Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ibaresi ekletirsem ÖTV-MTV indiriminden yararlanabilir miyim?

Orhan kasalak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar benim h sınıfı ehliyetim var ve (özel tertibatlı arac kullanabilir) ibaresi var
ben araba almaya karar verdim ama maddi durumum 0 km araçlara yetmiyor 2.el alıcam ve alacağım araba 6 ila 9bin tl arası artı özel tertibat masrafları ile bana baya bi pahalıya geliyor demem o ki ehliyetimin üzerinde bulunan özel tertibatlı araç ibaresini değiştirtsem yeni bir rapor alarak otomatik araç kullanabilir ibaresi olsa ileride 0 arac alacağım zaman mtv ve ötv de sorun olurmu ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler

2 el araçlarda ÖTV olmadığı için bildiğin sistem ile alabilirsiniz. sıfır alırken sıkıntı olmaz ancak

Engelliden engelliye alırsanız o zaman bahsettiği sıkıntı olur.

Otomatik vitese gelince doktorunuzun vereceği bir karardır. sıfır km il 2 el konusunu yukarıda yazdım..

s.a henim h sınıfı ehliyetim var ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var lakin otomatik bir aracı rahatlıkla kullanabiliyorum ehliyetimdeki özel tertibatlı araç ibaresini değiştirme şansım var mı

engel im sağ el eklem eğriliği ve diğerine göre kısalığı yardımınız için tşkk

Orhan kasalak

Ancak uygun rapor almanız durumunda ehliyetteki ibare değişir ama şu an sağ el engelliye malesef otomatik yazılmıyor.

Vergi dairesine de kabul ettirebilmen lazım.

Eee herhalde yani, raporun uygunluğunu vergi dairesi teyit etmeli.
Rapor derken size h sınıfı ehliyet ve otomatik ya da tertibatlı araç yazılan rapor yani.

vergi dairesi ehliyet almak için aldığımız raporu mu normal engelli raporunu mu istiyor?
ikisi ayrı ya

Üst Alt