Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz alacak olduğum araç için bayii MTV ödersin dedi..?

SU35

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
sol alt extremite engelimden dolayı otomatik vites araç kullanabilir ötv işaretli raporumu aldım. ehliyetimi h çevirdim. bayiye gittim aracı ötv siz alabileceğimi ancak mtv ödemem gerektiğini söylediler. MTV için %90 özrün bulunması gerek dediler. Bu doğrumu? ilk bu raporla ötv siz aracada alamazsın demişlerdi.

Siz bayiye bakmayın, yanlış bilgilendiriyorlar, mtv ödemeyeceksiniz, onlar kdv ile karıştırmışlardır. Zaten mtv onlrın işi değil vergi dairesinin işi

Allahım ya zaten raporları ve ehliyeti alıncaya kadar resmen işkence çektirdiler. Ağzı olan konuşuyo memlekette. Bilmiyorsan susumasınıda bilmiyor insanlar. Ben ötv siz araç alabileceğimi bile bu forumdan öğrendim. Daha dün biri kesinlikle alamazsın diyo. Yahu raporumu almışım ehliyetimi almışım vergi dairesine bizzat gittim ötv siz araç alabilirmiyim dedim evet dediler. Bayi tamam alabilirsin ötv ödersin diyo. Adam kesinlikle alamazsın diyo halen.

aynı raporu bende aldım, ötv ve mtv ödemiyoruz, sadece kdv ödedim.

hatasız kalasız kullanmak nasip etsin yaradan. Aracı alamadım daha haziranın 3 haftası teslim edebileceklermiş. sipariş verdik bakalım.

Bilmeyince böyle sallıyolar işte. mtv falan ödemezsin, tabi üzerine başka bi araba yoksa.

şuan normal almış olduğum aracım var onun mtv sini ödüyorum zaten

Amim arkadaşlar ya güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Dediğim gibi yıllardır rahatsızlıklarımla uğraşmakdan bu tür haklarımın olduğundan bile habersizdim. Bu foruma ve üyelerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

hayırlı uğurlu olsun ..mtv ödemiyorsunuz ...

UZUN UĞRAŞLAR SONUNDA NİHAYETTTTTT ARACIMI GEÇEN HAFTA ALDIM:cool:
şu an mtv borcu gözüküyor sanırım vergi dairesine bir kez daha gitmem gerekecek.

Zaten vergi dairesinin maktu bi dilekçesi var onu doldurup raporunuzunda fotokopisi ile MTV ile ilgili vergi dairesine müracat etmezseniz onlar otomatik görmüyorlar ve borç çıkarıyorlar benim öyle olmuştu ve düzelttirmiştim.

MTV muafiyeti için hangi belgelerle nereye başvurmam gerek? bu başlıktada açıklanmış zaten Ek 1 formda burada var bi bakın.

mtv 5 yıl boyunca odenmıyor.

5 yıl diye bi kısıtlama yok aracınız engelli plakalı olduğu sürece ödemezsiniz.

Hayır ödemiyorsunuz 9 yıldır hiç ödemedim

arkadaşlar bende hyundai i20 almayı düünüyorum 1.4 otomatik
araç normalde 39.000 tl
özürlü indirimiyle 23.000 'e düştü sizce nasıl tavsiyenizi bekliyorum

deli sevdam;
Hocam o nasıl indirim öyle? 4-5 bin TL ucuz fiyat verilmiş. Hangi bayiden aldınız fiyatı biz de gidelim.:)

mehmet arkadaşım hundai fiyat bu ise, çok indirim yapılmış. hangi bayiden

sol alt ekstremiteden özürlü raporumda; (tertibatlı araç kullanması uygundur) yazıyor.bu madde ötv siz otomatik vites araç almak için geçerlimi?yoksa otomatik vitesli araç kullanabilir mi yazmalı.!?

Sol alt ekstrem ise otomatik vites yeterlidir tertibata gerek yoktur ve aile bireylerinizde aracı kullanabilirler... lakin neden tertibatlı araç dediler onu anlıyamadım..

raporu düzenleyenler öyle yazmış.bende burdan yeni öğrendim sol alt ekstremiteden özürlülerin raporunda (otomatik vites araç kullanabilir) maddesinin yazması gerektiğini.

raporou hazırlayan doktor yazmış olması lazim.. genelde bilmedikleri için onu yazıyorlar.. aracı almadan önce onu düzelttirin ve ehliyetten de düzeltin.. sonradan çok başınız ağrır

anladım teşekkurler arkadaşım.evet yıne ugraşıcaz bişeylerle!

Üst Alt