Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indiriminden bir araç aldım. Satmadan yurt dışından araç getirebilir miyim?

mertmesut

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar %90 özürlü raporum var 1.,5 yıl önce ötv indiriminden yaralanıp abime bir araç aldım . yurt dışından bir araç daha almak istiyorum bu

aldığım aracı satmadan yurt dışından 3 yaşında bir araç

alabilirmiyim 5 yıl hakkımın dolmasına 3,5 yıl daha var yurt dışından alınan araçlar 2. el olarak mı değerlendiriliyor ?

Yurt dışından araçlar iki şekilde gelir.Bunlardan birincisi kişi kendi kullanma şartı diğeri ise %90 engelli kişi için ama burada dikkat edilmesi gereken konu ise %90 engelli olan kişinin el ve ayak fonksiyonlarını tam olarak kullanamaması gerek. %90 engelli kişi adına yurt dışından binek araç gelmez. Sadece 2500cc geçmemek şartı ile 7+1 minibüs ve özel rampa sistemi olması gerek. Burada amaç engelli kişinin rahat bir şekilde inip binmesini sağlamak.

ÖTV kanunu ile gümrük kanunları arasında çok fazla fark vardır

Cevanız için çok teşekkürler , böbrek yetmezligim var buna bağlı olarak kemik erimesi Allaha çok şükür şimdilik ağrılarım çok olsada elim ayağım tutuyor . bu durumda türkiyedeki 2. el araçlara bakabilirmiyim satın almama herhangi bir engel varmıdır ?

sadece 1 araç için ötv indirimi ve mtv indiriminden faydalababilirsin.istersen 10 tane araç al.ötv indirimiyle aldığın araç sende olduğu müddet diğer alacağın araçlar için herhangi bir vergi avantajın olmayacaktır.istediğin kadar araç alabilirsin

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

Üst Alt