Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli sıfır alınan aracın hatalı/ayıplı mal çıkması..?

my0208

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2014 yılında %94 engeli olan babanem adına lüks sınıf markalardan birinden araç aldık, 2015 yılı ekim ayında aracı satmaya karar vermiştik( ötv bedeli ödenerek),

aracımıza ekspertiz yaptırmak istedik satarken kolay olması için ekspertiz yapıldı ve sonuç 2014 yılında sıfır km alınan aracım sol arka kapısı boyalı sol arka çamurluğu ise yarım boyalı raporu çıktı, söz konusu şirkete ilettik durumu kendileride ekspertiz yaptılar ve sonuç doğruydu,

bana isterseniz aracın kapısını değiştirelim dediler bende kabul etmedim ve mahkemeye vermek için ihtar gönderdik, daha sonra beni arayıp araca benim piyasada satabileceğim rakamın 10.000 tl altında teklif verdiler ben kabul etmedim, bu durumda bizden kaynaklanmayan bir sorundan ötürü aracın 5 yılı dolmadan üstelik zarar ederek satmak zorunda bırakılıyorum,

sonuç olarak ben onların tekliflerini kabul etmedim, bu hali ile kabul etsem aracımız hatalı bana sıfır diye sattıkları araç boyalı veya kazalı çıktı, kabul etmesem tek yol aracı onlara zararına satmak ve sattığım zaman tekrar 5 yıl araba alamayacağım,

şimdi mahkeme sürecine gireceğim yasalarda tüketici olarak haklarım"aracın sıfırı ile değiştirilmesi" veya para iadesi olacak ben sıfırı ile değiştirilmesini talep etsem ve kazanırsam bana ötv muafiyetli tekrar araç verebilirlermi? bu zararımı nasıl karşılayabilirim?

my0208 sakın verme aracı geri. lüks marka derken mer,aud,bmw değildir sanırım.Arabaları tırlara yüklerken düşen sağını solunu vuran arabaları tekrar boyayıp satıyorlar.Aç mahkemeyi bekle sıfırı ile değiştirecekler veya verdiğin parayı iade edecekler mecbur vermek zorundayım diye sakın geri verme mahkemeyle hallet işini

Ayıplı malın iadesi değişimi ile ilgili emsal mahkeme kararı vardı netten biraz bakın derim, ama mutlaka bir avukata başvurunuz.

konuyu avukatla görüştüm mahkeme sürecine girince haklı çıkma ihtimalim çok yüksek ama bana aracın sıfırını vermeleri gerekince değişimi nasıl yapacaklar bizim araç ötv siz alındı değiştirecekleri araçta ötv siz verebileceklermi sonuçta mevcut araç 5 yıl satılamaz ibaresi var araç üzerinde.

my0208 Zaten iş mahkemeye kaldığında verilen hüküm mevzuattaki olmazlara bir cevap olacak, Sizden alacakları aracı ya trafikten çekicekler yada ötv ödemesini firma yapacak bu konuda sizin bir zararınız olmaz

Yani mahkeme ayipli malin yenisi ile degisimine karar verirse firma bana ayni aracimin sifirini otv siz verebilecekmi? Veya mahkeme para iadesine karar verirse ben baska bir markadan otv siz sifir arac alabilirmiyim? Ve 5 yil bekleme suresi hangi tarihten itibaren dikkate alinir?

arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi bana çok az zamanım kaldı nereden bilgi alabielceğimi bilmiyorum.

Merhaba mahkeme yoluna gitmeden üretici firmayla anlaşıp aracı iade ettim, hemen hemen satın aldığım fiyata vermiş oldum mahkeme süreci ile uğraşmamak için böyle yaptık, fakat üreticvi ile aramızda bir sözleşme mevcut iade işleminin bu nedenden dolayı alındığına dair fakat mahkeme kararı yok, tekrar ötv siz araç almamız mümkün olurmu sizce?

my0208

Okuduğum kadarıyla ÖTV'siz yeni araç için mahkeme kararı şart. Bunu bir de gelirler idaresi başkanlığı'na Özelge talebiyle sorun derim.

araç Tüketici kanununa göre ayıplı olduğu tespit edilir ve iade edilirse bayiye, bayide vergi kanunununda ki şartlara uyarak aracı geri alıp satışını iptal ederse, ötv ödemenize gerek kalmaz. Satış iptal olur diyor. Ayrıca sizde bir 5 yıl daha beklemeden yeni araç alabilirsin diyor.

araç tüketici kanununa göre ayıplı sayılan sınıfta idi ama ben aracı aldığım bayi ile anlaştığım için mahkemeye gidip bir sonuç almadan aracı iade ettim, burada özellikle mahkeme yolu ile gibi birşey belirtmemişler ama tam anlayamadım ben yinede.

Üst Alt