Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli araç kullanabilir raporu ve h sınıfı ehliyeti olan annemin arabasını

sozbilgen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Annemin %45 engelli raporunda H sınıfı ehliyet ile Otomatik vitesli araç kullanabilir raporu bulunmaktadır. Bu durumda annemin üzerine alacağımız sıfır aracın ÖTV indiriminden yararlanabilir miyiz? Bu aracı kızı olarak B sınıfı ehliyetim ile onun dışında bende kullanabilir miyim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim,

Tesekkurler. H sinifi ehliyet almak icin ne yapmamiz gerekiyor? Bu konuda da yardimci olursaniz cok sevinirim.

sozbilgen H sınıfı ehliyet verebilen bir sürücü kursuna kayıt olup ehliyet alacak

Merhaba,

Annemin üzerine alacağımız otomatik vitesli araç için ÖTV ödeyecek miyiz? Sanırım yönetmelikte düzenleme olduktan sonra buna da muafiyet getirildiğini duydum.

Önemli olan oran değil, otomatik vites için sol ayak yada bacakta kısıtlılık olması gerekir. Eğer bu şartları taşıyor ise ÖTV indirimi ile araç alırsınız ve sizde kullanabilirsiniz.

Evet sol bacak dizustu amputasyonu var. Bu durumda anladigim kadariyla hem ben kullanabiliyorum hem de otv den yararlanabiliyoruz. Cok tesekkurler.

Son olarak ogrenmek istedigim birsey daha var araci annemin uzerine almak icin h sinifi ehliyeti almamiz sarti var mi peki? Eger ben kullanabileceksem zaten cogunlukla birlikte heryere gidiyoruz o yuzden bosuna ehliyet islemleri ile ugrasmak zorunda kalmayiz. Bu konuda da bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.

%90 altı raporla ötv muafiyetli araç alımının şartlarından biri de H sınıfı sürücü belgesine sahip olmaktır.
Anneniz H sınıfı sürücü belgesi almadan ötv muafiyetinden faydalanamazsınız.

Merhaba, Benim de H sınıfı ehliyetim ve aracım var ancak eşim kullanamıyor. Bana söylenen yanınızdayken kullansa bile kontrolde sorun yaşayabilirsiniz dediler..
Bilgilerinize...

mek1973
Araca takılan aparat aracın teknik donanımında bir değişiklik yapmayıp ilave olarak takılmışsa artık 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar kullanabilir.
Aparatınız bu özellikteyse trafik tescilden sahibinden başkası kullanamaz ibaresini sildirerek 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar kullanabilir ibaresi yazdırabilirsiniz.

Üst Alt