Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indirimli aracı torunu üzerine alabilir mi?

fkuscu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba babanneme % 92 rapor çıktı.Ben sunu öğrenmek istiyorum. Aldığımız araç babannemın uzerine mi olacak yoksa kendı üzerimize aracı satın alabiliyor muyuz?

babannenin üzerine olcak vefatı sonrasında mirasçılar arasında bölünecek 5 yıl sonunda mirasçılar bir kişi üzerine haklarından feragat ederse anca o zaman tek bir mirasçı üzerine geçer. 5 yıl içinde aracı satma reddi miras feragat vb yollarla tek bir mirasçı üzerine aracı geçirme gibi işlemler yaparsanız ÖTV ödersiniz. 5 yıl içinde vefat söz konusu olursa araç ruhsatına mirasçıların adı yazılır ve o şekilde 5 yıl kullanılır.

Cevabınız için tesekkur ederım .Peki ben suan amcam ve halalarımdan haklarından feragat edeceklerıne daır bır yazı gıbı bırsey alamazmıyım.İlerde aksi bir durum söz konusu olmaması için.

Babannem noter onaylı vasıyetınde aracın parasının benım verdığımı ve aracın bana mıras bırakılması gerektığını acıklayan bır vasıyetname bıraksa nasıl olur acaba bılgısı olan var mı?

Vefaat halinde tüm varisler araç üzerinde hak sahibi olur. Bunu bugünden bertaraf etmenin de hiç bir yolu yoktur.

Üst Alt