Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites özel tertibat olur mu?

Babayaga

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar %47 süresiz raporum var. Sağ işaret parmağım ampütasyon;

- Ehliyetimi ve sağlık raporumu değiştireceğim. Sağ işaret parmağı için raporumda "HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR" ibaresi alabilir miyim?
- Şayet alırsam ehliyetime ne gibi bir kod ekleyebilirler?
- Sadece otomatik araç kullanabilir kodu hareket ettirici aksamda özel tertibat grubuna girer mi? Yani ÖTV siz araç alabilir miyim? Şimdiden Teşekkür ederim.

Otomatik vites özel tertibat olmaz ancak sağ kısım da sinyal kolunu sola aldırırsan o tertibat,a girer o zaman ötv,siz araç alabilirsin

Sağ işaret parmağı için özel tertibat ibaresi yazılır mı bilmiyorum onu @OturanBoğa abi bilir

@güllerin efendisi

"otomatik vites özel tertibat olmaz" derken güller için olmuyor değil mi?
sonuçta insanlar için geçmişte oluyordu, bugün oluyor, yarında olacak!

ben güller için de olabileceğini düşünüyorum ama yine de sen bilirsin.

@Babayaga

sağ işaret parmağınla ilgili otomatik vitesli araç tertibatlı sayılmaz.
sol ayağında engel olanlar için otomatik vitesli araç tertibatlı sayılır.

otomatik vites özel tertibat olur ama bu kişinin engel durumu ile bağdaşması gerekir.
benim tertibatım sadece otomatik vites idi sağ kol brekial pleksus .
ötv indirimli aracımı zor da olsa almıştım 2021 yılında .başka hiç bir tertibat yok sadece otomatik vites

Devlette mevzuat çok sık değişmektedir. Şimdi sana vereceğim mevzuatın tarihi 2010 yılı.
2010/2 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Sirküleri.
Bu sirküler der ki: ..............sağlık raporunda sadece sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olduğu belirtilen malul ve engellilerin otomatik vitesli tsşıtları, başkaca özel tertibat yapı1masma gerek olmaksızın, malul ve engelli adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisinden istisna olacaktır..........
(Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bana yazdığı 27.07.2010 tarih ve 67361 sayılı yazıdan aynen aktardım)

Aşağıdaki mevzuatlarda konu yazar. Ancak bu yazdıklarım dikkat edersen sol alt ekstremitede rahatsızlık olanlar için geçerli. Arkadaşın dediği önemli. Hastalığın çeşidi, şekli, şemali burada etken. Bir de, yukarıda yazdım ama tekrar edeyim, mevzuat yüzde bin beş yüz değişmiştir. Ona dikkat edin.
Tarih17/05/2010
SayıMotorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu-4/2010-2

Tarih30/04/2010
SayıÖTV-2/ 2010-3

Üst Alt