Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites, elden gaz-fren kodları hangileri?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
BEN KODLARI OKUDUM EGM nin yayınladığı ama otomatik vites elden gaz elden fren hangisinin kodu anlayamadım yardımcı olabilen bi arkadas varmı yada sakıncası yoksa alınmış bir rapor örneği paylaşılmasında sakınca yoksa paylaşılabilirmi kişisel bilgilerini gizleyerek

hercai_ugur

Şunlar olsa gerek:

32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

OturanBoğa teşekkürler
ben sürücü belgesi alabilir raporu çıktı ama hastane il saglık mudurlugune göndereceğiz onlar sizi çağıracak dediler il sağlık mudurluunde tekrardan mı heyete gireceğiz bilgisi olan varmı

hercai_ugur
İl sağlık müdürlüğü nezdinde kurulan komisyona gireceksiniz ama orası hastane heyeti gibi değil, poliklinik muayene gibi şeyler yok. Sadece elinizdeki rapor, bu şahıs bu bulgulara göre nasıl bir araç kullanabilir şeklinde değerlendirme yapılacak ve raporunuza ilgili kodları işleyecekler.

Merhabalar
[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa[FONT=sans-serif] ve Ufukalp bey sizlerden veya bilgisi olan arkadaslardan bilgi almak istiyorum asagidaki benim almis oldugum raporum ve üzerinde yazan;
H SINIFI EHLIYET ALIR ÖZEL DONANIMLI FIREN VE GAZ PEDALI ELDEN KONTROLLÜ OTOMATIK VITESLI ARAC KULLANIR
05.11.2015 tarihinde almistim
ve bundan 3 hafta önce yeni ehliyetimi aldim üzerindeki kisitlama kodlari aynen bu şekılde yaziyor:
78, 102, SINIF: (B-47) raporum ve bu ehliyetle Bayi,e gitdim raporu vergi dairesine gönderdiler ve olur cevabi geldi bende indirimli olarak araci aldim araca elden donanimli tertibat takildi yalniz makina mühendizleri ehliyetde ""[/FONT]
[FONT=sans-serif]32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi"" kot olmadigi icin araci teslim alamiyorum makina mühendisleri araci bu ehliyetle ancak ÖTV sini ödersen alabilirsin diyorlar benim bu ehliyet,de yazan kotlarla ötv indiriminden yararlanamazmiyim?tesekürler yardimlarinizi bekliyorum iyi aksamlar[/FONT][FONT=sans-serif]

http://www.engelliler.biz/H-sinifi-ehliyet-otv-mtv-rapor-ornekleri/kalcacikigi-ayakafosu_Hikmet.jpg[/FONT]

hikmet07
Engeliniz ne tam olarak açıklar mısınız?
ÖTV raporu elden kumandalı gaz fren sistemi içermesine rağmen ehliyette sadece otomatik vites kodu var. Bu durumda aracı alsanız bile trafik tescil o ehliyetle aracı tescil etmez, bir şekilde ruhsatı alsanız bile o ehliyetle o aracı kullanamazsınız.
Engelinizi yazarsanız hatanın hangi raporda olduğu belli olur ve ona göre değerlendirme yaparız.

ufuk bey tüm kumandaları elle olan yani fren gaz debrıyaz kullanılan arac ehlıyetlerın kodu ne

hikmet07
Raporunuzu sonradan farkettim...
Raporda kalça çıkığı ve kısa bacak breysini kullanma zorunluluğundan bahsediliyor ki ayaklarınızda hareket kısıtı olduğunu düşünüyorum.
Raporda sağ ya da sol alt ekstremite diye bir ibare yok, bu durumda her iki ayağınızda da hareket kısıtlılığı olduğu düşünülüyor ki bu durumda ötv raporu doğrudur ve ehliyetinize elden kumandalı gaz firen tertibatı kodu eklenmelidir.
Yok kısıt sadece sol ayakta ise bu seferde sadece otomatik vites yeterli olacağından ehliyet raporu doğru ama ötv raporu hatalıdır. Bu durumda rapora itiraz ederek doğru tanı ve ibareleri yazdırmak zorundasınız. Ya da alabilirseniz sol alt ekstremite kısıtının belirtildiği otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli yeni bir rapor almalısınız.

Ufuk bey cok teşekkür ederim hayırlı akşamlar

Mermaba Sayin @Ufukalp bey bu "[FONT=sans-serif]H SINIFI EHLIYET ALIR ÖZEL DONANIMLI FIREN VE GAZ PEDALI ELDEN KONTROLLÜ OTOMATIK VITESLI ARAC KULLANIR"[/FONT][FONT=sans-serif] yazisi icin hangi kot lari yazdirmam lazim bunu sormamin sebebi hic kimse neyazacagini bilmiyor bana soruyorlar hangi kot yazilacak diye ben diyorumki özel donamimli firen ve gaz elden pedali elden kontrollü diye söyledim ama bunun icin hagi kot onu bilen yok
[/FONT]@OturanBoğa bület beyin dedigi gibi "[FONT=sans-serif]32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi" bunu yazdirsam olurmu yardimci olabilirmisiniz?
Tesekür ederim[/FONT]

hikmet07
Hareket kısıtlılığı her iki ayağınızdada mı var? İkisi de pedal kullanamayacak durumda mı?

Evet Ufukalp bey benım her iki ayagımda,da kısıtlılık var şöylediyeyim uzun süreli debraj ve kaz pedalı kullamamıyorum sabıt durdugu zaman ayaklarım agrı yapıyor

Son düzenleme:
Ufukalp

Ufukalp Bey,

Bende de sağ kol ve bacakta hareket kısıtlılığı var. Özel tertibatlı araç kullanabilir şeklinde hastane rapor verdi. Dün Sağlık kuruluna girdim ve sol tarafta da güç kaybı olabilir, risk var diyerek "Sürücü olması uygun değildir" şeklinde raporumu imzaladılar. İtiraz etmek istiyorum. Benim zaten B sınıfı ehliyetim var ve araç kullanabiliyorum. Ancak şimdi özel donanımlı araç almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

@Ufukalp
ufuk bey aklıma takılan hep şu soru var 2015 yılında engelli aracı kullanma sorunu kalktı diye haberler var ama oranı 90 üstünde olanlar için şimdi benim diyelim b1 sınıfı ehliyetim var raporumdada ötv siz araç arabilir otomatik vites kullanabilir diyor ise bu aracı benden başkası eşim falanda kullanbilirmi hiç bu konu hakkında bilgi bulamadım

Arkadaşlar Merhaba...
Şahsi bir nedenle bir haftayı aşkın bir süredir siteye giremedim, gecikme o yüzden.
@hikmet07
O nasıl komisyonmuş ki verilmesi gereken kodu bilmiyor?
Kod listesi her yerde yayınlandı, o listeye ve raporunuza göre kodu belirlemek onların görevi zaten.
Raporunuza göre evet bu kod uygundur sizin için.
[FONT=Verdana]32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi

[/FONT]
@orion-rigel
Ötv muafiyetli araç alabilmek için normal B ehliyetiniz yetersiz, malesef önce ehliyeti uygun kodlu B engelliyle değiştirmeniz gerekmektedir.
Bunun için de o sağlık muayenesinden olumlu sonuç almalısınız başka yolu yok malesef, itirazla başka hastaneye başvurabilirsiniz.

@hilal72
Araç otomatikse bunu herkes kullanır kısıtlama yok.
Araç tertibatlı ise TSE uygunluk raporu ile mümkündür.
Yapacağınız şey; ilinizdeki TSE ye başvurmak.
Orada aracınızın tertibat takılmasıyla teknik donanımında değişiklik olup olmadığına ve sağlıklı bir insan tarafından kullanımının mümkün olup olmadığı konuları değerlendirilip size rapor verilir.
Bu raporla trafik tescil şube müdürlüğüne gittiğinizde aracın ruhsatında sahibinden başkası kullanamaz yazan syfa değişir ve 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar yazılır, eşiniz çocuklarınız anne babanız vs rahatlıkla kullanabilir.
Yalnız bazı şubelerde yorum farkı bulunmaktadır.
Bir çok şubede yukarıdaki şerh düşülürken kimi şubede yönetmelik metni 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar arasından sadece 1 kişi olarak yorumlanmakta ve tek bir isim istenmekte o isim ruhsata işlenmektedir. Başınıza böyle bir durum gelirse kabul etmeyin ve ısrarcı olun.

Sayın Ufukalp bey cevabınız için teşekkür ederim inşallah tekrar dan il sağlık Komisyonu, na gideceğim bakalım busefer ne diyecekler hayırlı akşamlar

Arkadaşlar konunun dışındaki bilmiyorum ama benim iki kalcamda prozez var protez tak çıkar değil sabit kemiğin içinde sol ayağında hareket kısıtlılığı var il sağlık müdürlüğü den rapor aldım ehliyet için 78.102 kodu var yani otomatik vites ve koltuk ayarı bayi ile anlaştım ama iki kalça protez gözüktüğü için araç vergi dairesi elden gaz firen tertibatı yaptıracaksanız yoksa verdiği indirimi olmaz dedi il sağlık müdürlüğü ne gittim hastane veriyor dedi hastaneye gittim onlar zaten daha önce almışsın dedi 20 sene önceki aldığım raporun aynısı verdi bende gittim halis sayara elden gaz firen yaptırdım vergiden muaf oldu o aparatı aracın sağında heykel gibi duruyor yerimi daraltıyor merak ettiğim ben sadece otomatik alamaz mıyım bu kodla

merhaba; sağ el fren ve gaz tertibatlı araç kullanıyorum rapor aldım ancak 32.01 -sağ el tertibatlı vermemişler sonradan farkettim tekrar gideceğim. şimdi araç ve ehliyet uyumsuz oldu düzeltilirmi benzer durum yaşanyan varmıdır ?

Üst Alt