Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli arac alalım dedık, vasi istediler!?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
arkadaslar %94 agır engelli sürekli gecerliliği olan raporumla ailem için 0 km bır arac alalım dedım raporda zıhınsel oranına %25 zeka geriliği yazmişlar (ben universteye hazırlanıyom ayrıca ozel bır sirkette calısıyorum )
hangi akılla zeka gerılıyı verdi doktor bilmiyorum her neyse ailemden araba firması vasi istedi bu vası ne dir biilmıyorum ..
aklıma bu arada bırsey takıldı ben emeklı olacağim zaman bu %25 zeka geriliği var dıye emeklılığimde herhangi bır sıkıntı cıkar mı
son bır sey daha süreklı engelli raporu her zaman gecerlımi orneğin 10 15 yıl sonra yenilemek lazımmı

umarım derdımı anlatabılmişimdir

Ben olsam vasilik kararı ile kısıtlanmak, araç almak, alınan aracı satabilmek için bile hakimin iznine muhtaç olmaktansa rapor eskiyse yeniden rapor alırım, yeniyse il sağlık müdürlüğüne başvurup rapora itiraz ederim.
Vasilik ile araç alım satım süreci tahmininizden daha zorludur, ve garanti de değildir. Bugün bir çok hakim araç alıom izni içeren ek kararı vermemektedir.

Hocam aracı siz mi kullanacaksınız yoksa aile bireylerinden biri mi kullanacak bende de %78 serebral palsi rahatsızlığı var ondan soruyorum

hasim66
aile bıreylerı kullanacaktı

Ufukalp
hocam rapor 5 6 yıllık bır rabor süreklı zaten 0 arac almaktan vazgectık 2 el bır araba aldık.0 araba alacağim zaman raporu yenılerım. asıl kafamı kurcalayan emeklı olacağim zaman bu rapordaki % 25 zeka gerılıği yuzunden emeklilik sürecım de sıkıntı cıkar mı ?

Üst Alt