Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araçlarda akaryakıt desteği girişimi. Lütfen destek veriniz.

UZAKLAR

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
6
Daha öncede bahsettiğim gibi ben bir dilekçe ile Cumhurbaşkanlığı Makamına başvuruda bulundum. Dilekçe yazdım ben zira yazdıklarım Cimer üzerinden gitmeyecek kadar uzun. Orada 1000 karakter kısıtlaması var. Dilekçe örneğim ektedir. Lütfen sizde kendi görüş ve doğrularınız ile başvurunuz ve bu girişime destek veriniz. Bir olursak beraber olursak aşamayacağımız hiçbir sorun olamaz diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

CUMHURBAŞKANLIĞI YÜKSEK MAKAMINA
ANKARA
Sayın Cumhurbaşkanım, iyi günler dileyerek biz engelli sürücülerin yaşadığı bir takım sorunlara bir çözüm bulunması dileklerimle, engelli sürücüler adına olan tespitlerimizi sizlere sunmak bu konuda bir çözüm bulunmasını ummaktayız.
Birinci sorunumuz Hastane, Hükümet Konakları, Alışveriş Merkezleri ve şehrin önemli cadde ve sokaklarında engelli sürücülere yeteri kadar oto park alanı bırakılmaması veya var olan park alanlarının diğer normal araçlar tarafından işgal edilmesi suretiyle yaşadığımız mağduriyettir. Bir çoğumuz ya hiç yürüyememekte veya zar zor bir durumda en fazla 100-300 metre yürüyebilen durumdayız. Ben gittiğim ve yukarıda saydığım yerlerde çoğu kez park alanlarının normal sürücüler tarafından işgal edildiğini görmekteyim. Bir hastaneye gittiğimde park alanı normal sürücüler tarafından işgal edilmiş durumda iken ya hastane güvenliğine yada trafik ekiplerine haber vermeme rağmen kimse ilgilenmiyor. Trafik hastane güvenliği bakacak diyor, hastane güvenliği ise bizim yaptırım gücümüz yok trafiğe haber diyorlar. Olan gene biz engelli sürücülere oluyor. Bu konu hakkında yürürlükte olan mevzuatın uygulanıp uygulanmadığı konusunda sıkı takiplerin yapılması gerektiği kanaatindeyim.
İkinci olarak ise, bilindiği üzere % 90 üzeri engeli bulunan vatandaşlarımız adınada ÖTV indirimli engelli aracı alınması hakkı tanınmış ve bu konudaki mağduriyet giderilmiştir. Çıkış amacı çok iyi düşünülmüş bu konu ne yazık ki zamanla kötü niyetli insanlar için bir suistimal alanı oluşturmuş, teyze çocuğu, hala çocuğu vb. adına alınıp engelli kişinin hiç bir zaman binmediği, arabayı yakından bile görmediği bir durum ortaya çıkmıştır. Engelli birey İstanbulda ikamet ederken adına kayıtlı olan ve o kişinin ihtiyacına binaen alınmış engelli aracı ise Giresunda bulunmaktadır. Hal böyle iken muafiyetle alınmış bu engelli aracı nasıl olurda engelli bireyin ihtiyaçlarında kullanılabilir anlam veremiyorum. Bu durum nasıl çözülür bende bilmiyorum ama en azından ilgili Bakanlığın görüşü ile ilgili birimler tarafından aynı ikamet zorunluluğu getirilebilir. Bu durumdaki araçların sahibi hem haksız yere ÖTV ve MTV indirimi elde etmekte vede hiçbir hakları yokken keyfi bir şekilde engelli otoparklarını işgal etmektedirler. Bu durumdan engelli bir T.C. vatandaşı olarak ciddi rahatsızlık duymaktayım ve çözümü konusunda ciddi yaptırımlar olmasını talep etmekteyim.

Üçüncü olarak ise sayın Cumhurbaşkanım biz engelli sürücüler bu konuda gerçekten de ciddi bir empati ve bakış açısı bekliyoruz Devletimizden. Bu pozitif ayrımcılığın herhangi bir suistimale neden olmaması açısından sadece bizzat biz engelli sürücülere tanınması taraftarıyız. Bütün engelli sivil toplum örgütlerinde bu konu her zaman dile gelir ama gerçekten de bazen acaba çok mu oluyoruz diye de kendimize sormaktan geri kalamıyoruz ama bu konu gerçektende bizler için çok önemli. Ben sizlere kendimden örnek vereyim. Ben % 72 oranında ağır engeli olan biriyim, yürüyüş mesafem en fazla 300 metre, o da türlü ağrılar, ayakta bası yarası oluşması, düşüp bir yerlerinizi kırma riskiniz ve etrafınızdaki insanların size uzaylı gibi bakması gibi bizi olumsuz etkileyen bir durumdayız. Tüm bu dezavantajlı durumdan kurtulmak için bir çok yere zar zor imkanlarla almış olduğumuz engelli araçlarımızla gitmekteyiz. Ben devlet memuruyum işimle evim arası 5 km. Sabah, öğlen, akşam olmak üzere gidiş ve gelişlerim 20 km. Bakkala, manava, çocuğun okuluna, hastaneye derken günlük 30 km yol. Aylık en az 900 km yol yapmak zorunda kalıyoruz. Hadi bir hafta sonu çocuklarla bir yerlere gidip piknik yapalım aile büyüklerini ziyaret edelim derken farkında olmadan aylık 1000-1200 km yol yapmış oluyoruz. Ülkemizdeki akaryakıt fiyatları malumunuz. Bir engelli bireyin aylık akaryakıt tüketiminin parasal değeri 300 ila 500 TL arasında değişmektedir. Ve bunların hiçbiri keyfiyetden değil zaruriyettendir. Ülkemiz güçlü, kaynağı olan ve dezavantajlı gruplara herzaman sosyal devlet ilkesi ile yaklaşan bir Devlettir. Bundan önce engelliler için yapılan pozitif ayrımcılıktan aldığımız cesaretle bizzat engelli sürücülere aylık belli bir kota dahilinde ÖTV indirimli akaryakıt verilmesini talep etmekteyiz. Sosyal mecradaki engelli web sitelerinde yüksek makamınız tarafından bir araştırma yaptırmanız halinde bu konuda ne kadar çok istek olduğunu görecekseniz sayın Cumhurbaşkanım. Devletimiz günümüzde Balıkçı tenkelerine, gemi ile hertürlü taşıma işi yapan gemi sahiplerine akaryakıtta ÖTV indirim hakkı tanımıştır. Bu kesimin tükettiği akaryakıtın belki % 10'u bile olmayacaktır engelli araçların ÖTV indirimli akaryakıt sarfiyatı. Aylık 50-60-70 veya 100 litre bir tüketim hakkı tanınsa ve tutardan ÖTV alınmazsa biz engelli sürücüler bu durumdan o kadar çok memnun ve mutlu oluruz ki inanın bunu anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Ben bir vatandaşınız olarak ve arkamda ciddi bir engelli kamuoyu olduğunu bilerek size bu konuyu iletmeye, durumumuzu arz etmeye çalıştım. Hükümde sizindir mühürde. İsteklerimiz hayata geçerse inanın size minnettar kalırız. Allah gani gani razı olsun deriz, ama nankör de değiliz hükümetimiz döneminde elde ettiğimiz kazanımları asla ve asla göz ardı edemeyiz. Biz sadece devletimizin dile getirdiği pozitif ayrımcılık olgusundan hareketle cesaretlendik ve Devletimizin zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı Makamına durumumuzu izah etmeye çalıştık.
Sonuç olarak sayın Cumhurbaşkanım bu uzun dilekçemi okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür eder, yukarıda üç madde halinde belirtmeye, izah etmeye çalıştığım konuda sizden ve ilgili bakanlığımızdan pozitif bir ayrımcılık bekler, saygılarımı sunarım. ..../04/2017

Arkadaşlar sessiz ve ilgisiz kalmayalım lütfen. Biz girişimde bulunalım mutlaka sonuç elde ederiz. Posta/Kargo dahil 10 TL masrafa bakar hepsi.

Hocam çok güzel bir konuya değinmişsiniz fakat bizim ülkemizde bu konuda suistimal edilir.Gidip hortumla depodan benzin çekerler.Emin olun bu imkandan yararlananların yarısı bunu suistimal edecektir.

@Sugaremro, denizlerde ötv indirimi ile aldıkları akaryakıtla fink atan gemi ve balıkçı motorları ve hatta hatta milyon dolarlık zengin yatları var bunlar aldıkları yakıtı sadece kendileri mi tüketiyor sizce. Onlarda el altından satıyorlar bunu herkes biliyor. Her kişi kendi vicdanı ve karakteri ile başbaşa. Bu tip yaklaşımlar bence yerinde olmaz. % 90 engelli teyzesi adına wv passat alıp bir kez bile teyzesini arabaya bindirmemiş birine ne demeli. Bunu çok yakinen biliyorum ben. 30 milyon TL lik lüks yatın ötv indirimli yakıt alma hakkı olsun, 30 bin liralık engelli aracının olmasın. Bu sizce hakka hukuka sığar mı soruyorum? Biz kendi içimizde çatlak sesler vermeye devam ettikçe bir adım bile ilerleme şansımız yok. Lütfen bir olalım beraber olalım. O zaman her sorunu aşabiliriz.

akaryakıt desteğinden önce köprüler otobanlardan ücretsiz olmasını bi başarabilsek

UZAKLAR hocam kesinlikle söylediklerinize katılıyor ve destek veriyorum.Bu arada Ordulu hemşehrim olduğunuzu da yeni gördüm :)

Öncelik akaryakıt, depo boş olduktan sonra otoyol, köprü kimin umurunda olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı Makamına toplamda 1000 dilekçe göndermeyi başarabilirsek inanın bu işi başarırız. 100 bin üye sayısına yaklaşmış bir sosyal topluluk için 1000 dilekçe 10000 dilekçe devede kulak kalır bu arada. :)

Engelli park yerlerinin işgaline maalesef duyarsız kalınıyor. Bu konuda size katılıyorum.
İkinci konuya da katılmamak elde değil. Farklı ilçelerden geçtik farklı illlerde dahi engelli adına araç alınıp kullanılması etik olarak doğru değil.
Çoğı kişi engelli akrabalara selam dahi vermezken üzerine araç alıp kullanmak için telefon üstüne telefon ederek menfaatçilik peşinde.
Yakıt konusuna katılmıyorum. İkinci seçenekteki gibi suistimale çok açık bir konu. Bunun denetimi mümkün değil. (Deniz taşıtlarına tanınan ayrımcılığa oldum olsı karşıyım)

Arkadaşlar belki haberiniz yok ama avm otoparklarında engelli parkını işgal edenlere ceza geliyormuş

BLACKSAGAT

Bunları şikayet etsen haklı gibi gelir kavga ederler.Sen benim kim olduğumu biliyon mu cularla dolu güzel ülkem...

Yeni sistem foto çek emniyete yolla mantığıyla çalışacağı için öyle sıkıntısı yok

Ülkemizin sorunu kanunların olmaması değildir, ülkemizdeki en büyük sorun var olan kanunların ne yazık ki uygulanmamasıdır.

Üst Alt