Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ve MTV indiriminden faydalanmak için % de kaç rapor gerekli?

Cartegena

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
% 50 lik raporumu %20 ye düşürdü hastane.
Sormak istediğim ötv ve mtv indiriminden yararlanabilirmiyim.Yoksa itiraz mı edeyim bimere.
Hastalığım sağ bacakta palio sekeli.

Bedensel sakatlıkta rapor oranının hiç bir önemi yoktur.Raporunuzda ..................tertibatlı araba kullanır yazıyor ise ÖTV ve MTV muafiyetinden faydalana bilirsiniz.

'H' sınıfı ehliyetiniz varsa raporda yazan oran önemli değil.

merhaba ben serhat sıze bir sorum olucak lütfen bu konu hakkında bılgı verırsenız sevınırım babam akcıger ve beyın kanserı %80 rapor verdı heyet ve altında ötv den faydalanma yazıyor araba almaya nıyetlendık %90 ve uzerı dedıler acıkcası hayal kırıklıgına ugradık bu raporun otv anlamında hıc bır faydası yokmu ve bu raporun dısında yoksa arac alımıcın ayrı bır rapormu vercekler napmalıyız lutfen cevablarınızı beklıyorum tesekkurler

Maalesef serhat00,

Rapordaki oran % 90 ve üzeri olmadığı sürece raporlu kişi adına -başkalarının kullanımına müsait- araç alınamaz.

Ama % 90 olsa bu durumdan faydalanıp 1. derece yakını kullanma olasılıgıda oluyor heralde

Bülent bey pekı babam rahatsızlıgı agır halıyle pekı heyet bunu goz onunde bulunarak oranı yukselm ıhtımalı olurmu

bunun olma ıhtımalıde düsük bir ihtimal anladıgım kadarıyla sagolun yardımcı oldugunuzdan dolayı

Sayin oturan boga oncelikle iyi bayramlar . Size bir tek soruda buluncam bana cevap verirsenin bu hususta sevinirim

Babam akciger ve beyin kanseri otv arac almak istiyoruz rapor ÖRANI 80 di beyin rahatsizligini yazmadiklari icin duzelttiler ve heyet 90 yapti orani ve arac almada yeterli ama bu kezde annem evde bakim ayligi aliyor babama baktigindan dolayi ben ailemle yasiyorum . Otv den faydalansak arac alsak otv ndirimli 40 50 bin tllik bir arac alsak bu kadin cazin ayligini keserlermi acaba net bir bilgi sahibi olamadim herkez birsey diyor cunku kredi cekicez boyle bir kesinti olursa diye cekemiyoruz cevabinizi bekliyorum saygilar.

Sayin kismet hanim ilginiz icin tesekkurler . Bunu kurumla paylasmayi dusundum ama sirf boyle birsey sormamdan bile killanir aileme bir zarar olur diye cesaret edememistim sorucam ama artik sikintili bir surec acikcasi

benim yüzde 70 engelli raporum var araçda indirim olurmu ötv mtv ne olursa ama iç hastalıkları

engeliniz ortopedik değil ise; karma hastalıklardan en az % 90 oranında rapor almanız gerekir ..

Ortopedik engeliniz yoksa %90 altı raporla ÖTV'siz araç alamazsınız ... MTV indirimi için de bakınız ;
,
Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten “Motorlu Araç Tescil Belgesi”nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile “Araçlar İçin Teknik Belge” ve “Proje Raporu”nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.

Üst Alt