Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alabilmek için rapor oranı önemli mi?

minosetcan1976

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
benim "H sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır, ticari araç kullanamaz" ehliyet raporum var
ötv indirimi içinde başvurdum. raporda " her iki dirsekte flexion kontraktür her iki dizde ve ayakta hareket kısıtlığı" şeklinde rapor verdiler . şuan b sınıfı ehliyetim var. ehliyetimi H sınıfına çevirip otomatik vitesli aracı tertibatsız alabilirmiyim.

Rapor oranı sakatlığınızın hangi evrede olduğuna bakmak için değerlendiriliyor. %90 altında olup olmadığına bakmak içindir . Dolayısıyla rapor oranının önemi bir noktaya kadar var. Ancak en az diye bir şerh konulmadığı için sakat raporunun enaz şu oranda olması gerek diye bir kural yok.

yanı benım yukarıda yazdıgım sekılde almıs oldugum raporumla otv ındırımlı otomatık vıteslı arac alabılırmıyım

OturanBoğa Kardeşim rapora göre benim her iki diz ve ayakta rahatsızlık var sağ ayak ve sol ayak bu duruma göre sadece sol ayak olsa tertibatsız otomatik vitesli aracı alabilirim ki ben bunu istiyorum ama raporda sağ ayakta da rahatsızlığım belirtilmiş. İfade etmek istediğim şu ben donanımsız otomatik vitesli aracı alabilirmiyim özel donanım şartı var mı benim raporuma göre. Raporumdaki ibareyi aynen yazıyorum " her iki dirsekte flexion kontraktür her iki dizde ve ayakta hareket kısıtlığı"
H sınıfı ehliyetim otomatik vitesli araç kullanır ibareli
Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır.
sadece sol alt ekstremite diyor kafamı karıştıran şu sedecenin üzerine benim sağ ayak engelide raporda yazıyor ama sağ ayağımdaki engel otomatik vitesli aracı tertibatsız kullanabileceğim kadar hafif zaten B sınıfı ehliyetim vardı h sınıfına çevirdim.
Kısaca sormak istediğim Sadece sol Alt ekskremitede sakatlığı bulunması demek sol ayaktan başka bir özrü olmaması mı demek yada başka özrü olsa bile tertibatsız [FONT=Arial]bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar mı demek?[/FONT]

merhaba, benim %93 özürlü raporum var ve araç satın almak istiyorum.araç kullanıyorum herhangi bir engelim yok kullanmakta.aracın ruhsatı kendi üzerime oluyor değil mi?

Raporda "sol alt ekstremiteyi kullanmayı gerektirmeyecek otomatik vitesli araç kullanır" gibi bir ibare olsa, hiç sorun olmazdı, ama bu şekliyle mızmızlık yapmak isteyen bir memur bunu yapabilir. Şans...

_______
haticey,
Araç alırken aracı kendinizin kullanacağını sakın söylemeyin, ehliyetiniz yok gibi düşünün. Yakınlarınız kullanacak şekilde araç alın. Aracı aldıktan sonra, B sınıfı sürücü belgenizle o aracı kullanmanıza mani bir durum olmaz.
Evet, araç sizin üstünüze kayıtlı olur ve aracınızı istisnasız herkes kullanabilir

Üst Alt