Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için ille de oranın %90 mı olması gerek?

BALÇİÇEK

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bülent bey "Oturan Boğa" Bende % 42 oranında (Sürekli) sağlık kurulu raporuna sahibim "Okmeydanı Devlet hastanesinden" Hatta Vergi indiriminden yararlandığımı da belirtmeliyim.. Bu ay sonunda inşallah emekli oluyorum.. Araç alımında ÖTV den yararlanmam için benim tekrar heyete mi girmem gerekecek yoksa Raporumla birlikte başvurumu sağlayabiliyormuyum ? OturanBoğa

Arkadaşlar
Araç alımlarında ÖTV indiriminden yaralanabilek için İlla %90 ORTAPEDİK engelli Raporumuzun olması mı gerekli..Diğer durumlarda böyle bir indirimden faydanılamıyormu ?

h sınıfı ehliyet ve ortopedik engelli olmak lazım benim bildiğim tertibat olunca ÖTV alınmıyor.

Ortapedik engeliniz varsa % çokda önemli değil ama ortapedik engelinizin engelli ehliyeti almanızı ve kodlara uyması gerekiyo

Ortapedik engelli değilim..zaten bu soruyu sormamın nedeni de bu..Ortapedik engelli olma şartı mı var.. Ceylinfatih44

%90 olan bir raporda ötv indiriminden yararlanır ibaresi olması şart mı? Bizim talep mi etmemiz lazım yoksa zaten kurul bunu ve diğer ibareleri değerlendirmekte mi? Eğer ötv belirtilmemişse yinede %90 olan raporla araç alınabilir mi?

Raporun %90 olması hiç bir ibarenin olmasına gerek yok ÖTV den yararlanabilir

Nasıl yani @ KÜREKÇİ yani illaki olmazsa olmaz gereklilik sağlık raporunda %90 engelli olma şartımı ?
...'!!..Ya rica ederim net ve daha açıklayıcı cevaplar verebilirmisiniz arkadaşlar lütfen..??

BALÇİÇEK
rahatsızlığınız nedir
ötv araç iki şekil alırsın ortepedi rahatsızlığın olacak yada %90 başka şekil alamassın raporun %90 altındaysa arabayı unut

BALÇİÇEK aracı engelli vatandaş kendisi kullanacaksa %90 şartı yok.
Ama örnek veriyorum bir baba engelli oğlu için bu aracı alacaksa o zaman engelli kişinin %90 raporu olması gerekir.

Arkadaşlar gerçekten kafam karıştı kiminiz %90 engelli oma şartı var diyor kiminiz de yok diyor..Benim görme ve işitme %42 raporum var ben bu raporla ÖTV den yararlanabiliyor muyum..sorum bu..

araç alımı için ortopedik engellerde yüzde aranmaz otomatik vitesli araç kullanır ibaresi olması yeterli
onun dışındaki engeller en az %90 olması lazım
siz araç alamazsınız.

BALÇİÇEK

Sİzin ortapedik özrünüz varsa . El kol ayak bacak gibi . O zaman % de ye bakmaz. % önemli değildir. ANcak iç hastalıgınız varsa kalp böbrek tansiyon vs . O zaman hastalık raporunuz %90 ve üzeri olmalıdır ... Umarım anlatabıldık.Siz görme ve işitmeden %42 raporla alamazsınız ..

ÖTV indiriminden faydalanabilmeniz için,
Eğer özrünüz ortopedik değil ise en az %90 raporunuzun olması lazım
Özrünüz ortopedik ise,%1 bile olsa ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz fakat raporunuzda "Özel tertibatlı/Otomatik vites araç kullanabilir,ÖTV indiriminden faydalanabilir" şeklinde ifade olması lazım.

Anlatabildin anlatmasına da...Devlet hastanesinden aldığım Heyet kurulu onaylı Raporumun izahatini burada size verecek değilim..Bu konu Direkt size sorulmak amaçlı açılmadğı halde neden atar yaptığınız da anlamadım @egemmm bey

ne atarı hanfendi . Ben sizin anlamanız için yazdım. Yardımcı olabılmek için . Bana bısey izah etmenıze gerek yok .

Üst Alt