Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi ile otomatik vites araba alacağım. Yeniden rapor almam mı gerekir?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arakadaşlar ehliyet aldım sağlık kurulu raporumda ötv indiriminden yararlanır yazmadığı için vergi dairesi kabul etmedi raporum sürekli şimdi tekrar rapormu çıkaracağım ne yapmam gerkiyor yardımcı olurmusunuz.

ÖTV'den faydalanırdan ziyade özel tertibatlı araç kullanır ibaresinin olması gerekir raporunuzda. Buna benzer bir ibare yoksa yeniden heyete girmeniz ve raporu baştan almanız gerekir. şahin olgun

ama benim özel tertibata ihtiyacım yokki sadece otamatik vites arac olması yeterli

ehliyet aldığın sağlık kurulu raporun işe değilki özürlü sağlık kurulu raporu ile yararlanabiliyoruz.

şahin olgun Sevgili şahin kardeşim engelini yanlış söylemiş olabilirmisin ,çünkü sol alt polio sekeli olanlara aparatsız sadece otomatik vites veriliyor . Sen yukarıda sağ bacak polio sekeli demişsin sağdan olanlara gaz tertibatlı aparat takılması gerekiyor,yani yanılmıyorsam sol tarafa gaz pedalı takılıyor ayrıca aracın otomatik oluyor.( sağ ayağını kullanamıyorsunya bu yüzden en sola gaz takılıyor)

özürlü sağlık kurulu rapor ile yararlanacağım fakat raporun arkasından ötv indiriminden yararlanır yazması gekiyormuş

şahin olgun

Hocam buna biz karar veremiyoruz, bende normalde otomatik vites sürüyorum ve arabamla ruhsatım' la gidip gözlerine sokmama rağmen hiç olmadık abuk sabuk şeyler yazdılar. Otomatik vitese sol tarafa alınması yazdılar, gerizekalılar' la tartıştım. Yahu Müslüman araç otomatik vites solda ne olacak diyorum, biz karar veririz diyorlar.

Arkadaşımın eşine sürücü olamaz dediler, itiraz etti ve başka İl Sağlık Müdürlüğüne sevk ettiler ve orası sürücü olur dedi. O kararıda onaylamak için üçüncü İl Sağlık Müdürlüğüne gittiler ve orasıda sürücü olur rapuru verdi. Böyle dengesiz durumlarda mevcut malesef...

Mehmetyilmaz kardeşim benim sağ bacağım 3,5 cm kısalık var ve bu benim gaz pedalına basmama engel değil rahat kullanabiliyorum tertibata gerek yok bu şekilde otamatik vites aracı ötv indirimi ile alabilirmiyim...

valla arkadaşım benimkinde yazıyorda hatta 5 yıl önce araç aldım bu kez sorun çıkardılar özelge talep ettim 3 gündür gelir idaresi başkanlığının onayı bekliyorum.Sorun çıkarmak için ellerinden ne geliyorsa ardlarına koymuyorlar.

@şahin olgun
Şahin kardeşim şöyle düşün madem engelli olan sağ ayağınla gaza basabiliyorsun ,sol ayağın zaten sağlam onunlada debriyaja basabiliyorsun ozaman neden otomatik? neden aparat ?bu durumda da sen ötv den yararlanamazsın zaten kendin söylüyorsun sağı kullanabiliyorum diye eğer sen doktorlarada böyle söylersen niye sana otomatik yazsınlarki ? sen eğer ötv den yararlanmak istiyorsan sağ ayağını gaza basamaman gerekir yada güçsüz olduğundan hissetmemen gerekir,bu durumda da sol ayağın ile sola takılan gaz pedalını kullanabilirsin debriyaj olmıyacağından aracında otomatik vites olacak.
Yani kardeşim senin aracın solda gaz tertibatlı otomatik vites araç olmak zorunda yoksa yararlanamazsın .

Arkadaşlar sol alt polio sekeli olanlar debriyaja basamadığından sadece otomatik vites alarak ötv den yararlanabiliyor çünkü gaz pedalı sağda kalıyor fren ise ortada bu yüzden sağlam olan sağ bacağımızı kullanıyoruz.

Sağ alt poli sekeli olan arkadaşlar ise sağ ayaklarını kullanamadıkları için ( mantıken kullanamamaları gerekir ) gaz pedalına bir aparat yapılarak gaz pedalı sol tarafa çekilir yani düz vitesli araçlardaki debriyajın yerini alır araç otomatik vites olduğundan debriyaj yerine sizin için oraya sol ayağınızla basmanız için gaz pedalı takılır böylelikle aracınız hem otomatik hemde aparatlı olur .Olmak zorundadır. Aksi takdirde eğer ben sağ ayağımı kullanabiliyorum bana aparat gerekmez derseniz ozaman otomatik te gerekmez bu rumda ötv den yararlanmakta gerekmez bilmem anlatabildimmi ?

Dağa açıklayıcıda anlatamam heralde :)

benim sol dizimde avasküler nekroza bağlı eklem hareket kısıtlılığım ve güç kaybım var. Raporumda özel tertibatlı araç ve ÖTV işareli acıklamasında otomöatik vites araç kullanabilir diye. Ayrıca raporumda sol diz avasküler nekroza bağlı eklem hareket kısıtlılığı diyerek oranlarıda yazıyor. Ehliyetimi değiştirdim 78 ve 102 kodu ile aldım. Daha önce H Sınıfı ehliyetim otomatik vites araç kullanabilir yazıyordu. Aynı raporumla araç aldım. Şimdi ise vergi dairesi hayır dedi özelge istedi. Memmur diyorki artık tertibatsız otomatik vites araç vermiyorlar. Kanunda yönetmelikde bir değişiklik yok. anlamadım. Özelge sonucunu bekliyorum ooof offffffff aracın sipraşini verdim kafayı yemek üzereyim. Ankara ile görüştüm daha önce bir sıkıntı cıkmadıysa cıkmaz merak etme ama biraz uzun sürer dedi.

Araç kullamazssin raporu cikararirsan ehliyetin elinden alınır

2 ay önce ehliyetimi aldim sonra araç almak için vergi dairesine gittim 2013 de aldığım %64 raporum vardı ÖTV indirimi ile ilgili ibare yazmadigi için kabul etmediler

il sağlık Müdürlüğüne gittim rapora itiraz etmemi söyledi bende rapora itiraz ettim hastaneye sevk ettiler hastaneye gittim işlemleri hallettim raporum çıktı il sağlık Müdürlüğü ne gönderdiler

il sağlık Müdürlüğü de tekrar hakem hastaneye gönderdiler hakem hastaneye gittim ortopedi doktoru arac kullanmasında sıkıntı yoktur dedi nöroloji doktoruna gittim bana sen araba kullanamazsin dedi ben de benim ehliyetim var nasil kullanamam doktor muayenesinden geçerek aldim ehliyeti dedim ama dinletemiyorum

eğer bu raporu çıkarırsan ehliyeti ni elinden alırlar dedi bende ozaman rapordan vazgecerim dedim gittim sağlık kurulu na memura anlattim durumu memur vazgecemezsin bu itiraz raporu olduğu için olmaz bunu il sağlık Müdürlüğü ve emniyet takip ediyor dedi ve zaten ortopedi kullanir demiş nöroloji olmaz demiş sen heyete gel heyette karar verirler onlar dedi 18 ekim 2018 e heyet günü verdiler.

Şimdi sorum şu
1)heyet gününe gitmezsem nolur
2)Ehliyetimin alinmamasi için nasil bir yol izlemem gerekir
3)ben devlet memuruyum şayet ki heyete gitmedim rapor yarida kaldi bu elimde geçerli bir rapor olmadığı için emekliliği mi etkilermi.

ben raporumu alırken ortopedi doktoru manuel araç kullanabilirsin dedi ftr doktoru hayır bu diz ile asla debriyaja basamaz demişti. Sonuc ftr doktorunun dediği yazıldızaten hatanız tapora itiraz etmeniz sizi yanlış yönlendirmişler ibare ekletmek istiyoum yada ötv için yeni başvuru yapacağım deseydiniz bir sorun cıkmazdı.

Heyet günü gitmezseniz bende ortopedi doktorunun dediğinden korkup gitmemiştim rapor başvurunuz askıda kalıyor hiçbir işlem yapılamıyor 2 ay sonra arayıp ben o tarihde rahatsızlandım heyete gelememiştim dedim zaten bölümleri dolaştığım için ilk heyet günü beni çağırdılar gittim aldım. Keşke itiraz erine ötv için yeni başvuru yapsaydınız.

İtiraz etmeniz lazım dediler ibare eklemek itirazla oluyormuş

Merhabalar sizin ehliyetiniz de herhangi bir tertibat kodu varsa ve bu tertibat kodu ile ve engelli sağlık kurulu raporunuzda da ''özel tertibatlı araç kullanması gereklidir'' diye ibare yazması gerekmektedir. Ayrıca ben otomatik vitesli araç kullanabilirliğinizi sizin değilde İl Sağlık Müdürlüğündeki sağlık komisyonu karar verir ve ehliyete kodunu yazdırır.. Bunları tamamladığınızda vergi dairesinde baktıkları rapor ve ehliyet kodlarına uyumluluğuna ve rapordaki rahatsızlığınız la ilgili bulguların tanımlarına bakarlar..

SU35

merhabalar kardeşim sen hangi hastaneden aldın buarda raporu askıya aldıklarında 1 sene sonra gitsem nolur yine aynı hastaneye mi gönderirler yada sil baştan mı tekrar rapor çıkarmak için başka hakem hastaneye mi yönlendirirler

zaten zaten otomatik vitesli araç kullanıp kulanmayacağıma elbette ben karar veremem ona daha önce il sağlık müdürlüğü karar verdi ve o rapora göre ehliyet aldım zaten raporumdada 104 kodu yazıyor yani otomatik vitesli araç kullanır yazıyor

ben karşıyakadevlet hastanesinden almıştım. Bence bi süre bekle başka hastaneye yeni başvuru yapmak istiyorum dedah önce almışsın derlerse memuru durumumda değişiklik oldu yeni başvuru yapmak istiyorum de diğer rapora itiraz etmek istemiyorum daha öncekide itiraz değil düzeltme idi fakat oradaki memur yanlış anlamış deyin. Yada mevcut hastaneye gidip ben ekleme yaptırıcam itirazetmiyorum bir yanlış anlaşılma olmuş deyin

2 ay önce ehliyetimi aldim sonra araç almak için vergi dairesine gittim 2013 de aldığım %64 raporum vardı ÖTV indirimi ile ilgili ibare yazmadigi için kabul etmediler

il sağlık Müdürlüğüne gittim rapora itiraz etmemi söyledi bende rapora itiraz ettim hastaneye sevk ettiler hastaneye gittim işlemleri hallettim raporum çıktı il sağlık Müdürlüğü ne gönderdiler

il sağlık Müdürlüğü de tekrar hakem hastaneye gönderdiler hakem hastaneye gittim ortopedi doktoru arac kullanmasında sıkıntı yoktur dedi nöroloji doktoruna gittim bana sen araba kullanamazsin dedi ben de benim ehliyetim var nasil kullanamam doktor muayenesinden geçerek aldim ehliyeti dedim ama dinletemiyorum

eğer bu raporu çıkarırsan ehliyeti ni elinden alırlar dedi bende ozaman rapordan vazgecerim dedim gittim sağlık kurulu na memura anlattim durumu memur vazgecemezsin bu itiraz raporu olduğu için olmaz bunu il sağlık Müdürlüğü ve emniyet takip ediyor dedi ve zaten ortopedi kullanir demiş nöroloji olmaz demiş sen heyete gel heyette karar verirler onlar dedi 18 ekim 2018 e heyet günü verdiler.

Şimdi sorum şu

1)heyet gününe gitmezsem nolur

2)Ehliyetimin alinmamasi için nasil bir yol izlemem gerekir

3)ben devlet memuruyum şayet ki heyete gitmedim rapor yarida kaldi bu elimde geçerli bir rapor olmadığı için emekliliği mi etkilermi.

şahin olgun

1- heyete girmemezlik edemezsiniz. Yokluğunuzda karar verirler ve sonuç il sağlık müdürlüğüne iletilir.

2- Bence bırakın süreç işlesin. Size araç alamayacağınıza dair rapor verirler, ehliyete bulaşmazlar. Siz daha sonra başka hastaneden sıfırdan araç alım raporu çıkartırsınız (ki itiraz etmek yerine daha en başta bunu yapmalıydınız)

3- 1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olmuşsanız, alınacak düşük oranlı her rapor emeklilik için risktir.

OturanBoğa bülent bey dediğiniz gibi[FONT=sans-serif] araç alamayacağıma dair rapor verseler durum sadece böyle olacağnı bilsem heyete giderim ama ehliyetimi alırlar diye korkuyorum il sağlık müdürlüğüne dilekçe yazsam itirazımdan vazgeçiyorum diye nasıl olur faydası olurmu[/FONT]

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa diyelim ki heyete girdim ve raporu çıktı tekrar birdaha rapor çıkarabilir miyim bu hakem hastane olduğu içn karar kesin olduğu için birdaha rapor çıkaramıyoruz diye biliyorum

şahin olgun

İptal dilekçesi iş görür mü bilemedim. Denenebilir.

Durumun/sakatlığın/kısıtlılığın değiştiği gerekçesiyle yeni rapora başvurabilirsiniz ilerde. Hatta mümkünse, başka ilden denersiniz.

OturanBoğa teşekkür ederim ilginiz için daha heyet gününe 2 ay var ben dilekçe vereyim belki birşey çıkar olmadi yapacak birşey yok durumu akışına bırakacağım

[FONT=sans-serif]Merhaba AyşeSarı Ayşe hanım [/FONT]

[FONT=sans-serif]1 sene önce ehliyetimi aldim 2 ay sonra araç almak için vergi dairesine gittim 2013 de aldığım %64 sürekli raporum vardı ÖTV indirimi ile ilgili ibare yazmadigi için kabul etmediler [/FONT]

[FONT=sans-serif]il sağlık Müdürlüğüne gittim rapora itiraz etmemi söyledi bende rapora itiraz ettim hastaneye sevk ettiler hastaneye gittim işlemleri hallettim raporum çıktı il sağlık Müdürlüğü ne gönderdiler [/FONT]

[FONT=sans-serif]il sağlık Müdürlüğü de tekrar hakem hastaneye gönderdiler hakem hastaneye gittim ortopedi doktoru arac kullanmasında sıkıntı yoktur dedi nöroloji doktoruna gittim bana sen araba kullanamazsin dedi ben de benim ehliyetim var nasil kullanamam doktor muayenesinden geçerek aldim ehliyeti dedim ama dinletemiyorum[/FONT]

[FONT=sans-serif]eğer bu raporu çıkarırsan ehliyeti ni elinden alırlar dedi bende ozaman rapordan vazgecerim dedim gittim sağlık kurulu na memura anlattim durumu memur vazgecemezsin bu itiraz raporu olduğu için olmaz bunu il sağlık Müdürlüğü ve emniyet takip ediyor dedi ve zaten ortopedi kullanir demiş nöroloji olmaz demiş sen heyete gel heyette karar verirler onlar dedi 18 ekim 2018 e heyet günü verdiler. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Şimdi sorum şu [/FONT]
[FONT=sans-serif]1)heyet gününe gitmezsem nolur[/FONT]
[FONT=sans-serif]2)Ehliyetimin alinmamasi için nasil bir yol izlemem gerekir[/FONT]

şahin olgun

Gitmezsen gıyabında raporu çıkartır ve gerekli kurumlara gönderirler. Mutlaka gitmeli, özellikle kurul başkanını araç kullanmakta sorun yaşamadığına dair ikna etmelisin.

sağlık raporu arac kullanamassın dıyemez kı sadece özel tertıbatlı arac kullanması gereklı veya değildır der engelli raporunda karışamazlar sana kullanamazsuın diye

İki hafta önce ehliyetimi yenildiler. 20 kişilik bir grup bekledik kurulun toplanmasını. 20 kişiden sadece 5 kişi yeni ehliyet alabildik. Kalan kısmını ya alamazsın dediler kimini tekrar doktorlara yönlendirdiler. Hele biri vardı normal ehliyetimi kaybettim şimdi engelli ehliyeti almaya geldim dedi vermediler. Nedeni rapor almadan aklınca aradan sıvışacak ve ehliyet alacak yanında hanımıda vardı. Adamda kulalar duymuyor, kendini ifade edemiyor, sol kolu hafif felç, en kötüsü devamlı ilaç alıyormuş tabii ortam gerildi küfürler havada resital yaptı. Çoğunun raporu ve ehliyetleri eski idi. Şimdiki kurallar daha sıkı ve denetimden geçiyor. İllegal yoldan alınan gün gelir hayatından eder insanı. Bunun hesabı sorulur. Biz engelliler bu tür girişimlerden dolayı kuyruk ve sıra bekleyip ordan oraya sürünmek zorunda kalıyoruz. Yardım bekleyen varsa bilgi verebilirim. Ben sol bacağım ambute olduğu için sağ ayağım basabilecek durum da olmasına rağmen özel tertibat ile el gaz ve fren taktırıyorum. Ve tabii topuz😡 gerçi onu kullanmıyorum 😜 araçımı bu şekilde istememin nedeni sağ ayağım yorulduğun da kramp giriyor arada ve kimsenin ne canını yakmak isterim nede kendime birşey olamsını.

Bu arada bilgi amaçlı yazayım. Ehliyet raporu ayrı vergi indirimi raporu farklıdır. Baştan geçen olayı yazayım %90 lık rapor ile araç alıyor bir kardeşimiz. Araçını alıp eskişehirden bursaya gidiyor. Orda neden icap etti ise yeniden rapor alıyor ve oranı %82 düşüyor vergi dairesi oranı düştüğü için farkı istiyor şimdi bailerde araç verirken konturol edip sonra veriyor araçı sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer bilginize. Aman çok kurcalamayın, raporlarında karışturmayın

Üst Alt