Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM'de engellilik durumu yok diyor. Bu durum atamada sorun olur mu?

shure

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,
%54 bedensel engelim var, raporum ve engelli kimlik kartım gibi her şeyim var. Hatta 2016 ekpss'ye de girdim. Girerken bütün gerekli işlemleri yaptım.
Ama ösym sisteminde hala engellilik durumu yok diyor. Hatta geçen ysk'dan oy vereceğim sandığa bakarken de dikkat ettim orada da engellilik durumu YOK yazıyordu.
Bunu nasıl ekleteceğiz?

Bir de atamada sorun olur mu bundan? İlk tercihlerde tercih yapabilmiştim, puan yetmediği için atanamadım ama emin olamadım.

İkinci bir sorum daha olacak, yanlış bilmiyorsam bilgisayar işletmeni olabilmek için özel koşul gerekiyor. Üniversitede temel bilgi teknolojileri 1-2 ve bilgisayar programcılığı diye dersler almıştım. Tercihte işletmenlik seçip atanırsam sıkıntı olur mu bu koşula dair ösym ye belge ibraz mı etmem gerekiyor yoksa atanırken mi transkript vereceğiz?
Bu dersler yeterli oluyor mu? Ayrıca lisans mı alacağız?

Şimdiden teşekkürler.

bılgısayar derslerını bılgısayar sertıfıkası olarak kullanmak ıcın bazı sartlar var orgun egıtım olacak bellı bır saat alınmıs olcak falan dıye arastırınca cıkar. ıkıncısı ıse bende de engel durumu yok dyor bı sorun olmaz sanırım cunku ekpss ye gırerken tum preseduru eksızsız yaptım .

İyi akşamlar o prosedürlerin nerede yazdığını bulabilir miyim? Elinizde resmi belge varsa bakarsam çok iyi olur.
Örgün lisans öğretimi gördüm. 4 krediydi dersim süresi de hatırlayabildiğim kadarıyla 3 saatti.

Bir de bunu biz ösym merkezine mi ibraz edeceğiz yoksa atanınca mı transkript götüreceğiz?

Sağolun. Allah razı olsun.

valla resmı degıldı baska bı froum sıtesınde okumustum yapanlar hep dedıım gıbı yapmıs bıraz arastırınca cıkıor. muhtemelen atanınca kuruma verılıor onaylanmıs transkrıpt

shure Ösym'de yazmasa da olur.Orada amaç sen daha sonra ösym sınavlarına girersen senin engeline uygun salon hazırlamaları için.Mesela yürüyemiyorsan giriş katta salon gibi.Aldığınız dersler yeterli.Atandıktan sonra üniversiteden transkript almanız yeterli olacaktır.

merhaba;

ekpss ye başvurduysanız engelli olarak atanırsınız. "engel yok" ibaresi, sınav yahut oy verme işlemi esnasında özel olarak fiziki talebiniz yok anlamına gelmektedir.
bilgisayar işletmeni kadrosundan atanmak için gerekli şartlarda ne yazıyorsa o şarttır. örneğin bilgisayar önlisans programı okumak şartı varsa o bölümden mezun olmak zorundasınızdır. yahut der ki "üniversitelerin herhangi bir bölümünde bilmem kaç saat bilgisayar yazılım donanım vs programı dersi görmüş olmak" derse şart odur. Bunun dışında VHKi kadrolarına atanırken bilgisayar dersi gördüğünüzü ibraz edecekseniz muhakkak transkript alın, istenir. İstenmezse de sonradan istenir... Hatta kaç saat ders gördüğünüzü kanıtlamanız istenir. Benden "120 saat bilgisayar dersi görmüştür" ibaresi istediler. 108 saat verdi okul. O 12 saat için 150 gün kursa gittim. Farklı kurumlardaki arkadaşlarımızsa okuldan saat bile belirtmeyen transkriptleri beyan ederek VHKİ kadrosuna geçiş yapabildi. Şimdiki aklım olsa itiraz ederdim bu duruma. Diyeceğim o ki uygulamalar her yerde farklılık gösterebiliyor. Hazırlıklı olmakta fayda var.

olmasın bişey olmaz ösym sinava girerken yardıma ihtiyaç duyuyormu diye istatistik tutuyor engel durumunu bir önemi yok

Üst Alt