Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alabilmek için babamın % 90 raporunda nasıl bir ibare olmalı?

ahu

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
babamın % 90 olan raporunda araba almak için ötv muafiyetinden yararlanır yazısı olması şartmı acaba indirimli araba alamabilmek için yoksa sadece % 90 rapor oranının yazması yeterlimi acaba yardımcı olurmusunuz..

sadece % 90 iş gücü kaybını belirten rapor yeterlidir...

ölemi çok teşekkürler yani herhangi bir ilave yazıya gerek yok

pardon ama burda vasilik falan diyor böle bişeye gerek varmıki sadece % 90 olan bir raporla halledilmiyormu bu olay benim kafam karıştı bana yolladığınız sayfada arkadaş babasının vassi olarak mahekemeden falan onay falan almış bu ne uzun işler benimdemi mahkemeden vasii belgesi almammı gerekiyor yani anlayamadım açıkçası

babanız araç kullanamayacak durumda ise o işlemleri malesef yapmalısınız...

hadi ya bende diğerleri gibi mahkemeye başvurup vasi belgesimi alıcam zormuş bu işler ya

% 90 raporuyla ilgili sorumu cevaplarmısınız ?

% 90 raporla aınan araca engelliden başkasının inip binmesi yani diğer aile bireylerininde kullanmasında bir sakınca varmı acaba sadece binici olarak arabayı 3.derceden yakınları kullanıcak yine onun dışındakilerin de binmelerinde sıkıntı olurmu bildgilendirimisiniz

% 90 raporla ötv indirimli olarak alınan araçlarda 3. dereceye kadar yakınlarının kullanması sınır kaldırıldı.. Artık herkes kullanabilir..

bu vasilik olayına tam anlamadım babam yatalak koah hastası oksijen makinesi olmadan hareket edemezken daha raporu hastaneden alacak durumu zor iken bir de mahkemelerde vasilik için hiç uğraşılmaz

nasıl yani şimdi 3.derece engeli gerçekten kaldırıldımı doğrumu bu

ahu;
% 90 ve üzeri raporla alınan aracı özel bir tertibatla özürlünün kendisi kullanmıyorsa,
3. dereceye kadar kullanım sınırlaması kaldırıldı, o aracı artık herkes kullanabilir.

Üst Alt