Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli aracı vasi ile başka birisi kullanabilir mi?

cihatkaya

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
%76 rapor oranı olan bedensel engelli biriyim ve hiç yürüyemiyorum ve kasılmalarım var ani ses ve hareketlerde irkiliyorum.Ben üstüme ötv indirimli araç alıpta vasi ile mesela abim gözükse aracı benim yerime devamli abim kullanabilir mi?bu sekilde indirimli arac alabilir miyim

Ehliyet sistemi değiştiği için şuanki duruma göre bir yorum yapmak yalnış olabilir ama eski sistemde %40 - %80 arası engelli araç alımlarında aracı 3. dereceden yakınları kullana bilirdi yani kısaca baba anne kardeş, evli ise eşi cocuğu, amca dayı ailesi, kuzen yeğen gibi aracı kullana biliyordu, bazen polisler sıkıntı cıkarta biliyordu ama onuda nüfüs müdürlüğünden aile soy ağacı cıkardığınızda rusata koyduğunuzda onuda aşa biliyordunuz.

Şuanki durumda ne olucak açikçası bilmiyorum ilerliyen zamanlarda göstericek.

Ben hiç kullanmadan olur mu peki fizyoterapistim kasılmalarımdan dolayi tertibat takilsa bile sen kullanamassin dedi ben hic kullanmadan oluyor mu?

Sonuçta bi hak edişiniz var, yani araç sizin üstünüze, sonuçta aracı sizin yada başkasının ne kadar kullandığını gösteren bi sistem yok :D, siz kullanıyormusun kullanmıyormusunuz ona bakılması imkansiz :D

shoalin

Ben hiç kullanmadan olur mu peki fizyoterapistim kasılmalarımdan dolayi tertibat takilsa bile sen kullanamassin dedi ben hic kullanmadan oluyor mu?

İşte Onu Anlatıyorum :D Şuanki durumda nasıl olur bilmiyorum, ben eski sistemi anlattım size, şuan bir geçiş dönemi var haliyle sorunlar cıkabilir, şuan bence oyle birşey yapmayın

cihatkaya

Kendiniz kullanacak şekilde H sınıfı sürücü belgesi alamadığınız sürece adınıza ötv'siz araç alınamaz. Rapor oranınız % 90 ve üzeri olmalı ki alınabilsin ve herkes tarafından kullanılabisin.

OturanBoğa

Ehliyeti aldigimi varsayarsak illa benim kullanmam gerekiyormu vasiyle birinin ustune verebilir miyim

Üst Alt