Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indiriminden yararlanılarak alınmış otomobilin satışı..?

voltaren75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
%90 engelli raporu olan oğlum adına satın aldığım ÖTV indirimli Otomobili 5 yılı sonunda satmak istiyorum. Alırken oğlum 18 yaşını doldurmamıştı. Şimdi, satarken 18 yaşını doldurduğu için ne yapmamız gerekecek. Noterden ben onun adına satış yapabilir miyim?

Saygılar,

Çocuğunuz 18 yaşını doldurduğu için imza yetkisi hakkı var artık aracını kendi satabilir.. Ama çocuğunuzun zihinsel bir hastalığı var ise ve siz vasisi iseniz satışı siz yapabilirsiniz..

Yanıtınız için çok teşekkürler.
Oğlumun zihinsel bir hastalığı yok. Ama, imza atamayacak kadar fiziksel engeli var. Acaba, noterde parmak bastırılarak işlemlerin yapılması mümkünmüdür?
Saygılarımla,
F.Y.

Araç oğlunuzun adına ise ve araç alırken mahkemeden vasi ataması yapmamışsanız, bence hiç bir sorun olmadan oğlunuzun imzası veya parmak izi ile noterdekiler işlem yapacaktır. Yalnız, oğlunuzun zihinsel geriliği olmadığını notere ıspat etmek lazım gelir o kadar...

Tertibatlı aracı satışı için izlenen yolu bilen varmı ?
Satarken , tertibat projesi çizilmesi falan deniyor, bu olay aldıgımızda yapılmıştı satarkende aynı projeyi kullanabilirmiyiz ?
İzlenen yol hakkında bilgi verebilirseniz sevinrim.

Aracın üzerinde zaten usulünce takılmış donanım varsa ve alacak olan kişi de o donanımla kullanacaksa aracı, yeniden donanım prosedürüne girmenize gerek yok...

Hayır engelli olmayan birine satmayı düşünüyorum.
Tertibatı çıkartmak içinde ayrıyeten proje çizilecekmiş diye bi durum varmış.
Engelli olmayan birine satış prosedürü ne şekilde?
Arabayı normal birine satacak şekile nasıl getirebilirim.
Muameleciler bunu yapabiliyomu acaba ?

Sayın Junior
araçınızı normal kişiye satacaksanız. Araçınıza tertibat söküldüğüne dair proje çizdireceksiniz.
proje ile tüv(muayene yaptıracaksınız) , Trafiğe gidip ruhsat ve plaka yenilenecek. Araç normal plakaya çevrildiğinde istediğiniz kişiye satabilirsiniz.

Takıldığınız bir işlem olursa 0532 724 20 01 den bize ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olun lütfen,

Ana başlık altında şöyle bir yazı var,

2.b.1) Özürlüye ait özel tertibatlı bir aracın normal (tertibatsız) kullanacak bir kişiye satışı ve tescili
  • Tescile İlişkin Geçici Belge düzenlenecek,
  • Araç tescil belgesi ücreti noterce tahsil edilecek,
  • Satışta kullanılan araç tescil belgesi iptal edilerek noterce muhafaza edilecek,
  • Araçta tadilat yapılması gerektiğinden, gerekli tadilat projesi düzenlettirilip, muayenesi yaptırıldıktan sonra alıcının ikamet adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna müracaat edilecek, araç tescil belgesi bu aşamadan sonra basılacaktır. Üzerinde özürlülere ait işaret bulunan plaka işlemi yapacak olan trafik tescil kuruluşunca alınarak iptal edilecektir.
Geçici belge nerde düzenleniyor bilen varmı?

Birde insanları neden bu kadar zahmete sokuyolar, ordan oraya , ordan oraya :(

yokmu bu konu hakkında yakın tarihde satış yapan birisi. bende aracımın satış ilanını verdim. tertibatlı bir araç ve izlenmesi gereken yol hakkında tecrübelerini aktaracak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Geçici belge trafik müdürlüğünde düzenlenir diye biliyorum. Sonuçta tescili yapan yer orası.

Üst Alt