Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizmli olarak duyduğumu anlayamayacak gibi oluyorum bazen bunu çok geç anlayabiliyorum?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
506
Otizmli olarak duyduğumu anlayamayacak gibi oluyorum bazen bunu çok geç anlayabiliyorum?

birisi bir şey anlatırken anlamamak gibi mi diyorsun ? eğer bunu diyorsan ben çok fazla yaşıyorum. hele konuşma esnasında etrafta başkaları da varsa benim kafam iyice duman oluyor. konsantre olamıyorum. bunu kullandığım ilaçlara bağlıyorum.umarım öyledir

Bendede oluyor. işitme testleri herşey normal ama var bi anormallik, çözemedim (bipolarım)

@Ben_Claudius,

Çoğunlukla ilk başta anlamıyorum. Duyuyorum.
İmalı şeyleri anlayamıyorum sonradan farkına varıyorum bunun.
Jeton köşeli geç düştü derlerdi ya.

Ben konuşmaları duyuyorum ama sesleri bir anlama, maniye dönüştürmiyorum. Yüksek sesli ortamda konuşmaları duyup anlamamak gibi

@aydünyavaz, doktorum bazı psikiyatrik hastalıkların birbirine çok benzediğini, birbirinden ayıran küçük farklılıklar olduğunu söylemişti.

@aydünyavaz Fabrikanın ilk günü ustabaşı bana seslenmiş ama bana seslendiğini anlamamışım. Diğer işçiler bana söyleyince anladım. Ama adam çok bozuldu ve ilk günden rezil olduk.

Bunun dışında gerçekten insanların söylediğini anlamakta güçlük geçtiğim çok oluyor.

Çoğunlukla ilk başta anlamıyorum. Duyuyorum.
İmalı şeyleri anlayamıyorum sonradan farkına varıyorum bunun.
Jeton köşeli geç düştü derlerdi ya.
Bun otistiklerin soyut kavramları anlamakta güçlük çekmesinden kaynaklanıyor.

Bendede oluyor. işitme testleri herşey normal ama var bi anormallik, çözemedim (bipolarım)
Fabrikada herkes benim kasıtlı olarak duymazdan geldiğimi düşünüyordu. Hatta ben de kendimden şüphelenip işitme testine girdim. Ama işitme seviyem normal çıktı. Fabrikadaki insan sesleriyle makine sesleri birbirine karıştığı için anlayamadığımı düşünüyorum. Ama engelimle de alakası var mı, onu bilmiyorum.

@aydünyavaz, doktorum bazı psikiyatrik hastalıkların birbirine çok benzediğini, birbirinden ayıran küçük farklılıklar olduğunu söylemişti.
İnternetten bu konuyu araştırdım. Neredeyse bütün psikiyatrik rahatsızlıkların belirtilerinin en az yarısı birbiriyle aynıymış.

Gürültülü ortamda insanların ne dediğini anlamıyorum. Okulda sınıfta çok oluyor bu durum. Birbirlerini nasıl anlıyorlar diye hayret ediyorum.

@Pickle,

Başkası konuşurken diğerinin ne dediğini bende anlamıyorum bunun gibimi oluyor.

@aydünyavaz, evet sınıftaki diğer insanlar konuşurken arkadaşlarımın ne dediğini anlamıyorum

@aydünyavaz,
Bende otizm yok ama duyduğumu algılamak benim içinde herzaman anında olamiyabiliyor. Doktorum soylemiyor raporlara anksiyete depresyon yazmış bunlarla sınırlı olsa bu kadar zorlanmazdim diye düşünüyorum. Sizofren otizim yada bipolar da değilmişim e nabizda ne yazdığını ben neden göremiyorum ki .yada sorduğumda neden cevap vermiyor bilmiyorum çok sikistirdigim bir zamanda a tipi kisilik bozukluğu borderline dedi. Ama sanki 4 senedir herşey daha zorlaşıyor bende çoğu zaman olaylar ve kişilerle ilgili senaryo hayallerine dalınca duyduklarimi algılayamiyorum bir kişiyi hayallerimde elli farklı şekilde pişman ettiğimi biliyorum ama bunların hayal olduğunu da biliyorum .zor çok zor

@Mustafa788,
Evet aynı yerden bakıyorum psikayatrik muayene tanısı yazıyor ancak tani ismi vermiyor detay da açtırmıyor

Pisikoz türevi hastalıkların en belirgin özelliği önemli ve önemsiz sesleri birbirinden ayıramamaktır.

Sağlıklı kişiler bir ortamda olan bütün sesleri duyar ama kendisi için önemli olana odaklanır.

Ama pisikoz hastaları yine bütün sesleri duyar ama önemli ve önemsiz olanı ayırma süzgeci düzgün çalışmadığı için bütün sesleri önemli olarak algılar tabi beyin bu kadar çok sese odaklanamaz ve beyin yorulur, tepkiler gecikir ve söylenenleri anlamakta zorlanır pisikoz hastalarının gürültülü ortamlarda zorlanmaları, hızlı konuşanlara anlamakta zorlanmaları ve rahatsız olmalarının sebebi budur.

Üst Alt