Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç için özürlü kimlik kartı isteniyor..?

5hakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi akşamalar
babamın üzerine Ötv muhafiyetinden yararlanıp araç istiyoruz. bunu için gerekli belgeleri hazırlayıp bugün itibariyle Heyete girdik . Yalnız Heyet Başkanının evraklarımız kontrol ederken özürlü kimlik kartı istiyor diye bir şeyler söyledi.. çok vakıf olmadığım ve internetten de sağlıklı bir bilgi bulamadığım için sizlere sormak istedim özürlü kimlik kartıyla özürlü raporu aynı şey mi? ya da ötv indirimli aracı özürlü kimlik kartı ile de alabiliyor muyum..

özürlü kimlik %40 ve üzeri raporu onaylanmış kişilere verilir. babanızın raporu kaç çıktı .

amacımız ötv indirminden yararlanıp araba almak.. raporun sonucu cuma günü belli olucak, heyet bşk.nı öyle bi cümle kurunca işkillendim ama sonra düşününce kimlik almak içinde sonuçta rapora ihtiyac olucak :))

kimlik ile araç alımının hiç bir ilgisi yok

Merhaba şimdi ben durumu söyle özetliyeyim...

Bugün itibariyle kurul Babama (özür geçerlilik süresi kısmında sürekli, ağır özürlü kısmında hayır yazıyor) %91 özür oranı verdi.Aslıyla birlikte 5 tanede imzalı mühürlü fotokopisini verdiler. Anladığım kadarıyla bu fotokopileri müracaat ettiğim yerlere (kimlik kartı,su, öty indirimli vb.) vericem değil mi..
birde bu aşamadan sonra araç için nasıl bir yol izlemem gerekiyor..

Ben size bahsedeyim süreçten, yeni araba almış biri olarak. Rapordan 2 tane nüsha notere onaylatıyorsunuz birde vekaletname verecek aracı alacağınız bayi 1 tane de ondan noter onayı alıyorsunuz. Arabanızı ve bayinizi seçiyorsunuz onalr sizin için herşeyi hallediyor

Teşekkür ederim...
peki bu imzalı rapor fotokopileri biterse tekrar hastaneden çoğaltabiliyor muyum ?

selam arkadaşlar ...öncelikle arkadaşım hayırlı olsun yeni aracınız.
bende önümüzdeki hafta annem için heyete başvurucam ancak daha önce görüşmemde heyet başkanı ötv indirimi için başka bir başvuru dilekçesi genel özürlülük yada bakım aylığı için başka bir dilekçe olduğunu söyledi ötv indirimi için rapora başvurduğumda 100 lira ücreti olduğunu rapor 90 çıksın çıkmasın bu parayı ödüycemi söyledi ve o raporu başka hiç bişeyde kullanamiyormuşum..sonra maliyeden bir yakınıma araç almak için normal alınmış 90 lık bir raporun geçerli olup olmadığını sordum geçerli dedi aslı gibidir yada ıslak imzalı olacak dedi. Şimdi durum böyleyken neden iki ceşit başvuru var rapor için eğer normal başvurur ve 90 nın altında kalırsak diğer hakları için kullanıbilir olsun istiyorum rapor sizce hangisine başvurmalıyım..bilgisi olan arkadaşlardan rica

valla ben ötv indirimi için aldım bunuda başvuru esnasında belirttim ama benden öyle bi ücret istemediler..

ücrettt ödenmıyor arkadaslar daha gecenn hafta basvurdum

tşk ler arkadaşlar o zaman burada böyle bi uygulama var diğer normal özürlülük tespiti için başvursam yüzde 90 rapor alsam bunu araç alımında kullanabilirmiyim dersiniz...?

benimde bir sorum olacak arkadaşlar,ben vergi indiriminden faydalanmak için basvurdum,raporum 2006 öncesi olduğu için yeniletmemi istediler.yeni oranım %79 çıktı. rapor için basvururken dilekçe yazıp,hem vergı ındırımı,hem özürlü kimlik kartı hem ötv hepsini belırttım yani.raporumu hastane malıyeye,malıyede ankaraya gönderdi.Olaki ankaradan vergi indiriminden faydalanamazsın derlerse ben ötv muafiyetli araç alamammı? veya ankarayı hıc beklemeden 79 oranlı raporumla şuan ındırımlı arac alabılrmıyım?
raporumda " özel tertibatlı araç kullanır " ıbaresi var,gaz fren elden tertıbat otomatık vıteslı arac kullanabılır yazıyor.

Araç alabılırsın engelli kimlik kartı da %40 yeterlı

Hepsinden yararlanırsın saydıklarının

özel tertipatlı arac ibaresi varsa zaten oran kac olması önemli degıl.30/04/2010 tarih ve ötv-2/2010-3 sayılı genelgeyı bı gozden geçirin

hersey_sensin, elinizdeki raporla araç alabilirsiniz. Maliye'den gelir vergisi indirimi için süreçle hiç bir bağınız yok...

Araç almanız özürlü kimlik kartıyla uzaktan yakından hiç bir alakası yok...

Üst Alt