Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç almak için vergi dairesine görünememiz mi gerek?!

cuneytbil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Benim paylaşmak istediğim vede kafamı karışıtıran bir durum var.Kısaca belirteyim.
Ben ortepedi engelliyim Anklizon Spondilit. Ben yeni bir rapor çıkartım tanı kısmında kalça orta derecede tututuk yazıyor. Araç bayisine raporumu verdim ve indirimli araç alıp alamayacağımı sorgulattım,fakat bayii bana şöyle bir dönüş yaptı,sizin durumdaki kişiler bizzat vergi dairesine gidip görünmesi gerekiyor dendi. şimdi bu ne demek oluyor? Gerçekten kişinin engellimi değilmi onu mu görmek istiyorlar?yoksa usulsüz bir durumumu kontrol edecekler. H sınıfı ehliyet alır otomatik araç kullanır ibareside yazıyor raporumda. Bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

merhaba cüneyt bey.
3 kere araba almış biri olarak size şunları söyleyebilirim ( sol alt polio sekeliyim)
1. arabamda maliyeden bir kişi ,arabamı aldığım bayiye geldi benle orada görüştü.
2. arabamda arabayı aldığım bayi beni vergi dairesine yolladı ,sözüm ona beni göreceklermiş. gittim fakat görevli memurlar hatta bölüm şefi bile bana boşuna galdiğimi söyleyip çay ikram edip yolladılar (yani böyle bişi talep etmemişler bayi yanlış anlamış.
3. cü arabamda ise aldım ve geldim . ne gelen oldu nede çağıran :) yardımcı oldummu bilmem

Merhaba Mehmet bey
Bilgi için teşekkürler. Ben raporumu üç farklı bayiye vermiştim biri istanbul ikisi Kocaeli ikiside aynı şeyi belirtler, biri ise raporumu ankaraya yollamam gerektiğini söyledi. Anlayamadığım durum maliye böyle birşey söylüyorsa (gelmeyenize gerek yoktu) ben nasıl araç alıcam :). bayi görünmen lazım , maliye gerek yok diyor. Sanırım bunu maliyeye bizaat gidip görünerek anlayacağım.Ümraniyedeki vergi dairesi bakıyormuş siz oraya mı gittmiştiniz? 1. arabanızı aldığınızda maliyeden gelen kişi ne hakkında görüştü sonuçta raporunuz vardı zaten. Kontrol mü ediyorlar gerçekten rapor doğrumu yanlışmı diye. Teşekkürler

cuneytbil

Durum tam da Mehmet'İn dediği gibi! Rapordaki durumla kişinin hali uyumlu mu, kişi sahiden de manuel araç kullanamıyor mu diye -aslında üzerlerine vazife olmamasına rağmen- bakmak istiyorlar bazen memurlar.

Cevabınız için teşekkürle Bülent bey. Gidip görüncez artık. Tekrar sağolun. Gelişmeleri burdan bildiririm. Görüşmek üzere.Hoşcakalın

Benim Eşimin raporum da aynısı H sınıfı ehliyet, otomatik vitesli araba kullanır ibaresi var. Engeli ise sağ kol Brakial pleksus. Vergi dairesine mi gitmemiz gerekiyor önce ...

evet Cüneyt kardeşim bende Ümraniye vergi dairesine gitmiştim ,benim anladığım gitmeye gerek yok istersen ara
nakil vasıtalar tel: 0216 613 20 00
bu numaradan istediğin cevabı alırsın gibi geliyor.
bu arada kontrole gelen memur için soru sormuşsun. 10 sene önceydi .zannedersem raporuma baktı bana bikaç soru sordu ben ona bi kaç soru sordum sorunlarımızdan falan bahsettim ,gayet iyi geçmişti korkulcak bişi yok yani zaten hastalığın ile raporun bir biriyle örtüşüyorsa hiç dert etme sıkıntı olmaz. sıkıntıyı malesef bu işi tam olarak algılayamayan doktorlar yapıyor.

aysn41
Raporda öyle yazsa da vergi dairesi sağ kol için tertibatsız araçta ötv muafiyeti uygulamıyor şu an.

Merhaba Mehmet bey
Dediğin gibi önce telefonla bilgi alır sonrada söyleneceklere göre hareket ederim. Rapor elimde zaten hayırlısıyla inşallah iyi bir memura denk gelirim de bu konulardan anlayan. Verdiğin bilgiler ve numara için çok teşekkürler. Gelişmeleri tekrar burdan paylaşırım.

Merhabalar
Ümraniye vergi dairesini aradım görüştüm fakat onlarda ısrarla raporumda (sol veya sağ olarak) belirtilmesi gerektiğini dile getirdiler.Tekrar hastane gidip artık belirtmelerini rica edeceğim. İnş bir şekilde bana yardımcı olurlar diye umuyorum. Görüşmek dileğiyle şimdilik hoşcakalın.

Memurlar sürekli kendi kafasına göre iş yapıyor..

Raporla ehliyetimi bayiye teslim ettim..

Önce kağıdın üzerine kişin kendisi gelmesi gerekiyor diye bir yazı yazmışlar..

Ertesi gün vergi dairesine gittim.. biz sizi çağırmadık dediler.. sonra müdür yardımcısının yanına cıktım raporumu o görmüş.. yüzüme bile bakmadı.. biz yorum yapamayız dedi beni makamından yolladı.. işlemlerini yap burda karar verilir dedi..

Yani tüm işlemler bitince cevap verecekmiş.. arac tertibat taktırmanın onca işlemi yapmanın kolay olduğunu.. defalarca gidip gelmemizin çok basit olduğunu düşünüyorlar..

tükendim ve usandım.. en son bir dilekçe yazdım 1 hafta içinde dilekçeye cevap gelecekmiş.. rapor ve ehliyetim tam ama maliyenin resmen işkencesi mevcut.. durumla ilgili kime çıkabilirim?? kime basvurabilirim hangi merci bana yardımcı olur??

Karsiyaka35 İzmir vergi dairesi başkanlığının şerrinden herkesi korusun , Yapabileceğiniz çok bir durum yok aslında ötv muafiyeti hakkınız olup olmadığı yazılı olarak talep edebilirsiniz ret veya onay vermeliler duruma göre Ankara gib'e başvuru yapabilirsiniz

aynen hocam yazılı olarak talep ettik.. cevap bekliyoruz.. detayları burdan yazacağım.. izmirli arkadaslara bilgi olması açısından ilginize tesekkürler

son gelişmeleri yazayım 10 gün oldu hala dilekçeye cevap vermiyorlar..

Vergi dairesindekiler ile tartıştım... burası devlet dairesi işler böyle yürür diyorlar.. cok komik..

İzmirden yakın zaman ötv muafiyetli araç alan varsa nası aldı çok merak ediyorum..

Herkes makamının yetkisini kendi kişisel egoları için kullanıyor..

KEşke su kınuda hakkımızı savunacak bize yardımcı olabilecek bir kurum olsaydı

Karsiyaka35 "Engelli araçları sadece ve sadece engellinin ikamet ettiği ilden alınabilir" Başka bir ilden araba almak istediğinizde yine ikamet ettiğiniz ildeki vergi dairesine fikir sorulur ve işiniz yine tıkanır . Bursadan araba aldım ve ikametimi oraya taşıyarak işlemleri bitirdim

Üst Alt