Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç almak için yeni sistemde ne gerekiyor?

abukcuoglu

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2,5 sene önce sağlık kurulundan rapor alarak ötv indirimli araç aldım .Galiba yeni sistemde sağlık kurulu aile hekimine yönlendiriyormuş ve bu raporda ötv indirimi almak için belirli ibareler olması gerekiyormuş.Yeni sistemde ötv indirimini kullannan varmı bu konuda bilgi rica ediyorum.birde aynı raporla engelli kimlik kartı çıkartabilirmiyim.

İyi günler yeni sistemde aile hekimi ehliyet alırken geçerli. Ötv için sağlık kuruluna müracaat ediyorsunuz prosedür aynı. Yalnız ehliyet raporu ile ötvye müracaat edilebilecek gibi bir durum var. Şu anda ötv indirimli bir araç almak için ehliyet yoksa yada sınıfı değişecekse (b sınıfı veriliyor ve hastalıkla ilgili kodları koyuyorlar) aile hekimine gidip ehliyet için diyor yanlız şöyle bir durum var diyor sevk alıyorsunuz heyet gibi dolaşıyorsunuz. O raporu emniyete verip ehliyet alıyorsunuz.

Üst Alt