Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli araçları kullanabilmek için nasıl bir ibare yazdırmalıyız?

YILDO

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyette *OTOMATİK ARAÇ KULLANABİLİR* şeklinde yazı yazılması (yada tam olarak nasıl yazdırmalıyız) durumunda engelli araçların dışında normal ama otomatik vitesli araç kullanabilir miyiz?

böyle bir rapora sahip sahip iseniz sadece otomatik vitesli tüm otomobilleri kullanabilirsiniz. bunu içinde sol ayaktan kaynaklanan bir rahatsızlığınız olmalı diye biliyorum (bu ibare de yanılabilirim)

H sınıfı ehliyet ile sadece engelli aracı kullanabilirsin. Sadece senin için takılmış özel apartalı kendi arabanı.
Hangi ibarenin yazacağına doktor karar verecek, engelin nedir omurilik felci mi ?

arkadaşın sorusu benimde merak ettiğim bir konu..benimde sol ayakta sorun var. ben şimdi otomatik vitesli bir araba almaya kalktığımda engelli indiriminden faydalanırmıyım ? yada engelli indiriminden faydalanmam için illa ki "H" sınıfı ehliyete sahip olmammı gerekli ? eğerki "H" sınıfı ehliyetim olduğunu farzedersek bu seferde arabamın illa ki özel aparat takılmış olmasımı gerekli ?

Sürücü belgesindeki sınıf H sınıfı. Ben sağ ayak yürüme cihazı kullanıyorum ama sol ayağımla otomatik araç ta kullanıyorum. kullandığı protezler kısmına *OTOMATİK ARAÇ KULLANABİLİR* yazması durumunda normal araç ta kullanabiliyormuyuz?

golden_heart;

Artık sol ayaktan engeli bulunanlar için otomatik vites hareket ettirici tertibattab sayılmakta olduğundan aracınıza ek bir aparat taktırmanıza gerek bulunmamaktadır. Ancak raporunuzda otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi bulunmalıdır. Yeni araç alımında otomatik vites tertibattan sayıldığından ek bir modifikasyona gerek kalmaksızın ötv indiriminden faydalanabilirsiniz.

letmax ;

saolasın kardeşim..verdiğin bilgiler için..iyi oldu bunu dediğin..

sayın YILDO sizin sağ ayağınızdaki sıkıntıdan dolayı otomatik vites kullanır ibareli ehliyetiniz ile (Rapor ile) ÖTV indirimli araç alamazsınız. Eğer ÖTV indiriminden yararlanmak istiyorsanız raporunuzda h sınıfı ehliyet alabilir özel donanımlı araç kullanır ibaresi olması gerekir. Bu durumda da zaten donanımsız sadece otomatik olan araçları kullanamazsınız. ÖTV indiriminden yararlanmak istiyorsanız dikkatli olun...

Sayın golden_heart;

Açıklamış olduğum konuya ilişkin detayları ::Mevzuat Display:: linkindeki 3. maddenin c bendinde bulabilirsiniz. Burada sol alt ekstremiteden engeli bulunanların ek bir tertibata gerek duyulmadan otomatik vitesli araçlarda ötv indiriminden faydalanabileceği net şekilde anlatılmış.
Saygılarımla.

letmax ;

çok açıklayıcı olmuş saolasın tekrardan.. kaynak sunman iyi oldu..kafamda soru işareti kalmadı diyebilirim..

sakura71 arkadaşımın yazdığı gibi, SAĞ ayağından engelliysen, ÖTV indiriminden yararlanabilmeniz için raporunuzda h sınıfı ehliyet alabilir özel donanımlı araç kullanır ibaresi olması gerekir. Bu durumda da zaten yasal olarak donanımsız otomatik araç kullanamaz, ÖTV'siz araç alamazsın.

beni raporumda otomatik vitesli araç kullanabilir yazmamasına rağmen sol alt ekstremite yazması otomatik vitesli araç kullanabileceğimden dolayı ben otomatik vitesli bir aracı ötv ödemeden alacağım ve buna her hangi bir tertibat taktırmayacağım . aracınıza ek bir aparat taktırmanıza gerek bulunmamaktadır denilmektedir.

bu işle ilgilenen müşavirlerin bi halttan anladıkları yok. adam benle iddiaya girdi.

sol bacakta sıkıntı var benim. ehiyetim H. üstünde otomatık vites kullanır yazıyor. rapor tartihi tamam. 2006 yılı % 50. ayrıca ehliyet alırkenki aldığım rapordada otomatık vitesli araç kullanabilir yazıyor.

müşavir tutturdu illa aparat taktırcan yoksa alamazsın diye. bakalım başvuru yaptık. yarın vergi dairesinden cevap gelecek. apartaa gerek varmı yokmu görcez.

Arkadaşlar rapor alırken dikkat edin sonra düzelttirmek veya değiştirmek haklı olsanız bile çok zor. Mevzuat çok açık. Donanımsız sadece otamatik vites araç kullanmak için engelin sadece ama sadece sol alt ekstirimitide olması gerekir. Aksi durumlarda donanımsız otomatik aracı ötv indiriminden alamazsınız alsanız bile trafikte kullanmanız yasaktır. Ben yeni aldım sayılır aracımı. Engelim sol ayak. Aracımda donanım yok otamatik vites. Ehliyetimde oto.vites yazıyor. Ben otamatik vitesli tüm araçları kullanabilirim ve benim aracımıda herkes kullanabilir. Bunun dışındaki laflara itibar etmeyin. Bu işlerin bire bir içinde olmayanlar (noter, maliyeci, polis, araç bayisi, ehliyet kursu) hiçbirşey bilmiyorlar....

aynen dediğim gibi oldu arkadaşlar.

otomatık vitesli araç kullanr ibareli rapor ve ehliyetimle aparatsız otomatık vites araba alabiliyorum

siparişini verdim. skoda rapid. 49.000 tl den 35.250 tl ye indi.

selam arkadaşlar.benim raporumda sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor H sınıfı ehliyet alabilir yazmıyor.acaba indirimli araç alabilirmiyim?teşekkürler

zeki günaydın ;
zeki bey ötv indirimi için ayriyeten bir rapormu çıkarttırdınız ? birde rapor yüzdeniz kaç ?

Arkadaşlar ben de 2011 aralık ayında chavrolet aveo hatcbak otamatik vites araba aldım bende b sınıfı ehliyet vardı b sınıf ehliyetten h sınıf ehliyete çevirdim ve raporda h sınıf ehliyet alır otamatik vites araç kullunabilir yazıyor ama tanı bölümünde "bacakta kısalık" ibaresi yazdığı için vergi dairesinden geri dönmüştü hangi bacakta kısalık olmasını yazdırmalısın demişlerdi yani başına tanının "sol" kelimesini eklettirdim "sol bacakta kısalık " ondan sonra kabul ettiler ayrıyetten aparat taktırmaya gerek yok ve arabamdanda memnunum...28.800 den 21 düşmüştü o zaman.

golden_heart;

ÖTV için ayrı rapor çıkartmadım. işyerine vergi indiriminden faydalanmak için verdiğim raporu verdim.

oran % 50. sol bacakta sorun olduğu yazmalı ama raporda.

tufan41;
ehliyetin H ise raporda ehliyetle ilgili ibare olamsına gerek yokki
ha bide raporun formatıda onemliymiş. bunuda öğrendim.

zeki günaydın ;

benim işkur dan aldığım rapor varda,2004 tarihli sanırım..onda dediğin gibi ibareler yok demekki ben yeniden rapor almam gerek sırf araba alımı için değilmi ?

vaalla ben 2006 da almıştım rapor.
tam teşekküllü bi hastaneden aldığın raporsa muhtemelen formatı aynıdır.
o raporla ve H sınıfı ehliyetin varsa ötv indirimli araç alabilirsin. o raporda ehliyetle , otomatık vitesle v.s. ilgili hiçbişey yazmasına gerek yok. o raporda yazan engelli durumuna göre vergi dairesindekiler aparatlı araç / otomatık vitesli araç v.s. karar veriyolar. sizde ona göre araba alıyosunuz.
bu bilgiler çok taze. zira daha 2 gün oldu işlemleri yapalı.

sayın Zeki Günaydın; benim B sınıfı ehliyetim var H hınıfı ehliyet almak için hastaneye başvurdum.sadece otomatik vitesli araç kullanır yazmışlar H sınıfı ehliyet alır yazmamışlar.bu raporla H sınıfı ehliyet alabilirmiyim?

tufan41;

o raporla trafik şubeye gitmen en doğrusu bence. o raporda yazana göre ehliyet verecekler. belki memur otomatık vitesli araç ibaresini H olarak kabul eder.

Üst Alt