Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indimli araç bayiye satılırsa 3 yılda yenilenebilir mi?

eygayli

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
ben 2014 te araba aldım bayi dediki 3yıl sonra getir daha iyisini vereyim aradaki farkı verme şartıyla

Aracın 5 yılı dolmadan satmanız durumunda ötv ödemek zorunda kalırsınız hem ötv yi ödeseniz dahi 5 yıl dolmadan yeni araç alma imkanınız yok

diyarbakırlı

sen iyi okumadın galiba bayi bana dediki 3yıl sonra getir istediğin arabayı vereyim ben peugeot 301 aldım 2008 almak stiyom

eygayli

Satış yapılması gerekiyor bu durum da değil mi ? 5 yıl dolmadan satmak isteseniz bile satamazsınız. Maliyeye parayı ödemeden arabayı satmanız söz konusu değil 5 yıl içerisinde. Ha bayi fatura kesmez, al sat yapmaz ise olur tabi ki.

eygayli
user-offline.png
Olmaz..! Kendi aralarında anlaşsalar dahi alım satım göstermek zorunda, o malın o bayiye girdisi çıktısı belli vergi beyanı yaparken nasıl yapacak.?Yeni araca ruhsat gerekli o nasıl çıkacak.?Hem sonra Mtv ödememek için yeni aracı gidip maliyeye beyan etmek zorunda. Şimdiki aracın plakasını yeni araca devredelim derseniz bu seferde trafikte farkedilir çünkü eski araçla yeni aracın şase numarası farklı çıkacak. vs vs vs.

Üst Alt