta ankara hastanesi sağlık kuruluna müracaat ettim ve özel tertibatlı araç kullanır raporu almak istiyorum dedim sağlık kurulundaki görevli kişi o raporu artık il sağlık kurulları veriyor dedi
ben de önce aile hekimine gittim özel tertibatlı araç almak istiyorum ve de H sınıfı olan ehliyetimi yeni ehliyetle değiştirmek istiyorum dedim aile hekimim özel tertibat diye bir forum yok sadece ehliyet raporu için belge veriyorum dedi ve ilgili yerleri doldurdu ortopedi uzmanına sevk etti
ben de ankara hastanesi ortopedi bölümüne gittim ısrarla doktora özel tertibatlı araç raporu istiyorum dedim ona biz karar veremiyoruz yeni yönetmelik gereği il sağlık kurulu verecek dedi

bugün il sağlık kuruluna gittim heyette yine ısrarla ben ehliyetimi (yeni ehliyet kartları)değiştirmek ve özel tertibatlı araç kullanır raporu almak istiyorum dedim heyettekiler bu verdiğimiz belgeyle sadece ehliyetini
değiştirebilirsin vergi muafiyetli araç alabilmen için hastane sağlık kuruluna müracaat etmen gerekiyor dedi hastane size gönderdi dedim o zaman rapor itiraz bölümü var oraya itiraz et dedi

anlamadım bişey kaldım ortada.

ottobock mevcut yaptığınız işlem ile ehliyetinizi yenileyebilirsiniz. ÖTV indirimi için eski ötv indirimini kapsayan raporunuzu kullanabilirsiniz. Maliye yönetmeliğinde henüz bir değişikliğe gitmediği için ötv indiriminden daha önce yararlandığınız rapor geçerliliğini koruyor olması lazım.

Sorunda orda işte benim 2011 yılında almış olduğum raporumun aslı kayıp

ottobock raporu almış olduğunuz hastaneden istediniz mi ? arşivlerinde mutlaka vardır bir kopyası ile gidip aslı gibidir yapmaları için müracat edebilirsiniz diye biliyorum ama, hastaneye sormakta fayda var. hastanenin sağlık kurulu memuruna bir sorun.

Sayın Deniz şahbaz

aslı gibidir kaşesiyle aldığımız raporla maalesef vergi dairesi muafiyetli araç vermiyor Aslı'nı görmek istiyor

ottobock doğrudur, daha önce ÖTV indiriminden yararlanmadım. Desenize insanlık yine doktorların insiyatifine kaldı, halbuki o raporu arşivden çıkarıp bir nüshasını aslı gibidir yerine direk aslı olarak imzalayıp vermeleri çok da zor bir iş değil. Hastane veremeyiz mi diyor peki ?

ben afyonda yaptım aynı işlemi ama doktor sürücü olur belgesine yazdı özel tertibatlı elden fren ve gaz otomatik vites diyeama afyonda il sağlık komisyonu oluşmadığı için beklemedeyim. aynı zamanda 2 değişik ortepedi doktorunada imzalattım.

evet maalesef sadece fotokopisine aslı gibidir kaşesi vururuz onu veririz diyor onuda aslı olmadığı için maliye kabul etmiyor heyete sokun diyorum onuda yapmıyorlar

Üst Alt