Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muaf raporuyla sadece ikamet ettiğim şehirden mi araç alabilirim?

Uzbaseem

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar.

Ötv den muaf şekilde sadece bulunduğum şehirden mi araç alabirim, yoksa Türkiye'nin diğer şehirlerinden de araç alabilir miyim? Eğer bir kısıtlama varsa boşuna diğer şehirlerdeki bayilerden fiyat almayalım:)

Türkiye sınırlarında istediğin ilde istediğin firmadadan alabilirsin

istediğin bayiden istediğin şehirden alabilirsiniz hiç bir kısıtlama yok, sadece şu sıkıntı olur size, eğer aracınızda tertibat gerekli ise, yok muayene, yok TSE kontrolü olacağından başka bir şehirde sıkıntı yaşarsınız o kadar.

Cevaplarınız için teşekkürler sağolun.

Evet araç tertibatlı olacak. Kayda değer bir indirim alırsam değerlendirilebilir ama yoksa dediğiniz gibi uğraşmaya değmez.

Uzbaseem, tertibat işi gerçekten de sıkıntı oluyor, size kendimden örnek vereyim ben aracımı ordudan aldım, aynı araç için istanbul bayisi ile ordu bayisi arasında 3800 TL fiyat farkı vardı, bir hesap kitap yaptıktan sonra Ordu'dan almak zorunda kaldım, araç muayeneye girecek 1 gün, sonra eş ve çocuklar ile 3. derece akrabaların kullanması için TSE ye girecek 1 gün de o, yol bilmezsin, iz bilmezsin. Nerde kalıp edersin, yemesi içmesi gidiş dönüş masrafı derken baktım kafa kafaya geliyor, mecburen Ordu ilinden almak zorunda kaldım. Alacağınız şehirde size yardımcı olacak bir akraba varsa, kalmaya etmeye bir yeriniz de varsa İstanbul bayilerini size öneririm, ankara da uygun düşer size. Karar sizin şimdiden kolay gelsin.

UZAKLAR

Dediğiniz gibi dezavantajları var. Yalnız TSE için kendi ilimizde yaptıramıyor muyuz?

Uzbaseem, kendi ilinizde de yaptırırsınız, ama bir daha yeniden ruhsat masrafı olur ki bence hiç gerek yok hepsini tek elden halletmek en iyisi.

Üst Alt