Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ödeyerek araç alıyorum. İlk ruhsatına bayide tertibat taktırıp alabilir miyim?

black bishop

Aktif Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
31
merhaba arkadaşlar .
bu ay içinde ötv indiriminden faydalanmadan sıfır araç aldım . aracı bayiden çıkarmadan direkt olarak tertibatını yaptırım ilk ruhsatını engelli aracı olarak çıkarabilirmiyim?

Teknik olarak evet, bayi bu işlemi yapıp teslim edebilir. Onların muamelecileri halledebilir işlemleri.​

Ben öyle aldım ama unutma böyle olunca ilk mtv yi alıyorlar. Ruhsat tarihi ve Tertibat,Onay TSE Tarihi aynı olmazsa 1 gün bile faark olursa MTV alıyorlar.

çok teşekkür ederim bilgilendirme için arkadaşlar .. mühendis arkadaşım ile görüştüm .
önce normal ruhsatı çıkarıp sonrasın da tertibatını halledeceğim . aracı bayiden çekici ile getir götür 6 aylık mtv den daha masraflı oluyor .

Bu arada bayiden aracı ÖTV siz aldığın için çekiciye gerek yok. Araç kullanan biri araci istediği her yere götürür.
Sen engelli ruhsatlı araç almıyorsun normalk ruhsat var.
önce tertibat takılacak proje çizilecek TSE onay verecek sonra Noter den engelli ruhsatına çevrilecek

ben aracı otv ve kdvsini ödeyerek alıyorum .. ilk normal ruhsatını çıkarıp sonrasında tertibatını yaptırıp aracı engelliye çevireceğim .

@black bishop,

Tamam ben de öyle yaptım. Senin çekiciye ihtiyacın yok. Hangi şehirdesin ? Hangi aracı aldınız ?

@black bishop, Bende Tucson aldım Elite Plus 2025 Benzinli, Sakın Dizelini almla DPF problemi var başına bela alırsın.

elite plus dizel altım :) ben uzun yola çok çıkıyorum genelde . örnek verecek olursam denizliden çıkıp aydın kuşadası izmir oradan da ankara ordu yapıyorum bazen ordu yerine konya ankara tarafların gittiğim olur . o nedenle yıllık km fazla olduğu için dizel tercih ettim .
daha önceki aracım da c5 aircorss du 80binde sattım o zamana kadar sadece fren disk balata değişimi yaptım onun dışında dpf ile alakalı bir sorun yaşamadım .

sizin araçta 4 koltuk ısıtma soğutma mevcut mu ? @Polmiks

Dizeli teslim almadıysan hemen iptal et benzinli al Dizel başına bela alırsın ambele riski de var sürekli DPF tıkıyor garanti kapsamı dışında kesinlikle Dizel önermem

Üst Alt