Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli aldığım aracımı satmadan ATV alabilir miyim?

Yüksel KÖROĞLU

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim aracım var ÖTV siz olarak aldım beş yıl oldu. Bu aracı satmadan tekrar ÖTV siz 150cc ATV veya UTV motor almak istiyorum alabilirmiyim.

Yurtiçinden almışsanız ilk aracınızı 5 yıl dolduğu için, alacağınız ATV şu kapsamdaysa: 87.11: Motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar (sepetli olsun olmasın); sepetler (sepetler hariç)
Motor silindir hacmi 250 cm³’ü geçmeyenler: %22
Motor silindir hacmi 250 cm³’ü geçenler: %37

alabilirsiniz.Ancak özel donanımlı olması gerekir, nasıl bir donanım olabileceği konusunda makine mühendisleri ile görüşün, TSE'nin onay vereceği bir proje olmasına dikkat edin..

Bir de, ATV aldığınızda vergi istisnalı otomobil alma hakkınızı 5 yıllığına kullanmış olacaksınız. Ben olsam, vergi indirim hakkımı otomobilde kullanırım, ATV'yi vergisini ödeyerek satın alırım.

Bülentbey evet doğru bir yaklaşım arkadaşım. Şunu öğrenmek istiyorum ÖTV normal ödeyerek özürlü plakası olarak çıkartabilirmiyim. çünkü H sınıfı ehliyet olduğu için o plakalı taktırmam gerekli. Ben bunu köyde bahçe ve arazi için kullanacağım Yani E-5 çıkacam hali yok ama köylere trafik jandarma geziyor onun için özürlü plaka taktırmam gerekli.

Taktırabilirsiniz tabii. Bunun vergi indirimi uygulanıp uygulanmaması ile bir ilgisi yok.

Taktırabilirsiniz tabii. Bunun vergi indirimi uygulanıp uygulanmaması ile bir ilgisi yok.

Üst Alt