Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alınan aracın 5 yıl sonra alınan sıfır araç ile takası..?

Konular
23
Reaksiyonlar
8
Arkadaşlar merhaba,

5 yıl önce ötv ödemeden aldığımız ve üzerinde herhangi bir tertibat bulunmayan engelli aracımızın önümüzdeki hafta 5 yıllık süresi doluyor.Dün görüştüğüm galerici bizden plaka değişim parası alacağını ve öyle takas edileceğini söyledi.Özellikle engelli plakası olup yeniden sıfır araba ile değiştiren kişiler ne gibi prosedürlerden geçtiler ? Tekrar maliyeye gidip herhangi bir işlem yaptılar mı ? Plaka değişim ücreti veya başka bir ekstra ücret ödediler mi ? bu konularda bana yardımcı olursa sevinirim.İzlemem gereken yol veya prosedürler nelerdir izah ederlerse sevinirim

İyi akşamlar..

galiba %90 ve üzeri raporlu tertibat olmadığı için ben 2 yıl önce sattım 5 yılı doldoran kızım adına kayıtlı aracı 5 yıl dolmadan satılamaz şerhi var bilgisayar kayıtlarda trf tescilden o şerhi haciz börosundan kaldırt ki noter pürüz çıkartmasın öyle maliyeye felan gitmene gerek yok bazı noterler 5 yıl dolduğu için satışı doğrudan yapabilir plaka engelli amblemi varsa düz plaka için 60 tl civarında bir masraf var onuda galericiye ver alsın rahatlasın başkada hiç masrafın olmaz yeni aracını düz plaka al sonra trf dent şb git engelli park kart al almazsan aracını engelli park yerlerinden ceza yazdırıp çektirtitsin selamlar

Güzel insan, 0 arabayı bence galericiden değil de bayiiden al. Ankara bayileri ile pazarlık edersen daha ikramlı alırsın. Arabanı da internetten satmaya çalış. mecbur kalırsan galeriyi tercih et. Plaka için trafiğe gitmen yeterli. sadece 20-30 lira plaka parası verirsin. Ancak araba kimin adına ise onun fotoğrafı ve ruhsatla birlikte kimliğini isterler. ayrıca eski plakaları da geri alıyorlar. Selamlar

Üst Alt