Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'si ödenmiş tertibatlı aracı başkası kullanabilir mi?

AKONER

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
H ehliyetli olan ozel tertibatli arac kullanmak zorunda, bu aracı baska birinin (ornegin es) kullanıp kullanamamasının aracın OTV li ya da OTV siz alinip alinmadigi ile bir ilgisi var mıdır?
Aracı baskasının kullanamamasının nedeni OTV odenmeden alındıgımı dır? OTV odendi ise ve arac ozel tertibatli ise - 2010 dan sonra otomatik vites, vites topuzu, vs tertibat sayilmiyor, o da baska bir celiski - baskası da kullanabilir mi?

OTV li sifir arac almis bir arkadas ne gibi bir yol izledi paylasabilirse sevinirim.

(sorumun nedeni 2004 de otv siz arac alabilmis olmama ragmen 2010 yilindaki degisiklikle sol el ozurlu oldugumdan 2012 yılında alamamamdır)

benımde bu konu hakkında bır cagrım olacak sıte yonetıcılerı ve dıger arkadaslar ozel tertıbatlı aracları
en yakınımızdan sadece 1 kısıde olabılecek sekılde ruhsata ısletebılmek ıcın calısma baslatmalıyız bence
burdan bulent abı (OTURAN BOGA) bu konuda neler yapabılrız en ıyı o bılır sanırım.sadece bır kısının
kullanmasın ıstıyoruz ıllakı arabanın ıcınde olmak gıbı bır sart olmasın ıstıyorum bu konuyu gundeme tasımalıyız

sol elden rahatsızlığı olanlar yurt içinden vergi muafiyetli araç alamamaktadır ama yurt dışından vergi muafiyetli 3 yaşına kadar araç alabilmektedir.
özel tertibatlı aracı kanunen başkası kullanamaz

kazazede;
bende kanunen yasak oldugunu bılıyorum benım demek ıstedıgım bu kanunun degıstırılmesı
cok brsey degıl sadece aracı kapını onunde sadece benım ıcın yatmaması ve sadece aıleden 1 kısının
kullanması sadece 1 kısı bunun cok zor olmaması gerek kanunu zorlayacak bugun ben tekerleklı sandalye
basketboluna gıdıyorum deplasmana gıdecegımız zaman kulube gıttıgımde arabamı orada bırakamıyorum
ve eve aracı kardesım getırıyor yolda polısın cevır dıgını farzedersen ne cevap verıcez polıse bıze
ınanacakmı sence

Vergi avantajı ile satın alınsın ya da alınmasın, fark etmez. Üzerinde özel donanım bulunan aracı "özel donanımlı araç kullanır" ibareli H sınıfı sürücü belgesi bulunmayan kişiler KULLANAMAZ. Bunun hiç bir istisnası da bulunmuyor.

Tavsiyem, "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli yeni bir rapor alıp bu raporu trafik şubeye giderek dosyanıza işletmenizdir. Bu olduğunda otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz.

Ayrıca, bu işlemi tamamladığınızda, varolan aracınızdaki özel donanımı da çıkarttırabilir ve sıradan bir otomatik vitesli araç haline dönüştürebilirsiniz.

Üst Alt